Ruokien kuljetus juhlapaikalle ja säilyvyys
Miten pakkaisitte esim kermakakut ja voileipäkakut? Matka kestää noin 15min. Riittääkö kylmäkalle alle?
Kauan on järkevää pitää noita kakkuja tai esim salaatteja esillä tarjolla? Onko pari tuntia liikaa?
Kommentit (18)
No jos se riittäs. Kuin kuuma siellä on. Eikse ruokaviraston suoitus ole että 4 tuntia lämpimässä niin pitäis hävittää.
Siis tarkotatko että olis pari tuntia esillä ennen tarjoilua, vai kahvittelu kestää 2 tuntia?
Esille siis laitettaisiin juuri ennen kahvittelua ja olisi esillä noin 2h.
Kakut täytyy kuljettaa juhlatilaan illalla( jääkaappiin) ja sitten seuraavana päivänä ovat tarjolla sen noin 2h.
-ap
Kakkukupu tai puhdas styrox-laatikko. Ei kannata riskeerata vierastarjoilujen kanssa.
Ehtiikö kylmäketju katketa tuossa 15min aikana ?
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005766744.html
Olipa vaikea nyt löytää tämäkin mitä muistelin, onko se tuo viraston nimenmuutos vsi ovatko muutenkin sotkeneet...
Luonnollisesti kakkujen päällä on jotain suojaa. Styroksilaatikko olisi toki hyvä ja pitäisi kylmää, mutta ovat aika kalliita ja tarvittaisiin niitä varmaan ainakin 6-7.
Kakkukupu tai pahvinen kakkulaatikko on päällä, sen alle todennäköisesti kylmäkallet matkan ajaksi
-ap
Vierailija kirjoitti:
Ehtiikö kylmäketju katketa tuossa 15min aikana ?
No tuskinpa juuri yksikään ihminen joka ruokaostoksiakaan kantaa kaupasta kotiin 17 min, laittaa niitä kylmälaukkuihin.
Vierailija kirjoitti:
Ehtiikö kylmäketju katketa tuossa 15min aikana ?
Jos tpsiaan 15 minuuttia ja sulla jotkut kylmäalustat varalta vielä niin ei kai. Tuskin kukaan on niin tarkka. Hyvä jos olet.
Totta! Toki kun kyseessä juhlatarjoilut niin täytyy olla tarkkana .
Kyllähän myös ne kiltitkin pojat olisivat halunneet lähteä mukaan juhlimaan... 🥺
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän myös ne kiltitkin pojat olisivat halunneet lähteä mukaan juhlimaan... 🥺
Onko Ralph Fiennes kakkukahveilla? Haluan kutsun!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ehtiikö kylmäketju katketa tuossa 15min aikana ?
No tuskinpa juuri yksikään ihminen joka ruokaostoksiakaan kantaa kaupasta kotiin 17 min, laittaa niitä kylmälaukkuihin.
Minä laitan vaikka matkaa on alle 10 minuuttia. Elintarviketurvallisuuden kanssa ei voi olla liian tarkka. Sano nyt vielä, ettet valvo jääkaappisi lämpötilaa?
Ei tietenkään 15 minuutissa mitään tapahdu. Miten sinä kuvittelet kaukana kaupoista asuvien ihmisten kuljettavan kauppatavarat kotiinsa? Johan kaikki 30 kilometrin päässä kaupasta asuvat ihmiset olisivat yhtenään ruokamyrkytyksen kourissa, jos ruoka ei säilyisi sitä aikaa. Harvalla on edes mitään kylmälaukkua muille kuin pakasteille.
Eri asia, jos on hehkuva helle, autossa yli 40 astetta lämmintä kakuilla mitään rasiaa suojana.
Järkevää on jakaa salaatit ym. useampaan erään niin, että uusi tuodaan tarjolle, kun ensimmäinen on ollut vaikka puoli tuntia. Samanlaisia kakkuja on hyvä olla useampia niin, että ei yksi iso kakku ole tarjolla tuntikausia vaan tunnin päästä tuodaan tarjolle seuraava.
Kukaan ei halua kaksi tuntia sitten grillattua makkaraa.
Etkö voisi grillata makkarat juhlissa?
Eniten kiinnostaisi tietää ajatteko kuoppaista hiekkatietä vai tasaista asalttia, sillä mitä enemmän kakut pomppivat kyydissä sen varmemmin ne ovat perillä sitten mitä ovat. Joten tukevapohjaisia pahvilaatikoita ja kylmäkallen lisäksi pakastaa vedellä täytettyjä isoja muovipulloja, minigrippusseja ja kääriä niitä pyyhkeen sisään (pyyhe imee kosteutta).
Maitotuotteet ovat aina arkoja, mutta voi myös miettiä ottaako lämmintä kestäviä kasvipohjaisia kermoja. Niide kanssa riski pienenee.
Salaatissa voi laittaa pienempiä tarjoilukulhoja ja täyttää tuoreemmalla tilaisuuden aikana (jos mahdollista). Pidätte valmiiksi tehdyn salaatin pahvilaatikossa, jossa on kylmäastioita eli juuri niitä jäisiä pulloja tai pusseja.
Ennen kuin lastaisin kakut autoon, viilentäisin autoa ilmastoinnilla jonkun aikaa. Sitten kakut kylmäalustojen kanssa autoon ja heti perillä kylmään.
Up