Voiko voileipäkakun tehdä pakastetusta leivästä?
Tiistaiksi (12.12) pitäisi tehdä voileipäkakku, ostin tänään kolme pussia vuokaleipää, mutta parasta ennen päiväys on 10.12.
Tiedän, että leipä ei mene varmaan miksikään parissa päivässä, mutta joskus silti tapaa nähdä homepilkkuja, jostain syystä.
Ajattelin, voisinko pakastaa leivät ja tehdä voileipäkakun sulaneista leivistä? Eihän leivät mun mielestä mene miksikään pakkasessa, elleivät nyt ihan kuukausitolkulla ole, sitten menevät selvästi jo pakkasen makuiseksi ja oloiseksi.
Kommentit (4)
@1 kiitos, eli maku on suurinpiirtein sama, oli leipä tuore tai pakastettu? Tosin voileipäkakun leivät pitäisi olla vähän jo vanhoja ja "kovahtaneita" , ei siis ihan tuoreita kun ovat silloin niin pehmeitä ja menevät helposti vähän mössöksi.
Ei voi. Laki pakastetun leivän käytöstä voileipäkakun tekoon kieltää yksiselitteisesti moisen black trash- meiningin.
@3 damn, unohdin täysin, pykälä 47a..
Voi tehdä. Ja voileipäkakun voi tehdä valmiiksi ja pakasta. Kummin päin vain.