Lihakanien kasvattaminen kerrostaloasunnossa?
Ajattelin perustaa kanilan opiskeluboksiin. Tarkoitus on pitää kerralla 8-12 kania ja pistää ne itse lihoiksi. Ei siis niin että myyn poikasia muille vaan ne tulee ihan omaan suuhun. Onko kokemusta tällaisesta?
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
60-luvulla niitä kasvatettiin kaupungeissa, kesällä ja häkissä pihalla. Kävimme lapsena niitä syöttämässä.
Syksyllä ne pistettiin pataan. En ole kyllä kuullut, että kukaan kasvattaisi kerrostalossa.
60-luvulla niitä kasvatettiin yleisemmin. Myöhemmin broilerin ilmestyminen kauppoihin teki siitä lopun.
Eiköhän monellakin ole tuosta kokemusta. Veikkkaan, että valtaosalla.
Itse ajattelisin, että ikävintä olisi se kuivikkeen ja ruoan ja vastaavasti jätösten raahaaminen sisäkautta 4 kuukauden ajan portaikoissa tai hississä sellaisia määriä kuin mitä vaikka kahdestakin samanaikaisesta poikueesta (16-20 poikasta) tulee.
Nimimerkki hommaa kokeillut ihan maalla, ja sinänsä eettistä lihaa jos lihaa pitää välttämättä syödä. Lähellä tuotettua, terveellistä vähärasvaista, eläinten hyvinvointia kuunnellen.
60-luvulla niitä kasvatettiin kaupungeissa, kesällä ja häkissä pihalla. Kävimme lapsena niitä syöttämässä.
Syksyllä ne pistettiin pataan. En ole kyllä kuullut, että kukaan kasvattaisi kerrostalossa.