Mitä kaikkea voi pakastaa? Jaa parhaat vinkkisi. Itsellä esimerkiksi ruukkuyrtin jämät menevät pakasteeseen.
Mitä kaikkea pakastat mitä ei ehkä tulisi mieleen?
Itselle ruukkuyrtit menevät pakasteeseen. Usein resepti ei vaadi kokonaista ruukullista eikä kasvi lähde uuteen kukoistukseen keittiön pöydällä. Silloin yrttiä voi pakastaa ja hyödyntää vaikka myöhempään ruoanlaittoon.
Kommentit (18)
Banaani viipaleina. Puolijäisinä blenderiin muiden ainesten kanssa ja smoothieksi. Viipaloituja sitruunoita, limejä ja appelsiineja. Jääkuutioiden sijasta vesikannuun viilentämään ja maustamaan veden. Kannattaa kuitenkin pestä sitrukset ensin vaikka Fairyllä ja huuhdella hyvin, sitten viipaleiksi ja pakkaseen.
Juustojen jämät raastettuna. Helppo lisätä ruokien/ pizzan päälle kokkaillessa. Voita olen myös pakastanut, kun on oikein hyvä tarjous osunut kohdalle.
Pakastettu juustoraaste toimii!
Valmisraaste kaupasta ei säily jääkaapissa hyvin avattuna vaan pilaantuu hetkessä.
Yrtit viihtyy hyvin yrttilaatikoissa. On aina tuoretta!
Riisipuuroa. Siitä on kätevä tehdä Ahvenanmaan pannukakkua myöhemmin kun ei tarvitse puuroa tehdä erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Pakastettu juustoraaste toimii!
Valmisraaste kaupasta ei säily jääkaapissa hyvin avattuna vaan pilaantuu hetkessä.
Homehtuu nopeasti!
Vierailija kirjoitti:
Riisipuuroa. Siitä on kätevä tehdä Ahvenanmaan pannukakkua myöhemmin kun ei tarvitse puuroa tehdä erikseen.
Säilyykö rakenne?
Pakastan sitrushedelmiä sellaisenaan kokonaisina. Niistä voi raastaa kuorta mausteeksi jäätyneenäkin. Tai sulattaa hedelmän sitten mikrossa mehua tarvitessaaan tai vaikka sellaisenaan syötäväksi.
Pakastan purjosiivuja ja persiljan loput, siitä on kätevä nakata seuraavaankin keittoon.
Okeastaan melkein kaikkea voi pakastaa, osa raakana ja osa kypsänä
Pakastan kaikkia marjoja, mehuja, kesäkurpitsaa, tomaattia, uusia perunoita, pizzaa, laatikkoruokaa, karjalanpiirakoita, kakkupohjia.eli lähes kaikkea.
Mitä en pakasta ryöpättyjä rouskuja, kanttarelleja, kokonaisia raakoja kananmunia.
Syksyllä tuoreita sipuleita. Pilkon ja aina otan pakastimesta pakastuspussillisen kerrallaan. Tulee aina käytettyä näin tavanomaista enemmän kerrallaan. Sipuleiden kuoriminen yksitellen on jotenkin tylsää touhua ja saa aina varautua siihen, että on sipuleita.
Melkein kaiken voi pakastaa. Itsellä omasta pihasta yrtit, kasvikset, marjat, hedelmät (soseena tai lohkoina), kaupasta tuore inkivääri, sitruunaruoho, sitruuna ja lime. Lisäksi valmiit ruuat. Liha, leipä, pullat, piiraat jne jne.
Teen ruokaa isot määrät, siitä syödään 2pv ja loput pakkaseen kiirepäivien varalle.
Juustoa voi pakastaa myös palana, kunhan sulattaa sen hitaasti jääkaapissa.
Leipää on meillä aina pakkasessa. Paahtoleivän viipaleita voi laittaa pakastimesta suoraan leivänpaahtimeen.
Melkein mikä vain kasvis. Parsakaali, yrtit, kesäkurpitsa
Vierailija kirjoitti:
Pakastan kaikkia marjoja, mehuja, kesäkurpitsaa, tomaattia, uusia perunoita, pizzaa, laatikkoruokaa, karjalanpiirakoita, kakkupohjia.eli lähes kaikkea.
Mitä en pakasta ryöpättyjä rouskuja, kanttarelleja, kokonaisia raakoja kananmunia.
Kantarellit säilyy hyvinä pakastimessa, kun niistä ensin haihduttaa pannulla (ilman rasvaa) liiat nesteet pois.
Omenat soseena. Saa talteen pitkäksi aikaa pieneen tilaan.