Kokemuksia jäätelökoneesta, mikä on hyvä? Minkälaisia jätskejä teette?
Olen pitkään harkinnut jäätelökoneen ostoa, mutta en ole uskaltautunut sitä vielä hankkimaan. Tarkoitukseni on ostaa kunnollinen, iso kone, joten siksi pitää miettiä pitkään ja hartaasti. Ensinnäkin sitä, että tuleeko laitetta varmasti käytettyä, vai unohtuuko se kaapin perälle.
Minkälaisia kokemuksia teillä on jäätelökoneista? Minkälaisia jätskejä teette?
Kommentit (8)
Ei niitä kannata todellakaan tehdä itse, ellet asu jossain jumalanhylkäämässä peräkorvessa, josta on kauppaan matkaa 10 km tai enemmän.
Ihan hyviä kokemuksia jäätelökoneita. Minulla on kaksi mallia jäähdytysyksiköllinen ja sellainen lihamylly. Tuo, johon laitetaan pakastimessa ollut jäähdytysyksikkö sopii kerma- ja maitojäätelöihin sekä mehujäihin.
Enemmän käytän tuota toista, jolla teen banaani-suklaajäätelöä, jäädytetyistä banaaneista ja kaakaosta, persikkajäätelöä, jäädytetyistä purkkipersikoista, melonijäätelöä erilaisista jäädytetyistä meloninpaloista, mangöjäätelöä jäädytetyistä purkkimangoista jne.
Vierailija kirjoitti:
Olen jättänyt jäätelökoneen ostamatta, hyvin pärjää sähkövatkaimellakin.
5 dl kermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
1 pss Pätkiksiä
vihreää elintarvike väriä (geeli) / Vaihtoehtoinen
1. Raasta Pätkikset rouheeksi
2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
3. Sekoita kondensoitu maito ja Pätkisrouhe kermavaahdon sekaan.
4. Lisää väriä pieni määrä kerrallaan antamaan houkutteleva vaaleanvihreä väri
5. Laita seos pakastuksen kestävään kulhoon / kippaan, anna olla pakastimessa yön yli.
Sama täällä. Erittäin hyvää.
Jäätelökone on turhakkeiden turhake.
Mulla on joku Wilfa. En syö valkoista sokeria ja teen omaa jäätelöä hunajalla.
kondensoitu maito on hyvä ainesosa jos voit syödä laktoosia, jäätelöön ei kannata laittaa pelkkää pöytäsokeria glukoosi-fruktoosia joten laktoosi tai jokin muu sokeri auttaa
Niin, ei tarvii konetta jäätelön tekoon, pakastin riittää. Ja blenderi tai vatkain voi toki olla avuksi myös.
Olen jättänyt jäätelökoneen ostamatta, hyvin pärjää sähkövatkaimellakin.
5 dl kermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
1 pss Pätkiksiä
vihreää elintarvike väriä (geeli) / Vaihtoehtoinen
1. Raasta Pätkikset rouheeksi
2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi
3. Sekoita kondensoitu maito ja Pätkisrouhe kermavaahdon sekaan.
4. Lisää väriä pieni määrä kerrallaan antamaan houkutteleva vaaleanvihreä väri
5. Laita seos pakastuksen kestävään kulhoon / kippaan, anna olla pakastimessa yön yli.