Oatin sitten suomalaista kirjolohta 28e/kilo - Norjalainen olisi ollut 32 euroa
Mistä johtuu myös suomalaisen kalan korkea hinta? Eihän tähän ole kellään varaa!
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Kantsii kattoa tämä ennen kuin ensi kerran ostat lohta:
https://areena.yle.fi/1-50979212
Tilalle delfiiniä, tonnikalaa tai valasta?
Pistä lohen päälle halvempi koodi kuten Minna teki
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kantsii kattoa tämä ennen kuin ensi kerran ostat lohta:
https://areena.yle.fi/1-50979212Tilalle delfiiniä, tonnikalaa tai valasta?
Kuhaa, ahventa yms?
Onnea paremmalle vaihtoehdolle, Norjan lohi kaiken lisäksi haisee pahalle. Olisit ostanut kokonaisena, se on aina paljon huokeampaa kuin file, monesti alle puolen hinnan fileeseen nähden. On muuten hyvää uunikalana.
Suomalaiset kirjolohet haisee ja maistuu mudalta.
Vierailija kirjoitti:
Onnea paremmalle vaihtoehdolle, Norjan lohi kaiken lisäksi haisee pahalle. Olisit ostanut kokonaisena, se on aina paljon huokeampaa kuin file, monesti alle puolen hinnan fileeseen nähden. On muuten hyvää uunikalana.
Tiskillä tapahtuvan Fileroinnin jälkeen maksaa saman verran, jopa enemmän jos ei tarvitse koko kalaa.
Jaa, marketeista saa kyllä säännöllisesti kotimaista lohta alle 15€/kg, jos seuraa mainoslehtiä ja pitää silmät auki...
Suomen 190 000 järvessä ja itämeressä olisi oikeasti tarpeeksi luonnonkalaa tälle väestölle. Sääli ettei sen saaminen ole taloudellisesti yhtä tehokasta kuin kassilohen 🤔
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onnea paremmalle vaihtoehdolle, Norjan lohi kaiken lisäksi haisee pahalle. Olisit ostanut kokonaisena, se on aina paljon huokeampaa kuin file, monesti alle puolen hinnan fileeseen nähden. On muuten hyvää uunikalana.
Tiskillä tapahtuvan Fileroinnin jälkeen maksaa saman verran, jopa enemmän jos ei tarvitse koko kalaa.
Ne roippeet pitää saada mukaan samaan hintaan. Niistä tulee parasta kalalientä ja siitä taas hyvä soppa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onnea paremmalle vaihtoehdolle, Norjan lohi kaiken lisäksi haisee pahalle. Olisit ostanut kokonaisena, se on aina paljon huokeampaa kuin file, monesti alle puolen hinnan fileeseen nähden. On muuten hyvää uunikalana.
Tiskillä tapahtuvan Fileroinnin jälkeen maksaa saman verran, jopa enemmän jos ei tarvitse koko kalaa.
Ruuat kannattaa suunnitella niin, että koko kala tulee käytettyä. Jos ei tarvitse kuin pienen nokareen, lohta voi ostaa purkitettunakin.
Atlantin lohessa on hyvä ja pitkä syyhy.
Kirjossa vain 1/3, joten kala irtoaa kynnen kokoisina palasina lähinnä. Lisäksi atlantin lohessa on oma ainutlaatuinen omega-pitoinen rasva, joka ei kirjolla yllä läheskään samalle tasolle.
Alkuperäinen kotimaa tyynimeri, sääli että näitä istutetaan tänne pilaamaan ainutlaatuista alkuperäistä lajistoa.
Kirjot kilpailevat mm. alkuperäisen taimenen kanssa.
Siksi kirjo tulisikin aina laittaa grilliin ja taimen päästää vapaaksi.
Koska sähkönhinta