Suomalaisten ruoka-annokset ovat liian suuria - terveys- ja ravitsemusasiantuntijat halusivat pienentää suomalaisten annoskokoja
Nykyisin aikuinen Ihminen syö yhden 300 gramman aterian lounaaksi ja toisen 300 gramman aterian päivälliseksi. Asiantuntijat ovat kuitenkin tulleet nyt siihen tulokseen että vanhan suosituksen mukainen annos on nykyisellään liian suuri suomalaisille minkä vuoksi suomalaiset syövät joka päivä 250 grammaa liikaa ruokaa lämpimien aterioiden yhteydessä. Lounaiden ja päivällisen ateriakoon uudeksi suositukseksi tulisi jatkossa 175 grammaa per lämmin ateria.
Kommentit (10)
Minen noiden aasintuntijoiden mielipiteille laita lainkaan painoa.
Ihan sama mitä suosittelevat, päätän itse mitä lautaselleni laitan.
Saman laitoksen dillet suosittelivat kaikkia hommaamaan koronatartunnan ja siitä ei mitään hyvää seurannut
Minun kotona tekemä annos painaa yleensä 1,4kg. 800g perunaa, proteiinit ja kasvikset todella isolla lautasella.
Entä isot miehet? Entä ne joilla ei ole tarpeeksi ollutkaan. Pitääkö kotitalouteen ostaa vaaka tuon vuoksi. Mikä suojus laitetaan alle kun ruokaa punnitaan?
Ihmetellyt jo vuosia, miksi ihmiset syö pesuvatin kokoisista lautasista ateriansa, ite käytän pientä leipälautasta ja se riittää hyvin. Ei ole myöskään ylipainoa.
Joo joo. Että semmoinen 400 kcal päivässä :D
Isompi ongelma on se, että syödään liian usein.
Kaksi tai kolme ateriaa päivässä on ihan riittävä aikuiselle ihmiselle. Välipalat on lapsia varten.
No on kyllä pieni annos jos jotain kevyttä.
Vierailija kirjoitti:
Ihmetellyt jo vuosia, miksi ihmiset syö pesuvatin kokoisista lautasista ateriansa, ite käytän pientä leipälautasta ja se riittää hyvin. Ei ole myöskään ylipainoa.
Esim. Arabia suurensi lautastensa kokoa jotain 20 vuotta sitten. Myös kahvikupit ovat paljon isompia kuin isoäidin aikaan. Sipsipusseissa on jättikokoja (1980-luvun alussa 150 gramman pussi oli isokokoinen ja 75 gramman pussi oli normikokoinen) ja virvoitusjuomia saa 1,5 litran pulloissa. Puolen litran jäätelöpakkauksia on enää vain harvassa kaupassa tai sitten ne ovat suklaalla, pähkinällä ja vaikka millä makealla täytettyjä karkkijäätelöitä. Ylipäänsä suklaata on melkein jäätelössä kuin jäätelössä. Leivonnaisten päälle tungetaan raesokeria tai tomusokeria ja monet kääretortut ja täytekakut ovat ylimakeita eikä niistä aina erota, mitä makuja niissä oikeasti on. Leivissäkin saattaa olla sokeria. - Elintarviketeollisuuden ratkaisujen takia saamme huomaamattammekin liikaa energiaa.
Ensin leikataan tukia, sitten ateriakokoja. Ei yhtään sus.
Italiassa? Antipasto, primo, secondo e dolce.