Miksi kuohukermaa tai täysmaitoa pidetään epäterveellisenä ja turkkilaista jogurttia terveellisenä? Siinä on 20 g rasvaa per annos
Miksi noihin suhtaudutaan niin eri tavalla?
Yksi annos turkkilaista jogurttia voi sisältää rasvaa samalla tavalla kuin vajaa purkki täysmaitoa, mutta sillä on jotenkin maine ikäänkuin terveysruokaa.
Samaa maitorasvaa ja kovaa tyydyttynyttä rasvaa noissa on.
Kommentit (6)
En usko tyydyttyneen rasvan haitallisuuteen. Luonnottomat kasvirasvat ne pahoja on.
Rasva on mitä luonnollisin ja välttämättömin ravintoaine, päinvastoin kuin hiilihydraatit. Ei luonnollisia rasvoja tule pelätä, mutta luonnottomia sitäkin enemmän. Teollisesti tuhannesti käsitellyt rypsit, rapsit jne. Lihavuusepidemia ja näiden kuvottavien kasvirasvojen käytön yleistyminen osuvat kummasti yksiin.
Mielikuvat ei välttämättä perustu logiikkaan.
moni pitää myös esimerkiksi jauhelihaa epäterveellisempänä kuin jauhamatonta vastaavaa lihaa vaikka ei se jauhaminen sitä epäterveellisemmäksi tee
Vierailija kirjoitti:
Rasva on mitä luonnollisin ja välttämättömin ravintoaine, päinvastoin kuin hiilihydraatit. Ei luonnollisia rasvoja tule pelätä, mutta luonnottomia sitäkin enemmän. Teollisesti tuhannesti käsitellyt rypsit, rapsit jne. Lihavuusepidemia ja näiden kuvottavien kasvirasvojen käytön yleistyminen osuvat kummasti yksiin.
Ihmiset oli hoikempia myös silloin kun käytettiin laskutikkua laskimen sijaan ja tupakointi sisätiloissa oli sallittua. Kummasti osuu aika yhteen.
Juu, sama se on käyttääkö turkkilaista jogurttia vai vetääkö ison määrän täysmaitoa.
Jogurtteja saa maustamattomana myös rasvatonta tai 1-2% rasvaa sisältävinä ja niitäkin on paksumpia versioita.