Mitä ruokia te työssäkäyvät pikkulasten vanhemmat jaksatte tehdä
Kommentit (11)
Normaalia kotiruokaa, en roiku kokoaikaa somessa työpäivän jälkeen.
Tavallisia ruokia, mutten mitään pitkään haudutettavia. 30-45 min menee kokkaukseen työpäivän jälkeen.
Me päädyimme antamaan lapsille välipalan siinä hakutilanteessa.
Iltaruoka oli sitten kello 19. Yleensä kahtena iltana peräkkäin samaa.
Peruskotiruokia ja kasviksia.
Esim. kiusaus peruna-sipulisekoituksesta ja valmissuikaleista. Viimeksi kyllä pilkoin savutofun itse joukkoon, mutta oon tehnyt myös Vöneristä.
Usein teen sunnuntaina ruokia valmiiksi tai ainakin esivalmistelen niin, että arkena saisi ruoan pöytään alle puolessa tunnissa. Keiton voi tehdä sunnuntaina valmiiksi ja se vain paranee uudelleen lämmittäessä. Juurekset pesen, kuorin ja pilkon lasirasioihin, niin saa vaikka uunijuurekset helposti. Käytetään usein myös pakastevihanneksia, joku nuudeliwokki on valmis kymmenessä minuutissa.
Sunnuntaina teen kaksi ruokaa, niitä syödään ma-ke. To voi olla einestä, jotain hernesoppaa, italianpataa tms. Pe haetaan usein jotain valmista.
Mitäkö jaksoin tehdä työpäivän jälkeen. Makaronilaatikko, kaalilaatikko, kalaa kaikissa muodoissa, risottoa, keittoja ym. Siitä kyllä seurasi se, että lapseni oli vaikea syödä hampurilaisia ja ranskalaisia jossakin vaiheessa, on kai nyttemmin siihenkin oppinut.
Oli pakko jaksaa ja tiesin mitä lapselleni syötin, on myös halvempaa tehdä itse ruoka ja pakastaa mm. kaalilaatikkoa joka on herkullista lämmitettynä. Kaikki eivät toki pidä kaalista, eikä kalastakaan.
Kun ottaa ruuanlaiton tavaksi, siinä samalla voi jutella lapsen kanssa varsinkin poikalapsen kanssa, jotka ovat hitaampia puhumaan siitä kuinka koulupäivä sujui.
Maanantaina syötiin sunnuntailta jäänyttä makaronilaatikkoa. Eilen kalakeittoa ja tänään vuorostaan kinkku-herkkusienipasta. Huomiseksi kaivan jotain valmiiksi tehtyä pakkasesta esiin. Perjantai on kokkaajan erikoinen yleensä eli katsotaan mitä jääkaapista löytyy. Usein päivän ruuasta menee seuraavaksi päiväksi evääksi joten harvemmin jää kahdeksi päiväksi kotona syötäväksi. Paitsi viikonloppuisin jolloin pyrimme tekemään kaksi ruokalajia ja molempia tosi isot annokset jotta osa pakastimeen arkea varten.
Mä jaksoin tehdä paljon paremmin ruokaa ja pitää kodin siistinä jne kun lapset oli pieniä. Nyt kun nuo on teinejä mä olen liki yhtä vetelä kuin nekin. Ikäkö lienee vai mikä, mutta jos rahatilanne sallisi, niin meillä syötäisiin pelkkiä eineksiä. Koska en pahemmin jaksa siis kokata, niin meillä syödään marinoitua kanaa eri muodoissa joko riisin tai pastan kera. En edes muista, milloin olen tehnyt salaattia, pilkon vaan kurkkua siivuina pöytään, porkkanasta teen tikkuja ja omenoita lohkon omenanlohkojalla tai laitan appelsiinilohkoja pöytään... jos olen oikein viitseliäällä tuulella teen makaronilaatikkoa ja porkkanaraastetta.
Mä teen noin 30min ruokia arkisin, ja aina sen verran että pari päivää riittää. Saatan pilkkoa sipulia tms. valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Viimeksi on syöty
Nuudelit + wokkivihannekset + kanaa
Riisiä + tofukormaa
Perunat + tomaatti-lihapullakastike, kaupan lihapullista
Linssikeitto
Tortillat kanaa täytteenä
Vierailija kirjoitti:
Mitäkö jaksoin tehdä työpäivän jälkeen. Makaronilaatikko, kaalilaatikko, kalaa kaikissa muodoissa, risottoa, keittoja ym. Siitä kyllä seurasi se, että lapseni oli vaikea syödä hampurilaisia ja ranskalaisia jossakin vaiheessa, on kai nyttemmin siihenkin oppinut.
Oli pakko jaksaa ja tiesin mitä lapselleni syötin, on myös halvempaa tehdä itse ruoka ja pakastaa mm. kaalilaatikkoa joka on herkullista lämmitettynä. Kaikki eivät toki pidä kaalista, eikä kalastakaan.
Kun ottaa ruuanlaiton tavaksi, siinä samalla voi jutella lapsen kanssa varsinkin poikalapsen kanssa, jotka ovat hitaampia puhumaan siitä kuinka koulupäivä sujui.
Lapsen kanssa voi tosin jutella muulloinkin kuin vain ruokaa laittaessa.
En tee ruokaa työpäivinä. Viikonloppuna kokataan niin iso satsi että siitä.pakastetaan osa ja sitä syödään ma-ti. Ke-pe sulatetaan pakastimesta aiemmin tehtyjä.