Kumpi on parempi verensokeria ajatellen, se että syö tiheään vai se että paastoaa välillä?
Jos haluaa että verensokeri ei ole korkealla, kumpi on parempi? Ei diabetesta mutta sukurasite kakkostyyppiin. Normaalipainoinen.
Kommentit (13)
Jollen saa ruokaa säännöllisesti, saan raivokohtauksia ihan oikeasti, vaikka olen kiltti ihminen. Sokeriarvojen heittely vaikuttaa mielialaan ihan valtavasti ja nälkäkiukku on perheelle aika raskasta
Vierailija kirjoitti:
Jollen saa ruokaa säännöllisesti, saan raivokohtauksia ihan oikeasti, vaikka olen kiltti ihminen. Sokeriarvojen heittely vaikuttaa mielialaan ihan valtavasti ja nälkäkiukku on perheelle aika raskasta
Johtuu siitä koska olet opettanut kehollesi että aina pitää pupeltaa jotain suuhunsa jatkuvasti.
Paasto on tie onneen ja todistetusti terveellistä ja hyvää keholle.
Jos syö usein mutta vähän, niin silloin insuliinit nousevat useammin koholle, mutta nousu on maltillisempaa. Jos syö paljon kerralla, nousevat insuliinit korkeammalle ja kestää pidempään ennen kuin pitoisuudet normalisoituvat.
Vierailija kirjoitti:
Jollen saa ruokaa säännöllisesti, saan raivokohtauksia ihan oikeasti, vaikka olen kiltti ihminen. Sokeriarvojen heittely vaikuttaa mielialaan ihan valtavasti ja nälkäkiukku on perheelle aika raskasta
Väärin. Sinä et "saa" mitään raivokohtauksia vaan valitset elää tavalla, joka aiheuttaa niitä. Sinä valitset raivota läheisillesi.
Vierailija kirjoitti:
Jos syö usein mutta vähän, niin silloin insuliinit nousevat useammin koholle, mutta nousu on maltillisempaa. Jos syö paljon kerralla, nousevat insuliinit korkeammalle ja kestää pidempään ennen kuin pitoisuudet normalisoituvat.
Väärin ja väärin. Insuliinipiikin korkeus ei johdu ruoan määrästä vaan sen laadusta. Jos ruokavalio koostuu 70 % rasvasta, insuliinipiikki on hyvin maltillinen vaikka kerran päivässä syövällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos syö usein mutta vähän, niin silloin insuliinit nousevat useammin koholle, mutta nousu on maltillisempaa. Jos syö paljon kerralla, nousevat insuliinit korkeammalle ja kestää pidempään ennen kuin pitoisuudet normalisoituvat.
Väärin ja väärin. Insuliinipiikin korkeus ei johdu ruoan määrästä vaan sen laadusta. Jos ruokavalio koostuu 70 % rasvasta, insuliinipiikki on hyvin maltillinen vaikka kerran päivässä syövällä.
Tässä tosiaan merkitystä on sillä, mitä syö. Olettaen, että perusterveestä ihmisestä kyse, joka ei esim. diabeteksen takia ole erityisasemassa.
Rasva/proteiinipitoinen (vähähiilihydraattinen) ruokavalio tyypillisesti ei "vaadi" syömistä yhtä usein kuin enemmän hiilihydraatteja sisältävä. Hiilihydraattien laadussakin on toki eroa, muta jos nyt ei mennä kovin syvälle tähän. Seuraava kysymys on ihmisen aktiivisuudesta, minulle esimerkiksi urheilun vuoksi vähähiilihydraattinen ja pitkiä paastoamisia noudattava ruokailurytmi ei toimi mitenkään alentamatta suorituskykyä, jollekin toiselle taas hiilihydraattipitoisempi vähän kerralla ja usein -tapa ei toimi.
Verensokerit pysyy alhaalla syömällä ruokaa, joka ei nosta verensokeria. Se on nyt ihan päivänselvää.
Jos syö koko ajan, niin verensokeri ja insuliini on koko ajan koholla. Siksi harvempi syöminen on parempi valinta.
Jos syö ruokaa, joka ei nosta verensokeria, niin nälkä tulee harvemmin, jolloin ei edes tarvitse syödä usein.
Hiilarit saa mielenterveyden reistailemaan. Hiilareiden prosessointi kuluttaa elimistöstä vitamiineja ja muita ravinteita. Siksi monet vegaanit sekoavat päästään, toiset nopeammin kuin toiset. Koska siis heitä loppuu ravinteet kehosta ja hiilaria vaan ahdetaan napaan.
Raivarit johtuu varten sokerin heittelystä. Lopeta hiilareiden syönti niin sokerit ei heittele.
Itselläni ainakin kaikki veriarvot parani pätkäpaaston aloittamisen myötä. Painoakin putosi kymmenisen kiloa ilman sen kummempaa yrittämistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos syö usein mutta vähän, niin silloin insuliinit nousevat useammin koholle, mutta nousu on maltillisempaa. Jos syö paljon kerralla, nousevat insuliinit korkeammalle ja kestää pidempään ennen kuin pitoisuudet normalisoituvat.
Väärin ja väärin. Insuliinipiikin korkeus ei johdu ruoan määrästä vaan sen laadusta. Jos ruokavalio koostuu 70 % rasvasta, insuliinipiikki on hyvin maltillinen vaikka kerran päivässä syövällä.
Tässä tosiaan merkitystä on sillä, mitä syö. Olettaen, että perusterveestä ihmisestä kyse, joka ei esim. diabeteksen takia ole erityisasemassa.
Rasva/proteiinipitoinen (vähähiilihydraattinen) ruokavalio tyypillisesti ei "vaadi" syömistä yhtä usein kuin enemmän hiilihydraatteja sisältävä. Hiilihydraattien laadussakin on toki eroa, muta jos nyt ei mennä kovin syväl
Minä syön harvoin, mutta en välttele hiilihydraatteja. Se toimii itselleni. Harrastan myös paljon liikuntaa. Toki mitään höttöhiilareita en syö.
Vierailija kirjoitti:
Verensokerit pysyy alhaalla syömällä ruokaa, joka ei nosta verensokeria. Se on nyt ihan päivänselvää.
Jos syö koko ajan, niin verensokeri ja insuliini on koko ajan koholla. Siksi harvempi syöminen on parempi valinta.
Jos syö ruokaa, joka ei nosta verensokeria, niin nälkä tulee harvemmin, jolloin ei edes tarvitse syödä usein.
Hiilarit saa mielenterveyden reistailemaan. Hiilareiden prosessointi kuluttaa elimistöstä vitamiineja ja muita ravinteita. Siksi monet vegaanit sekoavat päästään, toiset nopeammin kuin toiset. Koska siis heitä loppuu ravinteet kehosta ja hiilaria vaan ahdetaan napaan.
Raivarit johtuu varten sokerin heittelystä. Lopeta hiilareiden syönti niin sokerit ei heittele.
Höpö höpö.
"Minä syön harvoin, mutta en välttele hiilihydraatteja. Se toimii itselleni. Harrastan myös paljon liikuntaa. Toki mitään höttöhiilareita en syö."
Okei, jollekin voi toimia näinkin. Tuohan kuulostaisi aika optimaaliselta arjen helppouden kannalta. Mulla alkaa 30 kilsan/ yli kolmen tunnin harjoitusuoksulenkeillä aivan selvästi verottamaan, jos hiilihydraattien määrä on ollut liian vähäistä eikä niistä ole ollut riittävää tankkausta ennen harjoitusta. Kisatahtista, pidempää harjoitusta en ole koskaan edes yrittänyt yli kahden tunnin paasto alla.
Paastoaminen on parempi, mutta pätkäpaastossakin on ihan hyvä vältellä korkean GI:n sisältäviä ruokia. Kaikki on kohtuudella ok, mutta järjettömiä äkillisiä sokeripiikkejä on ihan hyvä vältellä.