Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voi saakeli, sima epäonnistui!

Vierailija
26.04.2023 |

Täysin ohjeiden mukaan tein, viikon oli jääkaapissakin, mutta ei tuo sihise eikä siis poreile! Maistuu kyllä simalle, mutta ei tuo ole semmoista kun pitäisi.
Saatteko te muut tehtyä sihisevää simaa? Ja jos, niin pliiiiis, kertokaa miten se onnistuu!

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla sma, elän kyllä toivossa, että vielä lähtis käymään. Eilen purkitin.

Vierailija
2/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä se meille kuuluu....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koita tehdä sodastreamillä kuplia?

Vierailija
4/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ripaus sokrua pulloon

Vierailija
5/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koita tehdä sodastreamillä kuplia?

Samaa ehdotti mieskin. Ehkä pitää kokeilla sitäkin konstia.

Vierailija
6/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Virtsaat sinne sekaan. Jo kuohuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ripaus sokrua pulloon

Ja päivä lämpösessä

Vierailija
8/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ripaus sokrua pulloon

Siis nyt uudestaanko? Kun pullotus vaiheessa laitoin jo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä se meille kuuluu....

No sitäkö mä kysyinkin ääliö!

Vierailija
10/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sama homma mulle kävi taannoin, ei käynyt ollenkaan vaikka noudatin ohjeita...

Aina pitäisi muka onnistua, mutta kakat, taitolaji se on simakkn sitten...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ripaus sokrua pulloon

Siis nyt uudestaanko? Kun pullotus vaiheessa laitoin jo.

Laitoitko heti kylmään. No sitten vaan lämpöseen hmm vuorokaudeksi

Vierailija
12/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksista, mä koitan jos se auttaisi et lisään vielä sokeria ja pidän lämpimässä yö yli.

Tuli mitä tuli, mutta kivaa vappua kaikille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
26.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos vastauksista, mä koitan jos se auttaisi et lisään vielä sokeria ja pidän lämpimässä yö yli.

Tuli mitä tuli, mutta kivaa vappua kaikille!

Testaa. Jos huomaat että auttoi vähän jatka aikaa. Vielä et ole myöhässä..wappui

Vierailija
14/16 |
27.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jääkaappi on liian kylmä. Ota vuorokaudeksi huoneen lämpöön ja siirrä sitten jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
27.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sama homma mulle kävi taannoin, ei käynyt ollenkaan vaikka noudatin ohjeita...

Aina pitäisi muka onnistua, mutta kakat, taitolaji se on simakkn sitten...

Hiiva kuolee liian kuumassa, ja liian haaleassa lämpötilassa se ei puolestaan herää.

Vierailija
16/16 |
27.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sihinä ja kuplat ovat käydessä syntynyttä hillidioksidia. Siksi on väliä sillä, miten suljet simapullon.

1 (tai 2 jos on ollut runsaasti sokeria joukossa) ekaa päivää jääkaapissa korkin pitää olla vähän löysästi kiinni, jotta syntyvä hiilidioksidi pääsee pois eikä räjäytä koko pulloa. Sen jäkeen korkki pitää vääntää kiinni ihan tiukkaan, jotta loppu hiilidioksidi ei pääse karkuun, vaan pysyy siman joukossa. Kun pullo sitten avataan, hiilidioksidi vapautuu sihinänä ja poreina.

Ts. Jos ei olesihinäö ja kuplia, olet laittanut korkin kiinni liian myähään tai et tarpeeksi tiukkaan. Jos taass pullo räjähtää jääkaapissa ja sotkee kaiken, olet laittanut korkin kiinni liian aikaisin ja liian tiukkaan. Kokeilemalla pääsee oikeaan tulokseen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme kuusi