Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Raskaana syöminen

Vierailija
10.12.2023 |

Kun tajusin että majoneesit tehdään raakaan kananmunaan ja silti monet sanoo että pitää olla kaikki kypsää. Miten se majoneesin suhteen?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi taivas kun raskaana olo on nykyisin vaikeaa. Ennen ei tarvinnut varoa kuin liikaa sianmaksaa ja isoja petokaloja.

Miksi suomalaisen kananmunan pitää olla kypsää? Ja on se varmaan nyt kamalaa, kun ei voi syödä salaattia ja hedelmiäkään raakana, juureksista nyt puhumattakaan, kun se on niin vaarallista.

Miten ihmeessä suuret ikäluokat ovat onnistuneet syntymään ja pysymään yllättävän pitkään elossa, kun 40-50-luvuilla ei raskaana olleilla ollut mitään ruokarajoitteita ja elintarvikehygienia oli sitä mitä oli?

Vierailija
2/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ymmärrätkö mihin nuo raskaudenaikaiset ruokarajoitukset perustuu? Siihen että minimoidaan riski saada ruokamyrkytys ja harvemmin joidenkin haitallisten aineiden kertyminen. Majoneesin ja kananmunan tapauksessa kyseessä on siis se periaatteessa olemassa oleva ruokamyrkytysriski. Mutta sehän on aivan minimaalinen, vai kuinka usein olet kuullut sellaista tapauksista? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi taivas kun raskaana olo on nykyisin vaikeaa. Ennen ei tarvinnut varoa kuin liikaa sianmaksaa ja isoja petokaloja.

Miksi suomalaisen kananmunan pitää olla kypsää? Ja on se varmaan nyt kamalaa, kun ei voi syödä salaattia ja hedelmiäkään raakana, juureksista nyt puhumattakaan, kun se on niin vaarallista.

Miten ihmeessä suuret ikäluokat ovat onnistuneet syntymään ja pysymään yllättävän pitkään elossa, kun 40-50-luvuilla ei raskaana olleilla ollut mitään ruokarajoitteita ja elintarvikehygienia oli sitä mitä oli?

Keskenmenot ja lapsikuolleisuus oli korkeampaa silloin kuin nykyisin.

Vierailija
4/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ymmärrätkö mihin nuo raskaudenaikaiset ruokarajoitukset perustuu? Siihen että minimoidaan riski saada ruokamyrkytys ja harvemmin joidenkin haitallisten aineiden kertyminen. Majoneesin ja kananmunan tapauksessa kyseessä on siis se periaatteessa olemassa oleva ruokamyrkytysriski. Mutta sehän on aivan minimaalinen, vai kuinka usein olet kuullut sellaista tapauksista? 

 

 

Tämä on täyttä huuhaata. Voit saada myrkytyksen myös ilman raskaana ollessa. Esim. Maksan syönti rajoitettu siihen että nämä raskaana olevat ostaisi kaiken maailman lisäravinteita jotka eivät ole niin puhtaita kuin se ravinto esim. Maksassa. Ennen osattiin ja nykyään pelätään aivan kaikkea ihan turhaan ja kontrolloidaan aivan kaikkea mitä suuhusi laitat tai miltä pissasi näyttää. Onneksi tietyt tahot rikastuvat näilläkin toimenpiteillä. 

Vierailija
5/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi taivas kun raskaana olo on nykyisin vaikeaa. Ennen ei tarvinnut varoa kuin liikaa sianmaksaa ja isoja petokaloja.

Miksi suomalaisen kananmunan pitää olla kypsää? Ja on se varmaan nyt kamalaa, kun ei voi syödä salaattia ja hedelmiäkään raakana, juureksista nyt puhumattakaan, kun se on niin vaarallista.

Miten ihmeessä suuret ikäluokat ovat onnistuneet syntymään ja pysymään yllättävän pitkään elossa, kun 40-50-luvuilla ei raskaana olleilla ollut mitään ruokarajoitteita ja elintarvikehygienia oli sitä mitä oli?

Keskenmenot ja lapsikuolleisuus oli korkeampaa silloin kuin nykyisin.

 

 

Miksi syntyvyys on laskussa ja kuolleisuuttakin on paljon ympäri maailmaa nyt näinä hetkinä? 

Vierailija
6/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista, että raskaana ei kannata syödä lakritsia. Voi merkittävissä määrissä olla haitallista lapselle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munatonta majoneesia on olemassa

Vierailija
8/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muista, että raskaana ei kannata syödä lakritsia. Voi merkittävissä määrissä olla haitallista lapselle. 

 

 

Kaikki on nykyisin haitallista. Kuten munaankin voi kuolla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Munatonta majoneesia on olemassa

Munattomat eli vegaaniset vasta myrkkyä ovat elimistölle. 

Vierailija
10/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa tutustua siihen mikä riski on kyseessä. Suurin vaarahan monessa ruoassa on listeriariski.

Itse söin joitain kertoja myös tuoreesta lohesta itsetehtyä graavikalaa. Joitain kertoja söin tätä myös kypsennettynä. Yleensä korvasin vaan uunikalalla ja esimerkiksi meetvurstia ja pepperonia söin myös tavalla tai toisella kuumennettuina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin siis syömisestä tulee raskaaksi. Mulla ainakin, kahden kalan jälkeen, TOSI raskas olo. Huomenna kai raskaustestin paikka, että miten raskas olen. T Äijä

Vierailija
12/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaisissa munissa ei tietääkseni ole ollut salmonellaa, joka on se raa'an kananmunan riski. Lisäksi monet kaupan majoneesit pastöroidaan, joten pöpöt ei siinä elossa ole. Riski on jonkun ravintolan itse valmistamassa majoneesissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin siis syömisestä tulee raskaaksi. Mulla ainakin, kahden kalan jälkeen, TOSI raskas olo. Huomenna kai raskaustestin paikka, että miten raskas olen. T Äijä

Miehetkin voi nykyään synnyttää😂

Vierailija
14/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Japanissa suositaan raskaana olevien syödä raakaa kalaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No on tää ihmeellistä, oon raskautunu jo parikyt vuotta. Enkä vieläkään synnyttänny. T Äijä taas

Vierailija
16/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Munatonta majoneesia on olemassa

Munattomat eli vegaaniset vasta myrkkyä ovat elimistölle. 

AURAN VEGAANIMAJONEESI

Kasviöljy (rypsi/rapsi), vesi, Auran Sinappi (mm. sinapinsiemen, mausteuute (kurkuma)), etikka, sokeri, muunneltu peruna- ja maissitärkkelys, suola, sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, guarkumi), säilöntäaineet (E202, E211), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo).

HELLMANNS VEGAN MAYO - VEGAANIMAJONEESI

Rapsiöljy 72%, vesi, etikka, sokeri, suola, muunnettu maissitärkkelys, luontainen aromi (sisältää SINAPPIA), sitruunamehutiiviste, hapettumisenestoaine (E 385), paprikauute. 

Mikä noissa nyt niin myrkkyä on?

Vierailija
17/17 |
10.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Munatonta majoneesia on olemassa

Munattomat eli vegaaniset vasta myrkkyä ovat elimistölle. 

AURAN VEGAANIMAJONEESI

Kasviöljy (rypsi/rapsi), vesi, Auran Sinappi (mm. sinapinsiemen, mausteuute (kurkuma)), etikka, sokeri, muunneltu peruna- ja maissitärkkelys, suola, sakeuttamisaineet (ksantaanikumi, guarkumi), säilöntäaineet (E202, E211), happamuudensäätöaineet (natriumkarbonaatti, sitruunahappo).

HELLMANNS VEGAN MAYO - VEGAANIMAJONEESI

Rapsiöljy 72%, vesi, etikka, sokeri, suola, muunnettu maissitärkkelys, luontainen aromi (sisältää SINAPPIA), sitruunamehutiiviste, hapettumisenestoaine (E 385), paprikauute. 

Mikä noissa nyt niin myrkkyä on?

Esim Rypsi, raspsiöljyt. Sokeri on makua antamassa, ei pakollinen. Kaikki E koodilla olevat turhakkeet. Suosikaa mielummin luontaisia missä on vähän säilöntä ja muita epäterveellisiä aineita. Ei ihme että ihmisille tulee kaikenlaisia vaivoja.