Ostin "habanero" -chilin, jonka piti olla tulisuusasteikolla 10, mutta eipä kyllä ollut lainkaan tulinen :D
Mikähän siinä oli, vai voiko olla, että ruokaa tehdessä tulisuus jotenkin hävää. Tein siis thai-currya ja laitoin vain yhden chilin sinne, ehkä olisi pitänyt laittaa useampi.
Kommentit (14)
Se alkaa vaikuttaa sillai hitaasti, kuukauden kuluttua alkaa henkeä ahdistaa ja kesällä on jo hengityskoneessa.
Kokeile Scotch Bonnet. Huh mitka savarit
Eikös se tulisuusasteikko lopu jonnekin miljoonaan ja perus jalopeno taitaa olla luokkaa 10000.
Olet ostanut taulukon perusteella makean paprikan.
Tuliko se ulos jo? Se tulisuus on ulostulovaiheessa 10.
Noiden chilien kanssa on aina yhtä vaikeaa. Ikinä ei tiedä niiden oikeaa tulisuutta! Mäkin olen ostanut jotain joiden rasiassa on oikein mitta-asteikolla määritelty tulisuus. Ei toimi sekään.
Maistan aina raakana pienen palan mutta sekin on hankala mittari.
Laitoitko muuten siemenet kanssa? Niissä on tulisuutta.
Minä annoin sitä taaperolle ja hiukan irvisti.
Habanero-chili on tulisuudeltaan noin 100 000 350 000 Scovillen asteikolla. Bhut Jolokia n. 1 milj. yksikköä. Trinidad Morouga Scorpion on Scovillen asteikolla keskimäärin 1,2-2 miljoonaan yksikköä.Tod. näki, sun chililajikkeesi ollut muuta kuin Habanero, toki noissakin on mietoja ja sitten tulisia, kun näissäkin hedelmissä vaihtelee tulisuus.
Habanero-chili on tulisuudeltaan noin 100 000 350 000 Scovillen asteikolla. Bhut Jolokia n. 1 milj. yksikköä. Trinidad Moruga Scorpion on Scovillen asteikolla keskimäärin 1,2-2 miljoonaan yksikköä.Tod. näki, sun chililajikkeesi ollut muuta kuin Habanero, toki noissakin on mietoja ja sitten tulisia, kun näissäkin hedelmissä vaihtelee tulisuus.
Laitoit ruokaan YHDEN chilin ja nyt ihmettelet ettei ole tulista....
t: Hanna Pakarisen tuliset pakarat.
Juuri tämän takia ruokaa maistetaan valmistaessa
Suomen asteikolla punainen paprikakin on tulinen.
Kyllähän se tulinen on normisuomalaiselle, mutta voi olla että se on raakana poimittu eli tulisuutta ei ole kehittynyt.
Luulenpa, että oli habanero nimeltään, vaan ei lajikkeeltaan.