Siman valmistus, neuvoja?
Valmiin siman hinta kaupassa pisti pohtimaan, josko yrittäisi itse tehdä sitä vapuksi. Joten nyt neuvoja, kaikki niksit tänne perinteisen siman valmistamiseksi! Joko se nyt viikonloppuna pitäisi laittaa käymään, sopiiko muovipullot siman säilömiseen? Jnejne.
Kommentit (15)
Hiivaa puolen herneen kokoinen pala ampärilliseen (n. 9 l). Muuten tulee kuohuvaa.
Vierailija kirjoitti:
Muista laittaa riittävästi hiivaa ja korkit tiukasti kiinni pulloihin.
Mutta ei niin tiukasti että poksahtavat, etenkin jos on lasipullot
simaa teen koska vähennän sokeria,hyvää.
Katso siitä fariinisokeripussin kyljestä ohje, sillä on itsellä onnistunut.
Fariinisokeripussissa on ihan hyvä siman valmistusohje 👍🏻
Sitruunviipaleita, hiivaa, fariinisokeria ja vettä (tarkista mittasuhteet). Pullotukseen puhtaita pulloja ja rusinoita.
En tiedä - alkoholistina en voi juoda mitään jossa on tippakaan alkoholia mukana.
Osta valmista simaa kaupasta, älä lähde säheltämään, ei tuosta mitään tule!
K-kaupan Väiski kirjoitti:
Osta valmista simaa kaupasta, älä lähde säheltämään, ei tuosta mitään tule!
Kaskein sima on oikein oivallista!
K-kaupan Väiski kirjoitti:
Osta valmista simaa kaupasta, älä lähde säheltämään, ei tuosta mitään tule!
Ne on kyllä mauttomia litkuja noi kaupan simat...
Kaupan simat ei ole erityisen hyviä.Kannattaa tehdä itse. Itse tehty sima on hyvää.
Kaupan simat ei tosiaan ole hyviä. En tiedä miten jotkut onnistuu tekemään tosi maukasta simaa.
Katso ohje fariinisokerin kyljestä. Jos jättää tekeytymään huoneenlämpöön niin valmistuu parissa päivässä. Viileässä tekeytynyt on kyllä parempaa.
Muista laittaa riittävästi hiivaa ja korkit tiukasti kiinni pulloihin.