Teetkö itse levitteesi voista ja öljystä?
Mitä öljyä käytät? Kokeilin tehdä Lidl extra neitsyt oliiviöljyllä. Ihan hyvää, mutta oliiviöljyn haju ja maku liian voimakas.
Kommentit (36)
Ajattelin kokeilla tehdä valkosipuliöljyä ja käyttää sitä myös levitteenä.
En käytä levitettä, sillä olen huomannut, että sen maku menee hukkaan muiden leivänpäällisten alla. Syön rasvat mieluummin muussa muodossa.
Käytän voita, kyllä senkin saa levitettyä ku antaa hetken lämmetä tai raastaa ohutta veitsellä eikä leikkaa palana.
Kokeilin kerran voista ja oliiviöljystä, tuli omituinen rakenne ja maku oli myös aika huono, en tiedä sitten mistä johtui kun tykkään kuitenkin molemmista erillään?
Minä syön ensin leivät ja sitten lusikoin voit päälle, ei tarvitse levitellä. Syön kaiken muunkin erillään, esim jos on perunoita ja pihviä, syön ensin kaikki perunat ja sitten pihvit tai toisin päin.
Joskus olen tehnyt. Maun takia perusrypsiöljy on parempaa, oliivin maku ei oikein hyvin sovi voihin. Mausteet kuten valkosipulin voi laittaa jälkeenpäin, esim vaikka vain osaan.
Käytän vain voita ja juusthöylällä saa sopivia viipaleita.
En käytä levitteitä. Käytän kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä suoraan suuhun päivittäin ja muut öljyt paistamiseen. .
En käytä levitettä. Olennaista mun painonhallinnassa.
Jos levite on jo aika rasvaista, miksi siihen vatkaisi lisää öljyä sekaan. Tai saahan sitä. Yrttiöljyjä voi tehdä tai jos keksii oman terveyslevitteen.
Voi ja rypsiöljy, lisäksi yrttejä, esimerkiksi tilliä reilusti. Maun mukaan..
Vierailija kirjoitti:
Joskus olen tehnyt. Maun takia perusrypsiöljy on parempaa, oliivin maku ei oikein hyvin sovi voihin. Mausteet kuten valkosipulin voi laittaa jälkeenpäin, esim vaikka vain osaan.
Epäterveellistä omega-6 huttua kuten muutkin siemenöljyt - hyi! Käytä vaikka avokado-öljyä jos ei oliivi maistu.
Vierailija kirjoitti:
Kokeilin kerran voista ja oliiviöljystä, tuli omituinen rakenne ja maku oli myös aika huono, en tiedä sitten mistä johtui kun tykkään kuitenkin molemmista erillään?
Miksi se itse pitää tehdä? Tuskin halvemmaksi ainakaan tulee.
Vierailija kirjoitti:
Miksi se itse pitää tehdä? Tuskin halvemmaksi ainakaan tulee.
Miksi halpa hinta olisi ainoa peruste tehdä jotain itse?
Vierailija kirjoitti:
Miksi se itse pitää tehdä? Tuskin halvemmaksi ainakaan tulee.
Niinpä, ei voi tarvitse mitään öljyjä sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joskus olen tehnyt. Maun takia perusrypsiöljy on parempaa, oliivin maku ei oikein hyvin sovi voihin. Mausteet kuten valkosipulin voi laittaa jälkeenpäin, esim vaikka vain osaan.
Epäterveellistä omega-6 huttua kuten muutkin siemenöljyt - hyi! Käytä vaikka avokado-öljyä jos ei oliivi maistu.
Yhyy. En käytä.
Miksi ihmeessä tekisin? Käytän levitteenä useimmiten hummusta, satunnaisesti tahnoja (esim. baba ganoush) tai pestoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joskus olen tehnyt. Maun takia perusrypsiöljy on parempaa, oliivin maku ei oikein hyvin sovi voihin. Mausteet kuten valkosipulin voi laittaa jälkeenpäin, esim vaikka vain osaan.
Epäterveellistä omega-6 huttua kuten muutkin siemenöljyt - hyi! Käytä vaikka avokado-öljyä jos ei oliivi maistu.
Ehh, rypsiöljyn n-3:n-6 suhde on parempi kuin oliivi- ja avokadoöljyn. Paras se on pellava- ja camelinaöljyissä, mutta maun takia niitä ei viitsi käyttää leivälle eikä salaattiin.
Oivariini kelpaa.