Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ostin pitkästä aikaa lohta, fileen. Millä reseptillä siitä saa hyvää

Vierailija
28.10.2023 |

ja maukasta?

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No varmaankin ostit norjan lohta etkä kirjolohta. No paista pannulla öljyssä ja voissa. Suolaa ja pippuria. Tai teet uunissa. Voi tehä kalakeitonkin ja sinne  mustaa koskenlaskijaa. Toki voi tehä airfryerissakin.

Vierailija
2/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

No varmaankin ostit norjan lohta etkä kirjolohta. No paista pannulla öljyssä ja voissa. Suolaa ja pippuria. Tai teet uunissa. Voi tehä kalakeitonkin ja sinne  mustaa koskenlaskijaa. Toki voi tehä airfryerissakin.

Pitääkö ostaa merilohta? Onko kirjolohi kielletty?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et käryytä sitä ensinnäkään kuivaksi uunissa. Vain 15-20 minuuttia uunitusta riittää...

Vierailija
4/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

No varmaankin ostit norjan lohta etkä kirjolohta. No paista pannulla öljyssä ja voissa. Suolaa ja pippuria. Tai teet uunissa. Voi tehä kalakeitonkin ja sinne  mustaa koskenlaskijaa. Toki voi tehä airfryerissakin.

Lohi ei tarvitse mitään öljyjä ja voita kun on niin rasvaista.

Vierailija
5/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No loimutat tietenkin nuotiolla.

Vierailija
6/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee teryakilohta, se maistuu aina!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

No loimutat tietenkin nuotiolla.

Ei ole sitä notskia tässä.

Vierailija
8/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

No loimutat tietenkin nuotiolla.

Loimulohisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sous vide, 50 c, 40 min och yta med blåslampa. Det blir bäst så. Att ånga fisken är en annan bra variant.

Vad än du gör, värm inte fisken för mycket och torka inte ut köttet.

Vierailija
10/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunilohi: file ritilän päälle, ritilä uunivuoan päälle ja uunivuokaan vettä. Näin ylimääräinen rasva valuu pois eikä käryä uunissa. Maustetaan kuusenkerkkäsuolalla. Kun on melkein kypsää, vuollaan päälle voita ja takaisin uuniin hetkeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Vierailija wrote:

No loimutat tietenkin nuotiolla.

Ei ole sitä notskia tässä.

Takassa tai teet takapihalle nuotion.

Vierailija
12/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teet sille lähes mitä vaan, niin hyvää on. Helpoin ja maukas on paistaa pannulla voissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuokaan 

suolaa päälle 

paista 15-20 minuuttia

Vierailija
14/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikrossa 50min, laita alle joku pelti niin rasva valuu siihen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakkaa pihalle ketuille se vanha lohipaska.

Vierailija
16/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savusta se filee. Ensin 25-30 min karkeaa merisuolaa päällä ja alla. Sitten pyyhitään suolat pois pinnasta. Sen jälkeen 25-30 min savustuspöntössä, pöntön pohjalla foliorasiassa leppälastuja ja muutama sokeripala. Älä lämmitä pönttöä liian kuumaksi, ettei lastut syty palamaan.

Vierailija
17/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Merisuolaa pintaan ja airfryeriin kypsymään

Vierailija
18/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itselläni on lohelle vain kolme käyttötarkoitusta tai oikeastaan neljä ja ne ovat savustus, loimutus ja lohikeitto lohikiusaus. Loimutus on sen verran aikaa vaativa juttu, että sitä ei oikein jaksa kuin hyvässä seurassa nuotion ääressä jutustellen. Eli yleensä tulee savustettua, koska se vaan on niin paljon helpompaa ja nopeampåaa ja lopputulos lähes sama. Lohikeitto totta kai herkkua myös ja isommasta fileestä saatan ylijäämälohesta tehdä vielä lohikiusauksen. Siinä ne meikäläisen lohiruuat sitten onkin.

Vierailija
19/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Savusta se filee. Ensin 25-30 min karkeaa merisuolaa päällä ja alla. Sitten pyyhitään suolat pois pinnasta. Sen jälkeen 25-30 min savustuspöntössä, pöntön pohjalla foliorasiassa leppälastuja ja muutama sokeripala. Älä lämmitä pönttöä liian kuumaksi, ettei lastut syty palamaan.

Med en sådan röktid för en _filé_ bör röken vara max. 120 - 140 c varm. 

Vierailija
20/20 |
28.10.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija wrote:

Savusta se filee. Ensin 25-30 min karkeaa merisuolaa päällä ja alla. Sitten pyyhitään suolat pois pinnasta. Sen jälkeen 25-30 min savustuspöntössä, pöntön pohjalla foliorasiassa leppälastuja ja muutama sokeripala. Älä lämmitä pönttöä liian kuumaksi, ettei lastut syty palamaan.

Ei mitään sokeripaloja, kyllä se lohifile ihan riittävästi saa väriä ilman mitään sokeripalojakin. Eikä kyllä fileen alle mitää suolaa tarvi laittaa, en ainakaan itse laita, enkä ole aiemmin kuullut muidenkaan laittavan. Runsaasti vaan fileen pintaan karkeeta merisuolaa ja Kala jääkaappiin. Itse olen pitänyt noin tunnin ja sen jälkeen talouspaperilla liiat suolat pois ja file savustimeen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yksi kolme