Siman valmistus
Kyllä on mennyt hifistelyksi lukiessa näitä simanteko ohjeita. Olen -66 syntynyt ja sitä sukupolvea, että mittasuhteita ei pahemmin käytetty. Ruisleipiä myöten teen itse kaiken. Ja siman olen aina säilönyt siivilöitymisen jälkeen ihan kannellisessa teräskattilassa kylmäkomerossa, joka talostani onneksi löytyy. Mitään pulloja ei ole tarvittu. Kattilasta lapon kannuun sen mitä juodaan ja sillä sipuli. Simassani ei ole myöskään rusinoita, vaan käytän siman maustamiseen fariinisokerin lisäksi kanelitankoja, inkivääriä, hieman vanilja uutetta, mustaherukan lehtiä, (joita olen pakastanut) sekä sitruunoita ja limeä, jos on. Sitruunoita en ole koskaan kuorinut tai poistanut valkoista osaa. Pessyt ne vain hyvin ennen siivuttamista. Aina onnistunut ja pyydetty, että teen sitä muillekin.
Kommentit (3)
Aito, oikeaoppinen sima tehdään hunajasta ja vedestä sekä pienestä nokareesta hiivaa. Fariinisokerista tehty liemi on fariinisokerikiljua.
Simanteko-ohjeita on todella paljon. Itselläni on aina rusinoita ja niistä näkee koska on sopivaa tarjottavaksi.
Aha. Ja tämän aloituksen pointti oli, mikä 🙄?