Raskaana syöminen
Kun tajusin että majoneesit tehdään raakaan kananmunaan ja silti monet sanoo että pitää olla kaikki kypsää. Miten se majoneesin suhteen?
Kommentit (17)
Ymmärrätkö mihin nuo raskaudenaikaiset ruokarajoitukset perustuu? Siihen että minimoidaan riski saada ruokamyrkytys ja harvemmin joidenkin haitallisten aineiden kertyminen. Majoneesin ja kananmunan tapauksessa kyseessä on siis se periaatteessa olemassa oleva ruokamyrkytysriski. Mutta sehän on aivan minimaalinen, vai kuinka usein olet kuullut sellaista tapauksista?
Vierailija kirjoitti:
Voi taivas kun raskaana olo on nykyisin vaikeaa. Ennen ei tarvinnut varoa kuin liikaa sianmaksaa ja isoja petokaloja.
Miksi suomalaisen kananmunan pitää olla kypsää? Ja on se varmaan nyt kamalaa, kun ei voi syödä salaattia ja hedelmiäkään raakana, juureksista nyt puhumattakaan, kun se on niin vaarallista.
Miten ihmeessä suuret ikäluokat ovat onnistuneet syntymään ja pysymään yllättävän pitkään elossa, kun 40-50-luvuilla ei raskaana olleilla ollut mitään ruokarajoitteita ja elintarvikehygienia oli sitä mitä oli?
Keskenmenot ja lapsikuolleisuus oli korkeampaa silloin kuin nykyisin.
Vierailija kirjoitti:
Ymmärrätkö mihin nuo raskaudenaikaiset ruokarajoitukset perustuu? Siihen että minimoidaan riski saada ruokamyrkytys ja harvemmin joidenkin haitallisten aineiden kertyminen. Majoneesin ja kananmunan tapauksessa kyseessä on siis se periaatteessa olemassa oleva ruokamyrkytysriski. Mutta sehän on aivan minimaalinen, vai kuinka usein olet kuullut sellaista tapauksista?
Tämä on täyttä huuhaata. Voit saada myrkytyksen myös ilman raskaana ollessa. Esim. Maksan syönti rajoitettu siihen että nämä raskaana olevat ostaisi kaiken maailman lisäravinteita jotka eivät ole niin puhtaita kuin se ravinto esim. Maksassa. Ennen osattiin ja nykyään pelätään aivan kaikkea ihan turhaan ja kontrolloidaan aivan kaikkea mitä suuhusi laitat tai miltä pissasi näyttää. Onneksi tietyt tahot rikastuvat näilläkin toimenpiteillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi taivas kun raskaana olo on nykyisin vaikeaa. Ennen ei tarvinnut varoa kuin liikaa sianmaksaa ja isoja petokaloja.
Miksi suomalaisen kananmunan pitää olla kypsää? Ja on se varmaan nyt kamalaa, kun ei voi syödä salaattia ja hedelmiäkään raakana, juureksista nyt puhumattakaan, kun se on niin vaarallista.
Miten ihmeessä suuret ikäluokat ovat onnistuneet syntymään ja pysymään yllättävän pitkään elossa, kun 40-50-luvuilla ei raskaana olleilla ollut mitään ruokarajoitteita ja elintarvikehygienia oli sitä mitä oli?
Keskenmenot ja lapsikuolleisuus oli korkeampaa silloin kuin nykyisin.
Miksi syntyvyys on laskussa ja kuolleisuuttakin on paljon ympäri maailmaa nyt näinä hetkinä?
Muista, että raskaana ei kannata syödä lakritsia. Voi merkittävissä määrissä olla haitallista lapselle.
Vierailija kirjoitti:
Muista, että raskaana ei kannata syödä lakritsia. Voi merkittävissä määrissä olla haitallista lapselle.
Kaikki on nykyisin haitallista. Kuten munaankin voi kuolla.
Vierailija kirjoitti:
Munatonta majoneesia on olemassa
Munattomat eli vegaaniset vasta myrkkyä ovat elimistölle.
Kannattaa tutustua siihen mikä riski on kyseessä. Suurin vaarahan monessa ruoassa on listeriariski.
Itse söin joitain kertoja myös tuoreesta lohesta itsetehtyä graavikalaa. Joitain kertoja söin tätä myös kypsennettynä. Yleensä korvasin vaan uunikalalla ja esimerkiksi meetvurstia ja pepperonia söin myös tavalla tai toisella kuumennettuina.
Niin siis syömisestä tulee raskaaksi. Mulla ainakin, kahden kalan jälkeen, TOSI raskas olo. Huomenna kai raskaustestin paikka, että miten raskas olen. T Äijä
Suomalaisissa munissa ei tietääkseni ole ollut salmonellaa, joka on se raa'an kananmunan riski. Lisäksi monet kaupan majoneesit pastöroidaan, joten pöpöt ei siinä elossa ole. Riski on jonkun ravintolan itse valmistamassa majoneesissa.
Vierailija kirjoitti:
Niin siis syömisestä tulee raskaaksi. Mulla ainakin, kahden kalan jälkeen, TOSI raskas olo. Huomenna kai raskaustestin paikka, että miten raskas olen. T Äijä
Miehetkin voi nykyään synnyttää😂
Japanissa suositaan raskaana olevien syödä raakaa kalaa.
No on tää ihmeellistä, oon raskautunu jo parikyt vuotta. Enkä vieläkään synnyttänny. T Äijä taas
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Munatonta majoneesia on olemassa
Munattomat eli vegaaniset vasta myrkkyä ovat elimistölle.
AURAN VEGAANIMAJONEESI
Kasviöljy (rypsi/rapsi), vesi, Auran Sinappi (mm. sinapinsiemen, mausteuute (kurkuma)), etikka, sokeri, muunneltu peruna- ja maissitärkkelys, suola, sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, guarkumi), säilöntäaineet (E202, E211), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo).
HELLMANNS VEGAN MAYO - VEGAANIMAJONEESI
Rapsiöljy 72%, vesi, etikka, sokeri, suola, muunnettu maissitärkkelys, luontainen aromi (sisältää SINAPPIA), sitruunamehutiiviste, hapettumisenestoaine (E 385), paprikauute.
Mikä noissa nyt niin myrkkyä on?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Munatonta majoneesia on olemassa
Munattomat eli vegaaniset vasta myrkkyä ovat elimistölle.
AURAN VEGAANIMAJONEESI
Kasviöljy (rypsi/rapsi), vesi, Auran Sinappi (mm. sinapinsiemen, mausteuute (kurkuma)), etikka, sokeri, muunneltu peruna- ja maissitärkkelys, suola, sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, guarkumi), säilöntäaineet (E202, E211), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo).HELLMANNS VEGAN MAYO - VEGAANIMAJONEESI
Rapsiöljy 72%, vesi, etikka, sokeri, suola, muunnettu maissitärkkelys, luontainen aromi (sisältää SINAPPIA), sitruunamehutiiviste, hapettumisenestoaine (E 385), paprikauute.
Mikä noissa nyt niin myrkkyä on?
Esim Rypsi, raspsiöljyt. Sokeri on makua antamassa, ei pakollinen. Kaikki E koodilla olevat turhakkeet. Suosikaa mielummin luontaisia missä on vähän säilöntä ja muita epäterveellisiä aineita. Ei ihme että ihmisille tulee kaikenlaisia vaivoja.
Voi taivas kun raskaana olo on nykyisin vaikeaa. Ennen ei tarvinnut varoa kuin liikaa sianmaksaa ja isoja petokaloja.
Miksi suomalaisen kananmunan pitää olla kypsää? Ja on se varmaan nyt kamalaa, kun ei voi syödä salaattia ja hedelmiäkään raakana, juureksista nyt puhumattakaan, kun se on niin vaarallista.
Miten ihmeessä suuret ikäluokat ovat onnistuneet syntymään ja pysymään yllättävän pitkään elossa, kun 40-50-luvuilla ei raskaana olleilla ollut mitään ruokarajoitteita ja elintarvikehygienia oli sitä mitä oli?