Millä saa lieden levyn ympäriltä pinttyneen lian pois vahingoittamatta lieden pintaa?
Se on yllättävän haastavaa ja pelottaa lieden pinnan vahingoittuminen.
Kommentit (22)
Kaikkia niksejä, ruokasooda/etikka- tökötit, annetaan muhia.
Vierailija kirjoitti:
Mikä liesi?
Keraaminen liesi varmaan.
Sellaisesta tavallisesta saa hieman kostutetulla sokeripalalla. Niitä voi kulua aika monta kyllä. Tää oli joskus jossain tv:n siivousohjelmassa, luulisi etteivät laita niihin ohjeita, jotka vahingoittavat puhdistettavia kohteita.
Lisäys. Keraamiseen nuo sokeripalat eivät sovi varmaankaan. Keraamiseen on oma puhdistusaine ja lisäksi se metallinen skrapa.
Vierailija kirjoitti:
Sellaisesta tavallisesta saa hieman kostutetulla sokeripalalla. Niitä voi kulua aika monta kyllä. Tää oli joskus jossain tv:n siivousohjelmassa, luulisi etteivät laita niihin ohjeita, jotka vahingoittavat puhdistettavia kohteita.
Eikö se sokeri naarmuta lieden pintaa?
Ruokasoodalla lähtee. Ripottele ruokasooda reilusti ja hinkkaa sienellä, lähtee helposti.
Vierailija kirjoitti:
Ruokasoodalla lähtee. Ripottele ruokasooda reilusti ja hinkkaa sienellä, lähtee helposti.
Märällä sienellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä liesi?
Keraaminen liesi varmaan.
Ei se olekaan keraaminen vaan perinteinen liesi, jossa on valkoinen pinta ja mustat levyt.
Sokeri toimii eikä naarmuta perinteistä liettä
Aurikatariinan ohje. Uuninpuhdistusainetta, kelmua päälle ja yön yli haudutus. Lähtee pyyhkimällä.
Sokeripalalla. Itse raaputtelen keraamisen lieden sellaisella skraballa. Ei ole naarmuja tullut.
Sokeripalalla lähtee hyvin, eikä naarmuta lieden pintaa, vaan sulaa siinä aika nopeasti. Siksi yleensä tarvitaan useampi sokeripala. Olen käyttänyt monta kertaa. Edullinen, turvallinen ja ympäristöystävällinen tapa.
Jos se on tavallinen tai ehkä tänäpäivänä jo vanhanaikainen, niin k2r pursotat ja päälle elmukelmua ja annat ajan kulua ja pyyhkäset sitten pois.
Eikö ihmesientä kukaan ole ehdottanut, eilen juuri puhdistin sillä.
Myrkytön kuten sokerinpalakin joka toimii myös.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä liesi?
Keraaminen liesi varmaan.
Ei se olekaan keraaminen vaan perinteinen liesi, jossa on valkoinen pinta ja mustat levyt.
Siinä tapauksessa uuninpuhdistusainetta ja elmukelmu päälle ja annat vaikuttaa monta tuntia ja lika lähtee pyyhkimällä.
2500 hiekkapaperilla lähtee ja ei naarmuta.
Jos vanha liesi niin puhdistuskivellä on lähtenyt hyvin (itse en ole tykännyt niiden mukana tulevista sienistä, olen käyttänyt omia sieniä ja niistä sitä karkeaa puolta). Joskus olen jopa pata-patalla hinkannut pahimpia pinttymiä mutta en tiedä onko tämä suositeltavaa(?). Nykyään varmaan käyttäisin tuota Aurikatariinan elmukelmu-konstia!
Keraamisella liedellä olen laittanut keraamisen lieden pesuainetta, levitellyt sitä tasaisesti ja antanut hieman vaikuttaa, sitten merallisella skrapalla (en tiedä miksi sitä sanotaan) hinkannut. Aika kovaa saa välillä hinkata mutta ei vahingoita liestä. Aluksi luulin että liesi on pilalla kun siihen jäi niitä jälkiä, mutta sain tietää että se onkin vain palanutta ruokaa.
Mikä liesi?