Miten on tultu tähän että kaikilla on äkkiä vatsavaivoja ja viljaton ruokavalio suosittu lääke
Monilta kuulee että kun luopui pastasta ja leivästä niin on elämänsä kunnossa.
Milloin leivästä tuli äkkiä pahis joka sairastuttaa?
Kommentit (17)
Ruoka ei ole enää ruokaa, vaan kaikki on niin yliprosessoitua, että suolisto ei pysty käsittelemään.
Ollaan syöty vuosikausia pelkkää roskaa kiinnittämättä mitään huomiota syömisiinsä. Sitten kun keksit jonkun kuvitteellisen erityisruokavalion niin tulee väkisinkin miettineeksi mitä syö. Tuleehan siinä väkisinkin parempi olo vaikka syy ei olisikaan juuri siinä yhdessä ruoka-aineessa.
Jätin leivän pois jo 30 vuotta sitten. Pitää kuunnella omaa kehoa vaan.
Ne turvottaa ihan hemmetisti, joten parempi jättää pois vaan ruokavaliosta.
Ennen ei ollut hirveemmin vaihtoehtoja mitä syödä. Oli vain sitä viljaa, juureksia ja lihaa, mutta suurimmaksi osaksi vain viljaa. Kyllähän silloinkin oli vatsa ongelmia. Niistä ei vain puhuttu mitään.
Liikaa hiilihydraattia ruokavaliossa - siinä se syy. Nykyihmisen luontaista ravintoa on liha ja eläinrasva.
Ennen vanhaan leipä tehtiin ilman tuholaismyrkkyjä viljelystä viljasta, taikina tehtiin juureen eikä siinä ollut säilöntäaineita. Eikä jauhoihin lisätty gluteenia, jauhonparanteita tai mitään muutakaan, mitä siihen nykyään tungetaan.
Ennen vaan kärsittiin eikä uskallettu puhua vaivoista mitään.
Vierailija kirjoitti:
Ennen vaan kärsittiin eikä uskallettu puhua vaivoista mitään.
Höpöhöpö. Ennen syötiin kunnollisia ruokia eikä eineksiä kaiken aikaa. Ei juotu sokerilimuja eikä syöty maustettuja jugurtteja. Viilikin tehtiin itse. Yksinkertaista mutta puhdasta luonnonruokaa oli enimmäkseen ennen ja ruisleipä oli kunnollista eikä plastiikkaan pakattua sitkeää p-kaa. Ei tarvinnut kärsiä yhtään mitään ja suoli toimi hyvin ulkohuusseissa. Eineksissä on pitkä parasta ennen päivämäärä, kun itse tekee niin ei mikään laatikko kuukautta jääkaapissa säily. Säilöntä- ja lisäaineita mätätte vatsan täydeltä. Ei ihme että sisäelimiä v-tuttaa kaiken aikaa.
Rypsiöljy.
Sitä kun on jo vuosikymmeniä lisätty vähän kaikkeen vaikka se ei ole ihmisravintoa ollenkaan.
Sitten leipiin lisätty ylimääräinen gluteeni. Ei kenenkään elimistö loputtomiin sitäkään kestä.
Varmaan myös paljon muitakin huononnuksia syynä.
Jatkuva antibioottien syöminen tuntuu aiheuttavan myös sen ettei suolisto kestä enää viljaa. Itsellä ei ollu mitään ongelmia lapsena eikä nuorena eikä aluksi aikuisenkaan, mutta sitten aikuisuudessa oli vuosi jolloin jouduin syömään 4 kuuria antibiootteja. Monta vuotta meni sen jälkeen niin että jopa kaurapuurosta meni vatsa ihan sekaisin. Mutta ongelma onneksi korjaantui vuosien kuluessa, kun ei syönyt yhtään kuuria antibiootteja. Jo pitkään olen taas voinut syödä viljaa ilman minkään näköisiä ongelmia. Monet hakee nykyään yksityiseltä antibioottikuurin jopa virusflunssiin eli niitä menee ihan liikaa ja ihan turhaan. Eikä tajuta että suolisto kärsii niistä.
Leipä on ihan eri aine kuin ennen vanhaan. Juureen tehty leipä ei aiheuta ongelmia kuin keliaakikoille, mutta nykyleipä jossa on jopa lisätty gluteiinia, voi aiheuttaa. Nykyleivät kohotetaan leipomoissa liian nopeasti.
Lisäksi suolistoon vaikuttaa moni asia, esim. tuo antibioottien käyttö, josta tuossa yllä mainittiin.
Eikä mulle leipä tehnyt muuta kuin ilmavaivoja. Jos en ois hoksannut leipää syylliseksi, pierisin vaan menemään ja kaikki näyttäisivät iloisilta :D
(tai voishan mulla olla vanhempana se suoliavanne, mistä tuota tietää, ei se jatkuva piereminen hyvä merkki oo)
Se kun ihmiset liikkuvat liian vähän ja eivät koskaan ole yrittäneetkään pitää perusterveellisestä ruokaympyrä/pyramidimallista. Sitten syyttävät terveysvirannomaisia, erillisiä ruoka-aineita, rokotteita, vasemmistoa, karkkipussin kokoa, anoppia yms. omasta paskasta olosta.
Vierailija kirjoitti:
Ennen ei ollut hirveemmin vaihtoehtoja mitä syödä. Oli vain sitä viljaa, juureksia ja lihaa, mutta suurimmaksi osaksi vain viljaa. Kyllähän silloinkin oli vatsa ongelmia. Niistä ei vain puhuttu mitään.
Miksei niistä muka olisi puhuttu? Tottakai puhuttiin jos niitä ilmestyi. Ummetukseen otettiin pellavansiemeniä ennen ruokailua tai syötiin kuivia luumuja ja taas toimi. Ripuliin juotiin mustaa teetä ja syötiin korppuja ja banaania. Ennen hoideltiin eli osattiin pikkuvaivat hoidella kotona itse kuntoon.
Vierailija kirjoitti:
Ennen vaan kärsittiin eikä uskallettu puhua vaivoista mitään.
Jos puhumisella sitä tarkoittaa että koko seutukunta saa tietää niin ei todellakaan kailotettu heti kuten nykyään on tapana, mutta tietysti perhepiirissä puhuttiin ja hoidettiin myös, joka vaivasta ei lähdetty lääkäriin.
Ruoka ei ole enää ruokaa vaan niin yliprosessoitua, ettei suolisto ei pysty käsittelemään.