Mitä makeita leivonnaisia teet jouluksi?
Kommentit (10)
http://pirkka.fi/mtv3rese/?id=1674&rname=skottilainen_viskikakku tällä ohjeella.
Lisäksi teen kakun päälle kuorrutteen, joka keitetään kasaan kermasta, sokerista ja voista.:)
suklaata ja marmeladeja syödään myös.
Torttuja syödään ennen joulua.
Ehkä joku juustokakku saatetaan leipoa, jos jaksetaan.
Laitan ohjeen ylös ja mietin jos kokeilisin kuitenkin. Onko parempi tehdä ajoissa, säilyykö miten?
Mut aika paljon menee kyllä viskiä "hukkaan". ;)
Laitan ohjeen ylös ja mietin jos kokeilisin kuitenkin. Onko parempi tehdä ajoissa, säilyykö miten?
Mut aika paljon menee kyllä viskiä "hukkaan". ;)
Suosittelen kuitenkin silikonista vuokaa tai jos ei ole, niin jauhottaa kunnolla vaikka kookoshiutaleilla.
Viskiä saa myös pienemmissä pulloissa (muistaakseni nin 0,3l pulloja) eikä ne maksa kovin paljoa (n.10e) eikä se viski miksikään mee.:)
Kakku säilyy hyvänä mun mielestä jopa yli viikon. Viime jouluna säilyi kuorrutteen kanssa huoneen lämmössä viikon verran, olis pitäny kuorrutteen takia olla viileässä. Ainoa oli, että kakku vähän vetistyi kuorrutuksesta, mutta ilman sitä varmasti säilyy hyvin pidempäänkin. Että ihan hyvin voi tehdä vaikka viikonloppuna, jos jouluaatoksi sen haluaa. Kannattaa ehkä säilyttää kylmässä.
Vähän kauanhan toi maustuminen kestää, mutta on kyllä sen arvoista.:)
En ite laittanu kahvia ja kuiva-aineita vuorotellen vaan kaikki sinne sekaan ja vähän sekoittelin vatkaimen vispilöillä ennen käynnistämistä. Ei se ainakaan pilalle mennyt.:)
Eri muotoisia joulupullia sekä pipareita ja joulutorttuja. Aaton jälkiruoaksi puolukkainen täytekakki DanSukkerin ohjeella. Myös luumurahkatäytteinen kääretorttu tai sitten suklaakääretorttu jossa appelsiinitäyte on joskus ollut listalla, muttei ehkä nyt.
Joulutorttuja, pipareita ja arabialaisen maustekakun (http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/arabialainen-maustekakku). Tämä on uskomattoman hyvää, mantelin ja kerman ansiosta säilyy mehevänä useamman päivän, kuorrute tekee juhlavan näköiseksi ja lisäksi tämä kestää pakastamista, joten joululta ylijääneet kakkupalat voi pakastaa (tosin kuorrutteen ulkonäkö kärsii, eli en pakastaisi ennen joulua).
tylsästi vain taatelikakun.... Niin ja voisilmäpullia.