Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

En osaa tehdä perinteistä murukastiketta. Neuvoja?

Vierailija
22.12.2010 |

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

liemikuution, niin maistuu vain sille ja se on pahaa.



Murukastike on siis jauhelihakastike, jossa se jauheliha on ihan sellaista pientä murua :)



ap

Vierailija
2/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä en pyyhkisi edes persettäni, on se niin pahaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin maku tasaantuu.



Valitin kerran yhdelle vanhemmalle työkaverille samaa ongelmaa ja hän sanoi heti että keität liian vähän aikaa ja kun noudatin hänen neuvoa niin johan makua alkoi löytymään.

Vierailija
4/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli keität ilman kantta, niin että nestettä haihtuu ja kastikkeen maku tiivistyy. Käytä myös tarpeeksi suolaa. Suolaton kastike ei tosiaankaan maistu oikein miltään.

Itse laitan kastikkeen joukkoon myös teelusikallisen siirappia, pyöristää makua sopivasti ja saa maut tasapainoon. Äläkä tosiaan laita sitä lihaliemikuutiota tms. joukkoon! Parempaa tulee ilman sitä.

liemikuution, niin maistuu vain sille ja se on pahaa. Murukastike on siis jauhelihakastike, jossa se jauheliha on ihan sellaista pientä murua :) ap

Vierailija
5/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä en pyyhkisi edes persettäni, on se niin pahaa.

Vierailija
6/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

perinteinen murukastike??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
8/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulata pari kökkärettä rasvaa (noin 50grammaa vaikka) paistinpannussa, lisää jauhoja saman verran niin että jää vähän löysäksi. Paistele kunnes on ruskeaa, varo ettei pala. Kaada vettä joukkoon samalla vatkaten puuhaarukalla tai (muovi)vispilällä, niin että kiehuu jatkuvasti. Seos paksuuntuu kiehuessaan mutta älä laita liikaa vettä. Vähän kerrallaan, aluksi pari desiä max.



Keitä 5 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistan että teki sen aina valurautapannussa kaasuhellalla ja jauheliha oli paistettu tosi tummaksi lähes palaneeksi.



Tomaattia ei mun mummo laittanut, kastike oli sellaista aika kermaista.



Voin kun saisikin vielä kerran mummon tekemää murukastiketta:´(



Vierailija
10/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

meillä sitä ei syödä koskaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli jos jauhelihakastiketta perinteisellä tyylillä tarkoitat?



100-200g jauhelihaa

1 sipuli

vehnäjauhoja

margariinia, voita tai öljyä

vettä

maustepippuria

suolaa, lihafondia tai lihaliemikuutio



paista jauheliha ruskeaksi pannulla välillä sekoitellen. Jos jauhelihasta ei irtoa rasvaa lisää rasvaa. Lihojen ollessa lähes kypsiä lisää vehnäjauhoja pari ruokalusikallista ja sekoittele.

Kun jauhot alkavat ruskistua lisää hienonnettu sipuli. Paita näitä vielä hetki kunnes sipulit kuullottuvat. Lisää vettä vähitellen, jotta saat mieluisan kastikkeen paksuuden. Lisää mausteet ja anna hautua n. 10 min.

Jos haluat lisämakua voi laittaa esim. tomaattimurskaa tms.

Vierailija
12/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja se tehdään näin:



ruskistetaan paketillinen jauhelihaa niin että se samalla murennetaan ihan pieniksi murusiksi. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Paloitellaan sipuli tai pari ihan pieniksi palasiksi ja kuullotetaan niitä kevyesti jauhelihan seassa. nostetaan tämä paistinpannu pois liedeltä.



Toisella paistinpannulla sulatetaan ja hieman ruskistetaan isohko kimpale voita. noin 25-50g. Lisätään siihen 4-5 ruokalusikallista vehnäjauhoja ja kuullotetaan/ruskistetaan ne. Lisätään noin reilu puoli litraa vettä tai lihalientä (jos mummosi on oikein rohkea, hän on voinut lisätä myös punaviiniä) ja sekoitetaan huolellisesti niin että jauhosuuruste sekoaa kokonaan liemeen, eikä kökköjä jää. Lämmitetään koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Kaadetaan lihamurujen päälle joko paistinpannuun tai kaikki kasariin. Haudutellaan noin puoli tuntia. Tarkistetaan maku.



Perinteisesti tässä ei käytetä muita mausteita kuin suolaa pippuria ja sipulia. Tarjotaan keitettyjen perunoiden tai perunasoseen ja porkkanaraasteen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
22.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitä syötiin aina spagetin kanssa. Ohje oli lihaliemikuutiopaketin kyljessä, äitini ei koskaan saanut siitä yhtä hyvää vaikka onkin hyvä laittamaan ruokaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme viisi