Miten syöt perunasi?
Elikkä syötkö perunat nätisti pilkottuna vai ns. "muussattuna"? Itse muussaan ja tapailumies ei kestä tätä tapaa, vaan pilkkoo perunat. Tämä herättää ruokapöydässä aina keskustelua. Miten teillä?
Kommentit (20)
Kyllä keitetty kokonainen peruna kuuluu syödä pilkottuna ja kuorineen. Muusi on aina muusia, keitetty on aina keitettyä
Nuorempana piti aina muussata kastikkeen kanssa, liemeen tms. mutta näin vanhemmiten olen oppinut syömään paloina.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä keitetty kokonainen peruna kuuluu syödä pilkottuna ja kuorineen. Muusi on aina muusia, keitetty on aina keitettyä
Huvittas tietää MITEN teet muussin. meillä se kyllä tehdään aina KEITETYISTÄ perunoista.
Vierailija kirjoitti:
Syön ne suullani ja nieletän.
Kenellä nieletät ?
Minä nielen itse omani
Siivutin just keitetyn perunan ja laitoin päälle oliiviöljyä ja suolaa. Oli hyvää.
Yleensä syön perunoita kuorittuna ja höyryssä kypsennettynä jonkin ruoan lisukkeena. Keitoissa myös perunaa, ja perunamuusia teen joskus. Teen myös lohkoperunoita, mutta harvemmin. Uuniperunoita teen myös ja syön voin kanssa. Perunasalaattia, perunagratiinia, röstiperunaa jne.
Uudet nyt mikrossa kypsiksi, sitten palasina muun ruuan kanssa, tai vain voin/ sulatejuuston kanssa sellaisenaan.
Vierailija kirjoitti:
Yleensä syön perunoita kuorittuna ja höyryssä kypsennettynä jonkin ruoan lisukkeena. Keitoissa myös perunaa, ja perunamuusia teen joskus. Teen myös lohkoperunoita, mutta harvemmin. Uuniperunoita teen myös ja syön voin kanssa. Perunasalaattia, perunagratiinia, röstiperunaa jne.
Mihin perunavelli jäi listauksesta?
Kypsennän mikrossa ja syön runsaan salaatin kanssa. Ei tarvitse mitään muita lisukkeita. No salaatinkastikkeen toki.
Ihanan keveää kesäsyömistä, talvisin en syö perunaa lainkaan.
Perunaa pitäisi välttää. Nopeita hiilihydraatteja. Toisaalta peruna on neutraali kuten banaani. Peruna on kuitenkin hyvää. Uuniperuna ehkä paras.
Syön nätisti enkä sotke lautasta.
Peruna käy kaikilla tavoilla. Ranskalaiset ei varmaan ole terveellisiä mutta jotkut niistä on hyviä. En muista mitä ostin mut kyllä oli hyviä.
Veitsellä ja haarukalla. Veitsellä paloittelen perunan ja haarukalla nostan palan perunaa siististi suuhunu.
Vierailija kirjoitti:
Nuorempana piti aina muussata kastikkeen kanssa, liemeen tms. mutta näin vanhemmiten olen oppinut syömään paloina.
Minkä ikäisenä siis opit syömään mukamas sivistyneesti? Itse vielä näin +30v. muussaan ja tulen aina muussaamaan!! Ainoa oikea tapa.
Syön perunaa keitettynä (kuorineen keitettynä ja ilman kuoria keitettynä), uusia ja vanhoja perunoita. Syön paistinperunoita, uuniperunoita, lohkoperunoita, ranskanperunoita, hasselbackan perunoita, sipsejä. Perunamuusia, perunasalaattia ja uunijuuresten seassa väriperunoita. Perunoita sopassa ja curryssä ja dahlissa. Röstiperunoita. Harvemmin kiusauksissa tai uunivuokaruuissa, kun meillä lapset ei niistä tykkää, mutta sitten kodin ulkopuolella joskus. Pottuvelliä en syö.
Keitetyn perunan syön joko kuorineen (uusi peruna) tai sitten kuorin sen. Uusiin perunoihin riittää, kun pilkkoo ne suupalan kokoisiksi ja laittaa päälle voita ja sitten syö. Vanhat perunat kuorin ja sitten muussaan kastikkeen kanssa (olen 51v), jos olen kodin ulkopuolella syömässä, niin paloittelen sen perunan ja muussaan vain yhden palan kerrallaan.
Ranskalaiset syön usein ketsupin ja majoneesin kanssa kotona, tai kurpitsasalaatin (tein kurkkusalaatin reseptillä). Perunamuusin syön kastikkeen tai jonkun lisäkkeen kanssa, viime kesänä keksin laittaa kastikkeeksi pinaattikeiton jämät ja se olikin hyvää. Joskus tähteeksi jäänyttä muusia syön siten, että sekoitan joukoon juustoa ja kuumennan mikrossa. Samalla lailla syön joskus sipsejäkin, vaikkakin tortillasipsit on näin parempia, mutta ne on maissista, ei perunasta.
Kuorineen ja muussaan ja sotken voita päälle
Syön yksin :D