Miten käytätte rucolaa
Kommentit (15)
Salaattiin ja pizzan päälle. Todella hyvää.
Miksi ylipäänsä keksitty. Inhottavaa...
Salaatteihin, pizzaan ja leivän päälle 😋
Pizzan päällä tosi kiva. Ja tietenkin salaatissa.
Biojäteastia on sille paras paikka. Etenkin pizzassa ja burgerissa ihan kamalaa nahistunutta kakkia.
Salaattiin. Rucoloita on eri makuisia, jotkut mietoja, jotkut pistäviä. Ne pistävät sekoitan muiden salaatinlehtien sekaan.
Pieninä määrinä kaikkiin salaatteihin. Rucolassa on hieno pähkinäinen maku. Voi laittaa myös leivän päälle. Keittokinkusta rullia, ensin rae- tai tuorejuustoa kinkkusiivun päälle ja muutama rukolalehti ja rullalle ja lautaselle, päälle voi sirotella vielä pieneksi leikattua rucolaa=alkupalaksi tarkoitettu.
Ostan lidlistä rasiaan pakattua rucolaa ja teen evässalaatteja. Silppuan rucolan, että aromikas maku tulee paremmin esille.
Pakkaan ainekset erikseen pikkuisiin rasioihin ja yhdistän vasta ruokiksella lautaselle.
Pohjaksi siis sitä rucolasilppua, pyöreä lautanen täyteen.
Lisäksi muutama seuraavista aineksista, mitä nyt sattuu olemaan kaapissa milloinkin
- kirsikkatomaattia puolikkaina
- leipäjuustoa
- mansikoita
- fetaa
- savukalaa, kanaa, savukinkkua tms lihaa tai kalaa, purkkitonnikalakin käy
- mustia oliiveja
- paahdettua sipulia
- pinjansiemeniä tms
- Lidlin inkiväärisäilykettä
- kokonaisia valkosipulinkynsiä öljyssä (pari lusikallista tuota öljyä salaattiannoksen kastikkeena)
- tuoretta persiljaa ( yrttipurkki aina keittiössä)
- pitsan päällä
- salaatissa
- simppelissä pastassa, tyyliin oliiviöljyä, kirsikkatomaatteja ja rucolaa, lisäksi mozzarellaa jos sitä sattuu olemaan jääkaapissa
Salaatin ja pizzan lisäksi yksi mun ruokavaliossa vakiona kiertävä ruoka on tonnikalapasta, johon tulee pussi pinaattia ja pussi rucolaa. Rucola tuo siihen mukavan pippurisen säväyksen. Iso sipuli (voi olla punainen), paljon valkosipulia pilkottuna, 1-2 prk tonnikalaa, rucolat ja pinaatit, purkki creme fraichea.
Vierailija kirjoitti:
Salaattiin ja pizzan päälle. Todella hyvää.
Ne versot vasta hyviä onkin pizzan päällä, ne lehdet on vähän kitkeriä.
Siten että annan niiden kasvaa rauhassa!
Muistattehan, että siinä on paljon nitriittiä, ei pidä antaa lapsille.
Paistettua vuohenjuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä rucolapedin päälle. Oiva herkku.
En mitenkään, se on pahaa