Valion "keitoissa" on kova litrahinta 97% vedelle ja sokerille
Uusimpana tämä kausimaku luumu/rusina. Siinä on sitä hedelmää 3%. Maksat 3,65€ käytännössä vesisokeri-litkusta.
Kovat on katteet.
Samaa paskaa kaikki tuotteet 2020-luvulla: Myydään vain televisiomainoksilla ja mielikuvilla "brändiä" ja ajatusta jostain tuottesta, mutta sitä itse tuotetta ei ole olemassakaan.
Sama juttu makeisissa. Vehnää, palmuöljyä ja sokeria ihan kaikki. Sitten sitä makua jota mainostetaan pakkauksessa on ehkä 0,1% tai sitä on 0% ja pelkkä aromi (kuten Geishan Peanut Butter-patukka joka onneksi poistettiin markkinoilta valitusten saattamana - siinä oli kirjaimellisesti 0% maapähkinävoita ja vain maapähkinävoin teollinen aromi).
Pilkkana kaupan päälle näitä esanssituotteita pienennetään ja tuotteiden hintaa nostetaan. Esim. Fazerin pienet esanssilevyt ovat 140g sijasta 110g ja 120g, ja isommat pienennetty 200 grammasta 180 grammaan poislukien sininen.
Saa nähdä milloin Fazerin Sinistäkin halpuutetaan, eli sokerin määrää lisätään ja kaakaovoin lasketaan. Mutta hintaa tulee tietenkin lisää.
Kommentit (57)
Tervetuloa loppuvaiheen kapitalismiin. Tämä ei ole vielä mitään Yhdysvaltoihin nähden jossa mitään oikeita makuja tai hedelmiä ei ole ollut tuotteissa enää 10+ vuoteen.
Liki jokaikinen markettituote on vehnää, palmuöljyä ja rapsia höystettynä erilaisilla aromeilla. Näitä sitten kaupitellaan köyhille ja keskituloisille jotta rikkaat voivat lapsineen vetää tuotoilla Michelin-ravintoloissa niitä oikeita makuja.
Hersheysiä vastaan nostettiin jopa oikeuskanne, kun 'valkosuklaassa' ei ollut mitään kaakaovoihin tai kaakaomassaan viittaavaa ja maitosuklaassa kyllä maitojauhetta, mutta vain suklaan aromi.
Irtokarkithan on jo halpuutettu Suomessa äärimmilleen, nyt niissä ei ole enää yhtään hedelmää. Niissä on liivatetta ja glukoosi-fruktoosisiirappia tai sokeria 90%, ja eri maut on saatu aikaan aromeilla joita laitetaan pari tippaa sekaan.
Sitä se loputon kasvu vaatii, pitää jatkuvasti saada enemmän tuottoa ja karsia kuluja. Petos pitää peittää valtavalla määrällä mielikuvamarkkinointia ja televisiomainontaa ettei mielikuva ala rapistumaan. Erittäin harvoin petosta enää pyörretään, kuten Wiener Nougatien tapauksessa, palmuöljy lopulta poistettiin ja kaakaovoi palautettiin kun myynti sakkasi ja valituksia tuli halpuutuksen jälkeen niin paljon.
En euroakaan maksaisi tuosta litkusta.
Huomannut saman. Ei tee mieli ostaa myöskään lapsuuden suklaapatukoita kun niissä on nyt kaikissa samat identtiset ainesosat ja maut vaan tulevat esansseista/aromeista. Myös mars-patukkaan alettiin tunkea palmuöljyä jo joskus 2005-2006 jotta katteita saadaan ylöspäin, siihen loppui senkin syöminen.
Varmaan asiaan kyllä vaikuttaa sekin että samat Fazer, Unilever ja Mondelez omistavat ihan kaikki mahdolliset brändit mitä kaupassa myydään. Valinnanvapaus on vain näennäistä kun ne kymmenet ja kymmenet eri merkit on oikeasti ihan samalta tehtaalta.
Vierailija kirjoitti:
Tervetuloa loppuvaiheen kapitalismiin. Tämä ei ole vielä mitään Yhdysvaltoihin nähden jossa mitään oikeita makuja tai hedelmiä ei ole ollut tuotteissa enää 10+ vuoteen.
Liki jokaikinen markettituote on vehnää, palmuöljyä ja rapsia höystettynä erilaisilla aromeilla. Näitä sitten kaupitellaan köyhille ja keskituloisille jotta rikkaat voivat lapsineen vetää tuotoilla Michelin-ravintoloissa niitä oikeita makuja.
Hersheysiä vastaan nostettiin jopa oikeuskanne, kun 'valkosuklaassa' ei ollut mitään kaakaovoihin tai kaakaomassaan viittaavaa ja maitosuklaassa kyllä maitojauhetta, mutta vain suklaan aromi.
Irtokarkithan on jo halpuutettu Suomessa äärimmilleen, nyt niissä ei ole enää yhtään hedelmää. Niissä on liivatetta ja glukoosi-fruktoosisiirappia tai sokeria 90%, ja eri maut on saatu aikaan aromeilla joita laitetaan pari tippaa sekaan.
Sitä se loputon kasvu vaatii, pitää jatkuvasti saada enemmän tuottoa ja ka
aakkoskarkeissa oli vielä hedelmäuutetta 10% joskus 2015. tosin ei enää koska nyt niissä on vain fruktoosia ja makutippoja
Vierailija kirjoitti:
En euroakaan maksaisi tuosta litkusta.
Sama. tai niistä hartwallin makuvesistä. vettä, hiilihappoa ja persikan aromia... ja porukka maksaa 1,5l pullosta joku 4 euroa? herätys... sen pullottaminen maksoi tehtaalle noin 0,01€ ja se pullokin on viisitoista kertaa arvokkaampi kuin itse tuote
tuoremehuissa pitää olla tarkkana myös. hälyttävän usein 100% tuoremehussa lukeekin takana "valmistettu tiivisteestä".
pitää jokaikinen etiketti syynätä takaa että on oikeasti tuoremehua. samanlaista kusetusta kuin "kauraleivät" joissa on 60% vehnää
Fazerin päärynäkonvehdit (se uutuus) samanlainen ruokapetos. Kun katsoo ainesosalistaa niin ei siinä ole edes sitä 0,1 prosenttia päärynää vaan se on ihan vihoviimeisenä ainesosana listalla... Aromina.
Ja tätä kehdataan myydä 7,99e hintaan eli kolme euroa kalliimmalla kuin muita makuja joissa sentään on esim. oikeaa jugurttia hippusen verran.
No mut sittenhän on tosi helppoa laihtua, ei tarvitse ostaa keittoja, tuoremehuja, suklaata, karkkeja
, Vastahan viime talvena oli Fazun suklaassa kaakovoi korvattu palmuöljyllä. Ihmiset nostivat porun ja piti palata kaakaovoihin . Sokerimäärää siinä on nostettu . Ei viitsi ostaa, kun löytyy muuta merkkiä vähällä sokerilla, kaakaopitoisuus 70-85 %
Vierailija kirjoitti:
Fazerin päärynäkonvehdit (se uutuus) samanlainen ruokapetos. Kun katsoo ainesosalistaa niin ei siinä ole edes sitä 0,1 prosenttia päärynää vaan se on ihan vihoviimeisenä ainesosana listalla... Aromina.
Ja tätä kehdataan myydä 7,99e hintaan eli kolme euroa kalliimmalla kuin muita makuja joissa sentään on esim. oikeaa jugurttia hippusen verran.
kaikissa fasun makukonvehdeissa on 80% sokeria ja palmuöljyä ainesosalistan kärjessä kun googlailin. varsinaista makua ei ole juuri missään, niissäkin jossa on jogurttia, se on 2,5% jogurttijauhetta tuotteen kokonaispainosta eli hyvä kun sitä edes erottaa. hedelmiä jne. ei ole kuin aromeina.
käytännössä ainoastaan se sininen ei ole kusetustuote, sen reseptiikkaa ilmeisesti eivät uskalla heikentää lisätuottojen toivossa
Mitä enemmän näitä tuotteita tulee markkinoille, sitä enemmän vakaasti uskon että näillä on vain tarkoitus kusettaa aivovammautuneita vanhoja dementikkoja tai eläkeläisiä, jotka vain katsovat että onpa kiva nostalginen maku.
Sitten luotetaan siihen että näiden makunystyrät ovat jo niin rapautuneet elämän melskeissä että eivät he tajua tuotteen olevan 99-prosenttisesti vettä.
Ohis,
En ymmärrä iksei ihmiset itse ketä noita keittoja, super helppo tehdä! Kuin kiisseli mutta löysempänä, aikaa ei juuri mene, ja saa laitettua marjoja (vaikka sitten?kasteena, ei tarvitse olla itse kerättyjä!) Sokeriakin voi laittaa vain minimaalisesti, ja hinta EI ole kalliimpi mitä noissa litkuissa....!
"Parasta" on se, että jossain (muka) VADELMA-keitossa se värikin on "punajuuresta", eli edes värin veran ei marjaa ole...
Sokerivesilitkun purkitus ja kuljetus maksaa. Hämmentäjänkin pitää saada osansa.
Vadelmakeitto oli jo aika ohuen makuista kun siinä oli 8% vadelmaa. Sekin Valion jalosteeksi aika paljon, saa nähdä pudottavatko sitä alemmas ja lisäävät vettä... On jo melkoisen laihaa sitten
Täytyykin kerätä marjat ja hedelmät ja keitellä niistä.
Ohis,
En pidä edes Fazerin sinistä "hyvänä" suklaana, mutta luoja meinasin kuolla kun Usassa matkaillessa päädyin isoon Hersheys-kauppaan: näytti hienolta jne. mutta suklaa oli aivan luokattoman huonoa!
En edes kutsuisi suklksi, en tosin edes katsonut mitä sisältää, mutta se SUKLAAN maku puuttui, oli kuin jotain makeaa mössöä, siis ei yhtään suklaamaista makeutta/kitkeryyttä. Ja noita turistit ostivat, minunkin PITI ostaa, mutta lopult en kehdannut koska en halua viedä pahaa tulisiasta kenellekkään...
Vierailija kirjoitti:
Ohis,
En ymmärrä iksei ihmiset itse ketä noita keittoja, super helppo tehdä! Kuin kiisseli mutta löysempänä, aikaa ei juuri mene, ja saa laitettua marjoja (vaikka sitten?kasteena, ei tarvitse olla itse kerättyjä!) Sokeriakin voi laittaa vain minimaalisesti, ja hinta EI ole kalliimpi mitä noissa litkuissa....!
"Parasta" on se, että jossain (muka) VADELMA-keitossa se värikin on "punajuuresta", eli edes värin veran ei marjaa ole...
pakko laittaa puristettua punajuurta sekaan että se edes näyttäisi vadelmakeitolta. ei ne sinne vesilitraan murskatut 6 vadelmaa muuten näyttäisi miltään
Vierailija kirjoitti:
Ohis,
En pidä edes Fazerin sinistä "hyvänä" suklaana, mutta luoja meinasin kuolla kun Usassa matkaillessa päädyin isoon Hersheys-kauppaan: näytti hienolta jne. mutta suklaa oli aivan luokattoman huonoa!
En edes kutsuisi suklksi, en tosin edes katsonut mitä sisältää, mutta se SUKLAAN maku puuttui, oli kuin jotain makeaa mössöä, siis ei yhtään suklaamaista makeutta/kitkeryyttä. Ja noita turistit ostivat, minunkin PITI ostaa, mutta lopult en kehdannut koska en halua viedä pahaa tulisiasta kenellekkään...
Jenkkisuklaassa ei joskus edes ole kaakavoita. On palmuöljyä, sokeria ja kaakaon aromia. Tätä 0,02$ arvoista pökälettä sitten myydään hintaan $1,49 jotta osakkkeenomistajat saavat lisää tuottoa, mitään muuta funktiota tuottella ei ole (syömistä en suosittele)
Kovastippa ovat kallistuneet kun vielä muutama vuosi sitten sai vähän alta parin euron 1l noita valion mehukeittoja.
Pakastemarjat tulee varmaan neljä kertaa halvemmaksi.Sokerin kilohinta on 60c.
Sokerilitkuja