Voiko pullataikinaa pakastaa?
Kommentit (15)
Missä vaiheessa pakastaminen kannattaa? Kohotuksen jälkeen vai ennen kohotusta?
Kyllähän sitä voi pakastaa mitä haluaa, mutta se on eri asia sitten että kannattaako vai ei.
Huooh. Saisiko ihan normaalin vastauksen? Kaikki tietää kuitenkin mitä tässä tarkoitetaan. Tottakai vaikka muumimukin voi pakastaa....
Googlaamalla löytyy hyviä juttuja aiheesta yksityiskohtaisempine ohjeineen. Kannattaa tehdä pikkupullia jotka sitten raakapakastaa.
Vierailija kirjoitti:
Huooh. Saisiko ihan normaalin vastauksen? Kaikki tietää kuitenkin mitä tässä tarkoitetaan. Tottakai vaikka muumimukin voi pakastaa....
Et ole huomannu kaupassa olevan pakastettuja.
Up, kunnon vastauksia kiitos... Ap
Taikinaa ei voi pakastaa. Valmiiksi leivotut, kaupan pakastealtaasta myytävät pullat ja leivät ovat pelkkää kaupunkilegendaa (vaikka tosin taisin itsekin syödä moista eilen).
Leivottuja leipiä ja pullia ei voi pakastaa. Eivät jostain erikoisesta syystä jäädy, tai pilaantuvat (homehtuvat/bakterien toiminta jatkuu) vaikka jäätyisivät, vaikka muiden elintarvikkeiden pakastaminen onnistuu hyvin. Tästä leipien/pullien pakastamisen ongelmasta on tosin poikkeuksena ne kaikki pakastetut leivät ja pullat joita olen itse syönyt.
Vierailija kirjoitti:
Up, kunnon vastauksia kiitos... Ap
Lue vastaukset 6 ja 8. Ihan kunnon vastauksia. Tässä ajassa olisit jo saanut syvemmin tutustuttua aiheeseen.
Ei voi hiiva jäätyy jolloin pullat jäävät raaoiksi paistamisesta huolimatta.
M49 kirjoitti:
Taikinaa ei voi pakastaa. Valmiiksi leivotut, kaupan pakastealtaasta myytävät pullat ja leivät ovat pelkkää kaupunkilegendaa (vaikka tosin taisin itsekin syödä moista eilen).
Leivottuja leipiä ja pullia ei voi pakastaa. Eivät jostain erikoisesta syystä jäädy, tai pilaantuvat (homehtuvat/bakterien toiminta jatkuu) vaikka jäätyisivät, vaikka muiden elintarvikkeiden pakastaminen onnistuu hyvin. Tästä leipien/pullien pakastamisen ongelmasta on tosin poikkeuksena ne kaikki pakastetut leivät ja pullat joita olen itse syönyt.
Kyllä varmaan voi, sillä kaupassa on myytävänä pakastettua pullataikinaa. Kerran jopa kokeilin. Ihan ok oli, ehkä ei kohonnut niin hyvin kuin itse tehty.
Voi, mutta pakastaminen vaikuttaa siten, että koostumus ja maku voivat muuttua jonkin verran. Tuotteen valmistusprosessia jatkettaessa tulee ottaa huomioon se, että tuote on ehtinyt sulaa riittävästi, jotta saadaan ns. Normaalia vastaava tulos. Kohotusta tarvitaan myös. Jos pullataikina on suunniteltu laitettava pakastimeen, niin kohotusta ei tarvitse tehdä.
Pakasta kohotettu tai kohottamaton taikina, tai pelkkä hiiva.
Entä valmiita rahkapullia??