Makaronisalaatti jäi yöksi pöydälle - voiko sitä enää syödä?
Jätin jäähtymään ja siihen se sitten unohtuikin koko yöksi. Lähinnä majoneesi mietityttää, Hellmannsia käytin. Ikävää olisi heittää koko kattilallinen roskiin, en voi sietää ruuan haaskausta.
Kommentit (27)
Vierailija kirjoitti:
Ai jäi pöydälle yöksi?
Juuri niin.
Miksi laitoit salaattiin kuumia makaroneja? Kuulostaa keksityltä tarinalta tämä.
Milloin se on tehty? Jos jo iltapäivällä, en ehkä enää söisi. Jos vasta myöhään illalla, maistaisin varovasti ja söisin mahdollisimman nopeasti. Ainakaan montaa päivää ei enää voi säilyttää.
Voi. Maha siitä kyllä varmaan menee sekaisin.
Lämmin makaronisalaatti ja majoneesi?
Kaikkea voi kerran syödä. Poloniumiakin
Vierailija kirjoitti:
Miksi laitoit salaattiin kuumia makaroneja? Kuulostaa keksityltä tarinalta tämä.
Samaa mietin kyllä salaattiin tuleva pasta aina huuhdotaan kylmällä vedellä ja jäähdytetään.
Niin, kuumiin kökkäreisiinhän se majoneesi on tapana laittaa. Huoh
#jotainlaatuanäihin
Vierailija kirjoitti:
Maista vähän testiksi.
Voi maistaa, mutta ei se kerro tuotteen mikrobiologisesta laadusta mitään. Ruokamyrkytysbakteerit eivät aina maistu tai haise.
Majoneesin huono säilyvyys on itse asiassa myytti. Kaupan majoneesi säilyy huoneenlämmössä avattunakin, mutta maku voi kärsiä. Lähde: https://paistopinta.net/itse-tehdyn-majoneesin-sailyvyys/ ja tuolta löytyy väitteille ihan tutkimuksiakin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maista vähän testiksi.
Voi maistaa, mutta ei se kerro tuotteen mikrobiologisesta laadusta mitään. Ruokamyrkytysbakteerit eivät aina maistu tai haise.
Tämä on kyllä totta. Kuollaan sitä kuitenkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maista vähän testiksi.
Voi maistaa, mutta ei se kerro tuotteen mikrobiologisesta laadusta mitään. Ruokamyrkytysbakteerit eivät aina maistu tai haise.
Tämä on kyllä totta. Kuollaan sitä kuitenkin.
Ja siitä syystä kannattaa syödä pilaantunutta ruokaa?
Älä syö. Tätini toi kerran nyyttäriperiaatteella toteutettuihin sukukekkereihin makaronisaalaatin, joka matkusti 1,5 tuntia lämpimässä auton takakontissa. Minä olin juhlaväestä ainoa, joka välttyi vatsavaivoilta, koska en syönyt tuota salaattia, kun näin, ettei sitä tuotu kylmälaukussa.
Vierailija kirjoitti:
Majoneesin huono säilyvyys on itse asiassa myytti. Kaupan majoneesi säilyy huoneenlämmössä avattunakin, mutta maku voi kärsiä. Lähde: https://paistopinta.net/itse-tehdyn-majoneesin-sailyvyys/ ja tuolta löytyy väitteille ihan tutkimuksiakin.
Ei ole myytti, mutta koskee vain tuoreista kananmunista tehtyä majoneesia. Valmismajoneesien kananmuna on pastöroitua.
Maista vähän testiksi.