Mitä mieltä avatusta, itsetehdystä hillopurkista lettujen kanssa?
Minusta epähygieenistä. Pitää olla kaupasta avaamaton.
Kommentit (16)
Siis valanut itse sen purkin, vai mitä yrität selittää??
Rispektii että joku tekee nykypäivänä hillopurkitkin itse.
Ole syömättä. Kaikki ruoka on "avattua", kun sen tunget suuhusi. Munia voit varmaan syödä kuorineen mutta muista, mistä ne on tulleet.
Kyllä se nyt jossain vaiheessa pitää avata, et saa sitä hilloa. Ja sit riippuu osataanko sitä hilloa edes tehdä. Äitini sterilisoi purkit ja pysyy hyvänä avattuna vaikka puolivuotta. Sukulainen taas teki hilloa ja antoi purkin. Purkkia ei oltu sterilisoitu ja avaamisen jälkeen hillo homehtui alle viikossa.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se nyt jossain vaiheessa pitää avata, et saa sitä hilloa. Ja sit riippuu osataanko sitä hilloa edes tehdä. Äitini sterilisoi purkit ja pysyy hyvänä avattuna vaikka puolivuotta. Sukulainen taas teki hilloa ja antoi purkin. Purkkia ei oltu sterilisoitu ja avaamisen jälkeen hillo homehtui alle viikossa.
Tämä. Ap
Voittaa kaupan teollisuushillot kunhan siinä on tarpeeksi sokeria eikä näkyvää hometta.
Pitääkö letutkin ostaa kaupasta? Steriilissä muovipakkauksessa varmaan.
Vierailija kirjoitti:
Siis valanut itse sen purkin, vai mitä yrität selittää??
Tai lasinpuhaltaja. Mutta miksi epähygieenistä? Etkö pessyt hampaita ennen puhaltamista vai mikä?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se nyt jossain vaiheessa pitää avata, et saa sitä hilloa. Ja sit riippuu osataanko sitä hilloa edes tehdä. Äitini sterilisoi purkit ja pysyy hyvänä avattuna vaikka puolivuotta. Sukulainen taas teki hilloa ja antoi purkin. Purkkia ei oltu sterilisoitu ja avaamisen jälkeen hillo homehtui alle viikossa.
Hilloon pitää laittaa tosi paljon sokeria jos haluaa sen säilyvän muutamaan päivää pidempään. Riittävä määrä sokeria estää bakteerien toiminnan. Oikein tehty hillo säilyy monta kuukautta. Sitä sokeria pitää vaan olla oikeasti paljon. Yli puoli kiloa sokeria jokaista marjakiloa kohden. Toinen vaihtoehto on käyttää teollisia säilöntäaineita, kuten kaupan hilloissa. Niillä säilyy varmasti myös.
Jos on painosta puolet sokeria ja puolet marjoja, ei varmasti homehdu edes huoneenlämmössä oli avattu tai ei. Säilyy vuosikausia.
Mitä mieltä tyhmistä ihmisistä ap? Minun mielestä saisivat mennä samalle saarelle tyhmyyttään jakamaan.
Juuri eilen keitin kaksi kiloa mansikoita lettuhilloksi. On oikein hyvää ja kaunista, paljon nätimpää kuin kaupan hillot. Käytän hillosokeria, niin säilyy huoneenlämmössä, ja avattuna jääkaapissa kuukausitolkulla.
Keitän myös purkkeja ja kansia kauan, paljon kauemmin kuin itse hilloa... Eipä ole homeita näkynyt.
Tämä on herkkua, ei jokapäiväistä perusruokaa.
Olen tätä mieltä: NAMMMMMM!
Hillot säilyy vuosikausia ja jos vaikka olis tullut hometta pintaan, niin sen voisi kaapia siitä veks ja syödä sitten, tähän en itse kyllä kykene, mutta ei onneksi oo tullut hometta vastaan.
Mä en missään nimessä käytä hillopurkkia lettujen kanssa, en avattua enkä avaamatonta. Omatekoinen tahi ei.
Ääliö. Kaupasta säilöntäaineineen .Just niin .