miten tehdään voista kevyt levitettä?
siis johon tulee oliiviöljyä, vettä ja valk.sipulia tai yrttejä makua antamaan...?
Kommentit (10)
Sitten se kevenee jos laittaa puolet rahkaa
niin aineiden määrät, siksi kyselen näin tyhmiä kun yritin tehdä mutta tunaroin sen täysin... tosin yritin sekoittaa kovaan voihin... :-/
t. ap
mutta voi ei ole muutettavissa terveellisemmäksi tai muuten kevyemmäksi millään. Rasvojen laatuun ei voi vissyä lisäämällä vaikuttaa.
ja ajattelemalla, että jos esim. 250g voita, niin 1dl öljyä ja ½ dl Vichyä. Minä pidän seoksesta jossa on Vichyä, se sopii. Kun pidät tämän seoksen jääkaapissa, niin se kovenee sen verran ettå levitettäessä jääkaappikylmänä on OK. Jos jää seisomaan pöydälle, on varmaan liian vellimäistä. Kokeile.
Jos teet voita-rahkaa, laita puolet ja puolet. 250g voita + purkki rahkaa, joka on 250g.
ja ajattelemalla, että jos esim. 250g voita, niin 1dl öljyä ja ½ dl Vichyä. Minä pidän seoksesta jossa on Vichyä, se sopii. Kun pidät tämän seoksen jääkaapissa, niin se kovenee sen verran ettå levitettäessä jääkaappikylmänä on OK. Jos jää seisomaan pöydälle, on varmaan liian vellimäistä. Kokeile.
Jos teet voita-rahkaa, laita puolet ja puolet. 250g voita + purkki rahkaa, joka on 250g.
johon lisäät yrtit, valkosipulia ym.
Voi, vichyvesi ja öljy sekoitetan hyvin vatkaamalla. Voi luonnollisesti pehmeänä.
Tähän voidaan lisätä tillistä valkosipuliin, ihan mitä tykkää.
Vichy-vettä siksi että seos säilyy ja on mukavan tuntuinen levite.
Toinen levite mitä teen, on että sekoitetaan rahkaa ja voita. Siihen sitten valkosipulia ym.