Kannattaako alkaa käyttää hunajaa sokerin asemesta?
Eikö se ole kuitenkin terveellisempää?Onko jotain, missä sitä ei voi käyttää?
Kommentit (29)
Miksipä ei?
Tosin mihin sitä lisättyä sokeria itse laitat? Usein sokeri on valmiina vaikkapa jäätelöissä, jogurtissa, viinirypäleissä, suklaassa, karkeissa.
Jos laittaa vaikka kahviin tai teehen niin parempi vaihtoehto on jättää kokonaan pois.
Käy hyvin vaikka maustamattoman jogurtin kanssa, jos tykkää että jogurtti on makeaa.
Leipätaikainaan käytän hunajaa ja siirappia.
ei kannata, liika fruktoosi rasvoittaa maksan
ei ole terveellisempää kuin pöytäsokeri. hunajassa on enemmän fruktoosia, se on ihan ok hedelmissä jossa se on kuidun sisällä mutta muuten epäterveellistä. pöytäsokeri ei ole terveellistä mutta se on itseasiassa yllättävän hyvä sanotaanko kompromissi koska se on puoliksi fruktoosia ja puoliksi glukoosia ja sen joutuu keho käsittelemään ennen kuin keho voi sitä käyttää jos siitä ei inverttisiirappia ole tehty.
En käytä hunajaa, koska olen huomannut olevani allerginen sille, eikä makukaan miellytä. Silkkaa sokeriahan sekin on. Myynnissä on paljon väärennettyä hunajaa, joten sitä kannattaa ostaa vain luotettavalta tuottajalta.
Ilman sokeria pärjää hyvin kirjoitti:
Pakkoko kaiken olla makeaa?
Kysymyshän ei ollut että pitäisikö alkaa laittamaan hunajaa kaikkeen, vaan pitäisikö korjata sokeri hunajalla silloin kun makeaa kaipaa. Mutta tietysti ymmärrettävää että jos sinä et makeaa mihinkään kaipaa, ei sitä tarvitse muidenkaan käyttää.
Se on pörriäisten ulostetta. Käytä sitä säännöllisesti niin vastustuskykysi paranee koska elimistösi on koko ajan taistelutilassa.
Kyllä ainakin teestä tulee paljon paremman makuista hunajalla kuin sokerilla.
Mua kans ällöttää se kun tietää mistä hunaja on tullu. Yök.
Maistuukin ällölle.
Varroapunkin vuoksi liki kaikissa hunajissa on myrkkyä. Hakusana : Varroa destructor
https://en.wikipedia.org/wiki/Varroa_destructor
Toimii tautilevittäjänä ainakin viidelle eri taudille!
https://en.wikipedia.org/wiki/Varroa_destructor
Mehiläiset hylkäävät jopa pesänsä. Vihreät käyttävät asiaa poliitisiin tarkoituksiin väitäessään torjunta-aineiden tuhoavan pesän. Levisi 90-luvulla Lounassuomeen. Torjuntaan käytetään HYÖNTEISMYRKKYÄ joka ainoana liki varmana tuhoaa. Lämpökäsitely ja etikkaseos on toiset menetelmät.
Vierailija kirjoitti:
Se on pörriäisten ulostetta. Käytä sitä säännöllisesti niin vastustuskykysi paranee koska elimistösi on koko ajan taistelutilassa.
Alkoholi on ihan suoraa ulostetta joka jopa tuhoaa isäntäeläimen, arkeonin, , kun pitoisuus menee liian korkeakasi.
Neanderthalensis kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se on pörriäisten ulostetta. Käytä sitä säännöllisesti niin vastustuskykysi paranee koska elimistösi on koko ajan taistelutilassa.
Alkoholi on ihan suoraa ulostetta joka jopa tuhoaa isäntäeläimen, arkeonin, , kun pitoisuus menee liian korkeakasi.
Eukaryootti-Arkeoni-Prokaryootti on sitten ilmeisesti nimitysmuutoksessa.
MUTTA KOSKA TE KÄVITTE LUKION TIEDÄTTE TÄSMÄLLEEN MISTÄ ON KYSE!
Onko sinulla allergioita? Hunajahan on siitepölyä, joten (risti)allerginen voi reagoida siihen.
Itse käytän hunajaa kaikkeen, mihin useimmat käyttää sokeria. En ole keksinyt mitään, mihin ei toimisi. Tykkään enemmän mausta, ja onhan siinä erilaisia hivenaineita mitä teollisesta sokerista puuttuu. Siinä on myös jonkun verran vähemmän energiaa per 100 g, mutta itselleni tällä ei ole juuri merkitystä.
Hunajaakin kannattaa toki käyttää vain kohtuudella, sekin on nopea hiilihydraatti, aiheuttaa liian usein syötynä hammasmätää yms.
Kyllä kannattaa, esim. juomiin, taikinaan tai ruokaan. Tai puuron päälle, jugurttiin jne.
Hunajassa on terveyttä edistäviä ainesosia ja ainakin teessä se maistuu paremmalta kuin sokeri.
Jos on varaa niin mikäs siinä. Kai sitä voi käyttää missä tahansa makeutuksessa. Tai en tiedä kyllä miten esim muna-sokerivaahto onnistuu hunajalla.