En huomaa mitään eroa ylikeitetyn ja just sopivan pastan välillä.
Onko keitetty 9 vai 15 minuuttia, en huomaa mitään eroa.
Eri juttu tietenkin jos keitetty niin että alkaa hajoamaan kattilassa ja on lähinnä makaronimuusia.
Kommentit (13)
Al dentessäkin on eroja riippuen ravintolan tasosta. Joskus on ihan raakaa ja joskus ylikypsää ja joskus pastapaakkuna ja joskus ylisuolattu ja joskus pilattu etikallakin.
Al dente tosiaan paras, mutta pasta on pastaa eli melko mautonta. Olennaista on kastike.
Nyt joku pastanystävä suuttuu.
Suosittelen ostamaan kunnon pastaa.
Minusta kyllä jos kolmekin minuuttia ylikeittää, pasta muuttuu sellaiseksi inhottavasti klimppiytyväksi. Yrität ottaa kattilasta yhden haarukallisen, mutta koko kattilan sisältö yrittää tulla siihen mukaan roikkumaan yhtenä köntsänä.
Vierailija kirjoitti:
Al dente tosiaan paras, mutta pasta on pastaa eli melko mautonta. Olennaista on kastike.
Nyt joku pastanystävä suuttuu.
Kypsyysaste ja maku eivät kyllä kovinkaan paljon liity toisiinsa.
Vierailija kirjoitti:
Al dentessäkin on eroja riippuen ravintolan tasosta. Joskus on ihan raakaa ja joskus ylikypsää ja joskus pastapaakkuna ja joskus ylisuolattu ja joskus pilattu etikallakin.
En ole koskaan saanut väärin keitettyä pastaa italiaisessa ravintolassa. Eikä siihen etikkaa laiteta.Öljyä kun olet heittänyt vedet pois syystä että ei tartu yhteen.
Vierailija kirjoitti:
Kuka pöljä jotain makaroonia syö!
Puoli maailmaa mutta sinä et?
Tämä johtuu varmaan siitä että keliaakikkona syön vain gluteenitonta makaronia, mutta minusta se on parhainta pari minuuttia yliaikaa keitettynä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Al dentessäkin on eroja riippuen ravintolan tasosta. Joskus on ihan raakaa ja joskus ylikypsää ja joskus pastapaakkuna ja joskus ylisuolattu ja joskus pilattu etikallakin.
En ole koskaan saanut väärin keitettyä pastaa italiaisessa ravintolassa. Eikä siihen etikkaa laiteta.Öljyä kun olet heittänyt vedet pois syystä että ei tartu yhteen.
Minäpä olen saanut. Sain kerran jopa kylmää pastaa italialaisessa ravintolassa. Valitin asiasta niin toivat kylmää kanakeitto.
Ihan oikein tuollaiselle marisijalle. Eivät ne sinua sinne kaipaa enää koskaan.
Al denteen tarttuu kastike parhaiten ja siinä on hieman purutuntumaa. Ainakin itse kammoksun ylikeitettyä pastaa (sitä työmaaruokalapastaa), koska se muuttuu jotenkin limaiseksi rakenteeltaan, pinta menee liian sileäksi ja kastike vain lilluu irrallaan pastan päällä. Ja jäähtyessään ylikeitetty pasta menee tosiaan sellaiseksi klimpiksi. Itse maussahan ei muuten varsinaisesti tapahdu mitään muutoksia.
Vierailija kirjoitti:
Tämä johtuu varmaan siitä että keliaakikkona syön vain gluteenitonta makaronia, mutta minusta se on parhainta pari minuuttia yliaikaa keitettynä.
Joo, kunnolla kypsäksi, mutta ei liikaa yliaikaa. Syön yleensä Pirkan glut. makaronia ja se lähtee hajoamaan kattilaan jos keittää liian pitkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Al dentessäkin on eroja riippuen ravintolan tasosta. Joskus on ihan raakaa ja joskus ylikypsää ja joskus pastapaakkuna ja joskus ylisuolattu ja joskus pilattu etikallakin.
En ole koskaan saanut väärin keitettyä pastaa italiaisessa ravintolassa. Eikä siihen etikkaa laiteta.Öljyä kun olet heittänyt vedet pois syystä että ei tartu yhteen.
No eikä, paitsi jos syöt pelkästään öljyttynä. Tarkoitus on että se kastike tarttuu siihen pastaan, se ei tartu jos laitat öljyä. Yksi typerä suomalainen tapa, sama kuin risotto! Keitetään riisiä jossa sitten lilluu herne-maisii-paprika
Al dente pasta on paras. Opin italialaisilta että kun olet keittänyt pastaa noin 7-8 minuuttia heität yhden kaakeliin ja jos se tarttuu on pasta valmis syötäväksi. Tuore pasta menee kolmessa minuutissa ja on kyllä koostumuksessa ero.