Nyt on suppilovahveroita metsässä hyvin. Lähde poimimaan
Kommentit (49)
Vierailija kirjoitti:
Vaikea on kyllä tuolta lumen alta niitä sieniä bongailla.
Ota poro mukaan. Kaapii sinulle sammaleen näkyviin.
Tein ihan yksinkertaisen keiton. Suppilovahveroita + varsiselleriä. Jonkun verran ylikypsiä tomaatteja. 1 kanaliemikuutio, mustapippuria.
On niin hyvää. Tässä täytyy olla nyt sitä umaamin makua.
ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaikea on kyllä tuolta lumen alta niitä sieniä bongailla.
Ota poro mukaan. Kaapii sinulle sammaleen näkyviin.
Niin kaapii, mutta ei näillä seuduilla ole vielä ilmastonmuutos edennyt niin, että kasvaisi suppilovahveroita.
Ne suppilovahverot pitää liuottaa 24h vedessä radioaktiivisen Cesiumin poistamiseksi.
Löysin metsästä niin isoja suppiksia, että luulin niitä ensin tateiksi. Lakit oli kämmenen kämmenosan kokoisia. Etelä-Suomessa niitä löytyy vielä niin että hyvä kun niihin ei kompastele poluilla. - Eri -
Mutta miten niihin saa makua? Ihan mauttomia sieniä, vain vähän sammaleen makuisia.
Mies on käynyt silloin kun olen ollut töissä.
Vierailija kirjoitti:
Löysin metsästä niin isoja suppiksia, että luulin niitä ensin tateiksi. Lakit oli kämmenen kämmenosan kokoisia. Etelä-Suomessa niitä löytyy vielä niin että hyvä kun niihin ei kompastele poluilla. - Eri -
Mutta miten niihin saa makua? Ihan mauttomia sieniä, vain vähän sammaleen makuisia.
Minusta ihanan makuisia, ei niihin tarvitse mitään lisämakua saada!
Voiko ne sekoittaa johonkin tappavaan myrkkysieneen?
Niissä on aina matoja ja matojen munia yök.
Löytyyks vielä kantarelleja? Muita sieniä en uskalla poimia jos poiminkin vahingossa myrkyllisiä.
Tuulee sen verran reippaasti, että metikössä voi jäädä kaatuvan puun alle.
Lähtisin, jos asuisin Suomessa. :/
Niitä voi myös paistaan pannulla voissa ja syödä ihan sellaisenaan, ei tarvitse mitään muhennosta tai keittoa tehdä. Käyvät myös pastaan tosi hyvin. Suppismunakas on hyvää. Jne.
Samaa mieltä että ovat aika mauttomia sellaisenaan, mutta käyvät ruoanlaittoon, vaikka lihamurekkeeseen. Kävin juuri keräämässä syksyn viimeiset kanttarellit, jääkaapissa on puoli litraa kuohukermaa ja pari sipulia. Huomiseksi lounaalle naudan ulkofilepihvit, perunoita ja kanttarellimuhennosta. Salaattia ei tälläkertaa ole.
Asun stadissa niin ei tässä mitään kunnon metsiä ole vieressä eikä ole autoa
Vaikea on kyllä tuolta lumen alta niitä sieniä bongailla.