Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kumpi on parempi verensokeria ajatellen, se että syö tiheään vai se että paastoaa välillä?

Vierailija
10.01.2024 |

Jos haluaa että verensokeri ei ole korkealla, kumpi on parempi? Ei diabetesta mutta sukurasite kakkostyyppiin. Normaalipainoinen.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paastoaminen on parempi, mutta pätkäpaastossakin on ihan hyvä vältellä korkean GI:n sisältäviä ruokia. Kaikki on kohtuudella ok, mutta järjettömiä äkillisiä sokeripiikkejä on ihan hyvä vältellä.

Vierailija
2/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jollen saa ruokaa säännöllisesti, saan raivokohtauksia ihan oikeasti, vaikka olen kiltti ihminen. Sokeriarvojen heittely vaikuttaa mielialaan ihan valtavasti ja nälkäkiukku on perheelle aika raskasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jollen saa ruokaa säännöllisesti, saan raivokohtauksia ihan oikeasti, vaikka olen kiltti ihminen. Sokeriarvojen heittely vaikuttaa mielialaan ihan valtavasti ja nälkäkiukku on perheelle aika raskasta

Johtuu siitä koska olet opettanut kehollesi että aina pitää pupeltaa jotain suuhunsa jatkuvasti.

Paasto on tie onneen ja todistetusti terveellistä ja hyvää keholle.

Vierailija
4/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos syö usein mutta vähän, niin silloin insuliinit nousevat useammin koholle, mutta nousu on maltillisempaa. Jos syö paljon kerralla, nousevat insuliinit korkeammalle ja kestää pidempään ennen kuin pitoisuudet normalisoituvat.

Vierailija
5/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jollen saa ruokaa säännöllisesti, saan raivokohtauksia ihan oikeasti, vaikka olen kiltti ihminen. Sokeriarvojen heittely vaikuttaa mielialaan ihan valtavasti ja nälkäkiukku on perheelle aika raskasta

Väärin. Sinä et "saa" mitään raivokohtauksia vaan valitset elää tavalla, joka aiheuttaa niitä. Sinä valitset raivota läheisillesi.

Vierailija
6/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos syö usein mutta vähän, niin silloin insuliinit nousevat useammin koholle, mutta nousu on maltillisempaa. Jos syö paljon kerralla, nousevat insuliinit korkeammalle ja kestää pidempään ennen kuin pitoisuudet normalisoituvat.

Väärin ja väärin. Insuliinipiikin korkeus ei johdu ruoan määrästä vaan sen laadusta. Jos ruokavalio koostuu 70 % rasvasta, insuliinipiikki on hyvin maltillinen vaikka kerran päivässä syövällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos syö usein mutta vähän, niin silloin insuliinit nousevat useammin koholle, mutta nousu on maltillisempaa. Jos syö paljon kerralla, nousevat insuliinit korkeammalle ja kestää pidempään ennen kuin pitoisuudet normalisoituvat.

Väärin ja väärin. Insuliinipiikin korkeus ei johdu ruoan määrästä vaan sen laadusta. Jos ruokavalio koostuu 70 % rasvasta, insuliinipiikki on hyvin maltillinen vaikka kerran päivässä syövällä.

Tässä tosiaan merkitystä on sillä, mitä syö. Olettaen, että perusterveestä ihmisestä kyse, joka ei esim. diabeteksen takia ole erityisasemassa. 

Rasva/proteiinipitoinen (vähähiilihydraattinen) ruokavalio tyypillisesti ei "vaadi" syömistä yhtä usein kuin enemmän hiilihydraatteja sisältävä. Hiilihydraattien laadussakin on toki eroa, muta jos nyt ei mennä kovin syvälle tähän. Seuraava kysymys on ihmisen aktiivisuudesta, minulle esimerkiksi urheilun vuoksi vähähiilihydraattinen ja pitkiä paastoamisia noudattava ruokailurytmi ei toimi mitenkään alentamatta suorituskykyä, jollekin toiselle taas hiilihydraattipitoisempi vähän kerralla ja usein -tapa ei toimi. 

Vierailija
8/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Verensokerit pysyy alhaalla syömällä ruokaa, joka ei nosta verensokeria. Se on nyt ihan päivänselvää.

Jos syö koko ajan, niin verensokeri ja insuliini on koko ajan koholla. Siksi harvempi syöminen on parempi valinta. 

Jos syö ruokaa, joka ei nosta verensokeria, niin nälkä tulee harvemmin, jolloin ei edes tarvitse syödä usein. 

Hiilarit saa mielenterveyden reistailemaan. Hiilareiden prosessointi kuluttaa elimistöstä vitamiineja ja muita ravinteita. Siksi monet vegaanit sekoavat päästään, toiset nopeammin kuin toiset. Koska siis heitä loppuu ravinteet kehosta ja hiilaria vaan ahdetaan napaan.

Raivarit johtuu varten sokerin heittelystä. Lopeta hiilareiden syönti niin sokerit ei heittele. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itselläni ainakin kaikki veriarvot  parani pätkäpaaston aloittamisen myötä. Painoakin putosi kymmenisen kiloa ilman sen kummempaa yrittämistä. 

Vierailija
10/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksilöllistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos syö usein mutta vähän, niin silloin insuliinit nousevat useammin koholle, mutta nousu on maltillisempaa. Jos syö paljon kerralla, nousevat insuliinit korkeammalle ja kestää pidempään ennen kuin pitoisuudet normalisoituvat.

Väärin ja väärin. Insuliinipiikin korkeus ei johdu ruoan määrästä vaan sen laadusta. Jos ruokavalio koostuu 70 % rasvasta, insuliinipiikki on hyvin maltillinen vaikka kerran päivässä syövällä.

Tässä tosiaan merkitystä on sillä, mitä syö. Olettaen, että perusterveestä ihmisestä kyse, joka ei esim. diabeteksen takia ole erityisasemassa. 

Rasva/proteiinipitoinen (vähähiilihydraattinen) ruokavalio tyypillisesti ei "vaadi" syömistä yhtä usein kuin enemmän hiilihydraatteja sisältävä. Hiilihydraattien laadussakin on toki eroa, muta jos nyt ei mennä kovin syväl

Minä syön harvoin, mutta en välttele hiilihydraatteja. Se toimii itselleni. Harrastan myös paljon liikuntaa. Toki mitään höttöhiilareita en syö. 

Vierailija
12/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Verensokerit pysyy alhaalla syömällä ruokaa, joka ei nosta verensokeria. Se on nyt ihan päivänselvää.

Jos syö koko ajan, niin verensokeri ja insuliini on koko ajan koholla. Siksi harvempi syöminen on parempi valinta. 

Jos syö ruokaa, joka ei nosta verensokeria, niin nälkä tulee harvemmin, jolloin ei edes tarvitse syödä usein. 

Hiilarit saa mielenterveyden reistailemaan. Hiilareiden prosessointi kuluttaa elimistöstä vitamiineja ja muita ravinteita. Siksi monet vegaanit sekoavat päästään, toiset nopeammin kuin toiset. Koska siis heitä loppuu ravinteet kehosta ja hiilaria vaan ahdetaan napaan.

Raivarit johtuu varten sokerin heittelystä. Lopeta hiilareiden syönti niin sokerit ei heittele. 

Höpö höpö. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
10.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Minä syön harvoin, mutta en välttele hiilihydraatteja. Se toimii itselleni. Harrastan myös paljon liikuntaa. Toki mitään höttöhiilareita en syö."

Okei, jollekin voi toimia näinkin. Tuohan kuulostaisi aika optimaaliselta arjen helppouden kannalta. Mulla alkaa 30 kilsan/ yli kolmen tunnin harjoitusuoksulenkeillä aivan selvästi verottamaan, jos hiilihydraattien määrä on ollut liian vähäistä eikä niistä ole ollut riittävää tankkausta ennen harjoitusta. Kisatahtista, pidempää harjoitusta en ole koskaan edes yrittänyt yli kahden tunnin paasto alla. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan kolme