Sain ison kesäkurpitsan ängettyä
liha-makaronilaatikkoon ja kukaan ei huomannut mitään. Lapset söivät koko laatikon kerralla kun oli niin hyvää. Lapset inhoavat kurpitsaa, mutta nyt olen onnistunut piilottamaan sitä monta kiloa makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin ja ruokiin. Tuo ei todellakaan maistu miltään, paitsi tekee ruoista ja leivonnaisista meheviä. Eilen tein makaronilaatikon lisäksi pellillisen kurpitsakakkua porkkanakakun ohjeella. Niin hyvää että huh! Voikohan kurpitsaa pakastaa vai kärsiikö rakenne?
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Mistä sä makaronia sait?
Tornion keskustan K-marketista. Otin monta pussia.
Ap
Kyllä kurpitsaa voi pakastaa, mutta se pitää esikypsentää eli esimerkiksi kiehauttaa kurpitsakuutiot vedessä. Jos kurpitsaa pakastaa raakana, entsyymitoiminta jatkuu ja kurpitsa muuttuu pahanmakuiseksi. Itse keitän kurpitsasta sosetta, jonka pakastan. Siitä saa sosekeiton todella nopeasti.
Oletko kokeillut kesäkurpitsa-aprikoosihilloa?
Minä sain siitä ängettyä osan suuhuni.
Kesäkurpitsakakkuun kun laittaa kanelia mausteeksi, niin kukaan ei arvaa mistä se on tehty! Nam, bravuurini!
Mistä sä makaronia sait?