80-luvulla syötiin paljon kyljyksiä, miksi niitä ei enää ole kaupoissa?
Kommentit (35)
Hippien ja vegaanien salajuoni pilaa kaiken.
Kyllä niitä on. Katso marketeista esim HK viljaporsaan kyljys. Ehkä ei pienissä kaupoissa enää
Ihmisistä on tullut hintojen myötä laatutietoisempia, veikkaan. Kukaan ei osta niitä lapsuuden sitkeitä ja kuivia talouskyljyksen nimellä myytyjä ruhonosia joissa on jopa kolmannes pelkkää luuta.
Koska kaikki ovat nykyään vegaaneja ja syövät vain kasvispohjaisia lihankorvikkeita.
Suomalaisten elintaso laskee. Ne mitkä olivat vielä 80-luvulla perusruokaa, ovat nyt luksustuotteita.
Niinhän ne oli sitkeitä ja luisia ennen.
Vierailija kirjoitti:
Ihmisistä on tullut hintojen myötä laatutietoisempia, veikkaan. Kukaan ei osta niitä lapsuuden sitkeitä ja kuivia talouskyljyksen nimellä myytyjä ruhonosia joissa on jopa kolmannes pelkkää luuta.
Et osaa vain valmistaa niitä oikein! Aivan loistava ruoka, kun osaa tehdä ja hauduttaa uunissa kermassa.
Meillä syötiin kyljyksiä kylläkin 70-luvulla. Kasarilla muutin omilleni ja silloin oli pippuripihvi (uuniperunalla) kova sana, toki toimii tänäkin päivänä.
En osta enää koskaan kyljyksiä koska ne on aina koneellisesti leikeltyjä ja sisältää luunsiruja.
On aivan ihania pitkään haudutettuna lihaliemessä pikkusipulien kanssa. Liian harvoin tulee tehtyä/ löytyy kaupasta.
Vierailija kirjoitti:
On aivan ihania pitkään haudutettuna lihaliemessä pikkusipulien kanssa. Liian harvoin tulee tehtyä/ löytyy kaupasta.
Pitääkö käräyttää ensin paistinpannulla vai suoraan uuniin vaan kaikki kerralla?
Vierailija kirjoitti:
Ihmisistä on tullut hintojen myötä laatutietoisempia, veikkaan. Kukaan ei osta niitä lapsuuden sitkeitä ja kuivia talouskyljyksen nimellä myytyjä ruhonosia joissa on jopa kolmannes pelkkää luuta.
Niistä tulee hyvä hernesoppa, ja kyljykset on helpompi putsata ja paloitella lopuksi kuin esim lapa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihmisistä on tullut hintojen myötä laatutietoisempia, veikkaan. Kukaan ei osta niitä lapsuuden sitkeitä ja kuivia talouskyljyksen nimellä myytyjä ruhonosia joissa on jopa kolmannes pelkkää luuta.
Et osaa vain valmistaa niitä oikein! Aivan loistava ruoka, kun osaa tehdä ja hauduttaa uunissa kermassa.
Kaikesta tulee hyvää kun hauduttaa kermassa. Ei nuo kyllä mitään luksusta ole nähneetkään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On aivan ihania pitkään haudutettuna lihaliemessä pikkusipulien kanssa. Liian harvoin tulee tehtyä/ löytyy kaupasta.
Pitääkö käräyttää ensin paistinpannulla vai suoraan uuniin vaan kaikki kerralla?
Kumpikin käy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On aivan ihania pitkään haudutettuna lihaliemessä pikkusipulien kanssa. Liian harvoin tulee tehtyä/ löytyy kaupasta.
Pitääkö käräyttää ensin paistinpannulla vai suoraan uuniin vaan kaikki kerralla?
Itse paistan pannulla ensin, mutta varmasti sama lopputulos uunissakin!
Vierailija kirjoitti:
Ihmisistä on tullut hintojen myötä laatutietoisempia, veikkaan. Kukaan ei osta niitä lapsuuden sitkeitä ja kuivia talouskyljyksen nimellä myytyjä ruhonosia joissa on jopa kolmannes pelkkää luuta.
Tiedoksi, että kyljys ja talouskyljys ovat eri asioita.
Koska en eivät enää kelpaa, ovat liian sitkeitä ja luisia. Nykykansalainen syö parempilaatuista lihaa ja nuo ennen kyljyksinä myydyt ruhonosat jauhetaan nyt eineksiin sekä lemmikkien ruokaan.
Vanhanajan porsaankyljyksiin kuului myös leivitys pintaan ja kermakastike.
Totta. Porsaankyljykset kermakastikkeessa on ihan parasta 😋 Jos niitä nykyään jossain näkee, niin ne on ihan hirveän kalliita. Sama käynyt niille, kuin kokonaisille pakastebroilereille 🤷