Kaveri pöyristyi kun kerroin että meillä syödään pakaste vihanneksia päivittäin :D
Kaveri pöyristyi kun kerroin että meillä syödään pakaste vihanneksia päivittäin :D Kuulemma sisältää haitallisia torjunta-aineita ja vitamiinit katoaa pakastaessa.
Kommentit (23)
Ei kasviksia kannatakaan syödä, usko kaveriasi.
Mä taas en syö tuoreita, koska en todellakaan usko siihen, että keinovalon alla kasvaneet yritit sisältää saman määrän vitamiineja ja hivenaineita kuin auringon alla kasvaneet. Sama hedelmissä ja marjoissa.
No mitä siitä? Anna pöyristyä ihan rauhassa.
Täälläkin syödään pakastevihanneksia joka ikinen päivä kiitos inflaation; ei lompakko kestä.
Pakastevihanneksissa EI ole mitään vikaa.
Pöyristyi varmaan yhdyssanavirheestä.
Vain hyvälaatuisia pakastetaan. Ihan on vitamiinit tallessa. Niistä saa nopeasti patoja ja keittoja. Ehdottomasti parempia kuin tyhjät makaronit.
Muuten edes se Kotimaista-merkin herne-porkkana-kukkakaali-pavunvarsisekoitus on vielä suht edullista, jee jee. 😅
Vierailija kirjoitti:
Muuten edes se Kotimaista-merkin herne-porkkana-kukkakaali-pavunvarsisekoitus on vielä suht edullista, jee jee. 😅
Mikä hiton pavunvarsi 😂
Vierailija kirjoitti:
Mä taas en syö tuoreita, koska en todellakaan usko siihen, että keinovalon alla kasvaneet yritit sisältää saman määrän vitamiineja ja hivenaineita kuin auringon alla kasvaneet. Sama hedelmissä ja marjoissa.
Ihan mielenkiinnosta, perustuuko tämä käsityksesi biologian tai kemian tuntemukseen? Onko sinulla siis joku teoria, miten esimerkiksi yhteyttämisprosessi etenisi eri tavalla sähkövalon kuin auringon valon vaikutuksesta?
Vierailija kirjoitti:
Vain hyvälaatuisia pakastetaan. Ihan on vitamiinit tallessa. Niistä saa nopeasti patoja ja keittoja. Ehdottomasti parempia kuin tyhjät makaronit.
Söisit sinäkin spaghettia - se on täyttä tavaraa läpeensä!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä taas en syö tuoreita, koska en todellakaan usko siihen, että keinovalon alla kasvaneet yritit sisältää saman määrän vitamiineja ja hivenaineita kuin auringon alla kasvaneet. Sama hedelmissä ja marjoissa.
Ihan mielenkiinnosta, perustuuko tämä käsityksesi biologian tai kemian tuntemukseen? Onko sinulla siis joku teoria, miten esimerkiksi yhteyttämisprosessi etenisi eri tavalla sähkövalon kuin auringon valon vaikutuksesta?
Et ymmärtäisi, vaikka sulle kertois sen teorian :)
Vierailija kirjoitti:
Mä taas en syö tuoreita, koska en todellakaan usko siihen, että keinovalon alla kasvaneet yritit sisältää saman määrän vitamiineja ja hivenaineita kuin auringon alla kasvaneet. Sama hedelmissä ja marjoissa.
Et syö tuoreita marjoja ja hedelmiä, koska ne eivät sisällä yhtä paljon vitamiineja ja hivenaineita kuin auringon alla kasvaneet. Missä ajattelet omenoiden ja mustikoiden kasvavan? Vinkki: ei ne kasva lumessa, vaikka ostaisit ne pakastettuina.
Pakaste vihanneksia?
Minäkin pyöristyn!
Kerään marjat ja saan satoa kasvimaalta ja pakastan ne ja syön talven aikana. Kauhistukaa rauhassa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muuten edes se Kotimaista-merkin herne-porkkana-kukkakaali-pavunvarsisekoitus on vielä suht edullista, jee jee. 😅
Mikä hiton pavunvarsi 😂
Mä sanon niitä pavunvarsiksi vaikka ne onkin papuja virallisesti. 🙂 Ajatella!
Laitetaanko ne torjunta-aineet vasta just ennen kun ne kipataan pussiin ja pakastimeen 😂
Vierailija kirjoitti:
Jatkuvastihan uutisoidaan, että ne on yhtä hyviä kuin tuoreet.
Jopa parempia joissain tapauksissa!:
"Pakastaminen ei tuhoa kasvisten vitamiineja ja hivenaineita. Päinvastoin. Pakastevihannesten ravintoaineet saattavat olla paremmin tallessa kuin pitkään varastoitujen tuorevihannesten.
Pakasteet paha, tuorevihannekset hyvä. Vanhanaikaista ajattelua!
Todellisuudessa tuorevihannesten matka ruokapöytään voi kestää useita päiviä. Tämä vaikuttaa kasvisten folaatti- ja C-vitamiinipitoisuuteen.
Pakasteiksi kasvikset taas päätyvät useimmiten suoraan pellolta nopean käsittelyn jälkeen. Näin niiden ravintoarvot säilyvät varastossa maanneita serkkujaan parempana."
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/ruoka/pakastevihannekset_sailyttav…
- Siten taas kasvisten rakenne ja ns. "vetisyys" on kokonaan toinen juttu. Kolmas on se, että pakasteet on valmistettu sesongin aikana eli silloin kun tarjontaa on paljon markkinoilla ja hinta kohtuullinen. Tämän huomasi esimerkiksi kevättalven paprikahyllyssä kun tuore oli huipussaan 12€/kg (Prisma Länkkäri Turku) samaan aikaan kun pakastesuikaleet olivat noin puolet siitä.
- Neljäs juttu on se, että tykkään itse puukotella kaikenlaisia juureksia ja vihanneksia miu-mau-mukaisiksi-palasiksi... Mutta sekään ei ole omalla tavallaan erinomaisten pakastevihannesten syytä.
Ei kai missään ole erityisiä pakastevihannespeltoja, jossa ne saisivat enemmän torjunta-aineita kuin tuorevihannekset. Olen lukenut että vitamiinit säilyvät pakasteissa ihan hyvin. Käytän paljon pakasteita niiden edullisemman hinnan takia.
Itsekin pöyristyisin vähän, koska pakastevihannes keitettynä on järkyttävän pahanmakuista, jos sitä syö usein. Lapsen suussa ihan kauheaa, koska maut koetaan voimakkaammin kuin aikuisena. Voisi olla vaihtoehtoja ruuissa ja vaihtelua, jos mahdollista. Sitten on kurkku ja tomaatti ruuan lisänä.
Jatkuvastihan uutisoidaan, että ne on yhtä hyviä kuin tuoreet.