Kuoleeko influenssa virus pakastimessa? Mies teki viime viikolla hirvipaistia sairaana ja pakasti loput.
Uskaltaako syödä?
Itse olin reissussa joten en saanut tartuntaa. Voiko tartunta tulla vielä tuosta ruuasta? Tekisi mieli maistaa?
Kommentit (7)
Oli paranemaan päin jo, mutta ei terve. Mikä on riski, että virus on tarttunut ruokaan?
Ap
Ei kuole kylmässä, mutta kuumassa kuolee. Jos lämmität paistin kunnolla, niin uskaltaa syödä.
Vierailija kirjoitti:
Oli paranemaan päin jo, mutta ei terve. Mikä on riski, että virus on tarttunut ruokaan?
Ap
Olematon riski. Virustaudit tarttuvat sairastuneesta parhaiden sairauden alkuvaiheessa. Tarttuvat yleensä hengitysteitse. Paistin paistaminen on tappanut virukset, mutta pakastaminen ei tapa viruksia kovinkaan helposti.
T.tutkija
Viruksiahan säilytetään labotatorioissa nimen omaan pakkasessa. Nehän kestää hurjia miinusasteita. Kuumassa kuolevat.
Vierailija kirjoitti:
Ei kuole kylmässä, mutta kuumassa kuolee. Jos lämmität paistin kunnolla, niin uskaltaa syödä.
Pakastamisesta ei ole mitään takeita, tehoaako se juuri tuohon pöpötyyppiin.
Myöskään lämmittäminen ei riitä; pitää kuumentaa riittävän pitkään yli kypsymislämpötilan.
Kukaahan ei ole koskaan ennen tehnyt flunsassa ruokaa?
Voi hyvinkin tulla. Tuollainen miehen sairaana käsin sorkkima ruoka on juuri paha tatunta riski.