Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Syökö enää kukaan aitoa aidosti siirapilla makeutettua mämmiä

Siirapilla makeutettu mämmi
22.05.2023 |

Aito siirapilla aidosti makeutettu mämmi:

Valmistuu samoista aineksista kuin imelletty mämmi, mutta ei imelletä, vaan makeutetaan siirapilla.

3 litraa vettä
400 g mämmimaltaita
900 g karkeita ruisjauhoja
1 - 2 desilitraa siirappia
2-3 appelsiinin raastettu kuori. Pese appelsiinit hyvin, huljuttele noin tuntia
1 teelusikallista suolaa

Lisää pinnalle paiston aikana 1-2 kertaa siirappivettä - 1 desilitra vettä desilitraa siirappia - estämään kuorettumista.

Ohje:

Kuumenna vesi kattilassa noin 60 asteiseksi.
Lisää veteen kaikki maltaat vähitellen ja koko ajan sekoittaen niin että saat puuromaisen soseen.
Lisää 2 desilitraa siirappia.
Lisää appelsiinien raastettu kuori. Tai ruokalusikallinen jauhettua pomeranssin kuorta. Tai 300 g appelsiinin kuorihilloa.
Lisää suola.
Sekoita tasaiseksi.
Laita mämmi uunivuokaan. Paista aluksi noin 180 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
Alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen. Lisää paistamisen alussa ja paistamisen aikana siirappivettä 1-2 kertaa estämään mämmin kuivumista, korppuuntumista ja kuorettumista. Näin voit paistaa täysiä vuokia.
Paista siirapilla makeutettua mämmiä noin 5 tuntia

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme yhdeksän