Uskallatteko syödä ulkomaista pakastevadelmaa?
Norovirusta on kuulemma ollu. Aattelin vaan lämmittää mikrossa. Suomalaista ei ole oikein saatavilla.
Kommentit (20)
En mielelläni syö mitään ulkomaisia marjoja. Jos syön, kuumennan ensin kiehuvaksi, vaikka siinä vitamiineja meneekin. En tiedä, onko sekään riittävä varotoimi.
Kunnolla kuumentamalla, olen tiennyt asian jo 80- luvulta ja tehnyt niistä lähinnä kiisseliä tai piirakkaa.
Vierailija kirjoitti:
en osta ulkomaalaisia majoja
marjoja
Olen kiehauttanut, kun niin on käsketty tekemään. Sikäli hassua, että matkaillessa kyllä syön marjoja tuoreina torilta tai ravintolassa
Ulkomaisista vadelmista kannattaa tehdä mehukeittoa tai kiisseliä, jos ei halua sairastua.
Uskallan. Paketista suoraan kuumentamatta. Meillä ei pakasteta. Pakastimen sähkön sähkönsiirtorahanpesumaksun takia. Annetaan sulahtaa huonelämmössä.
Vierailija kirjoitti:
Olen kiehauttanut, kun niin on käsketty tekemään. Sikäli hassua, että matkaillessa kyllä syön marjoja tuoreina torilta tai ravintolassa
Noro ei pääse tuoreen marjan kuoren läpi, mutta kun marjan pakastaa, kuori kärsii ja siksi marja pitää sen jälkeen kuumentaa.
Käytän välillä ulkomaisia vadelmia. Kiehautan pari pussia (en lisää nestettä), jolloin niistä tulee paksuhkoa sosetta. Sitä lapset laittavat puuroon, jogurttiin jne. Säilyy useamman päivän jääkaapissa. Kai sen soseen voisi pakastaakin.
En uskalla, syön takapihalta keräämiäni vadelmia koko talven.
Miksi söisin ulkomaista paskavadelmaa kun löytyy kotimaistakin?
Lidlin saksalaisia jäädykkeessä kyllä ilman kuumentamista. Marokkolaisia en. Ainakaan ilman kuumentamista mutt saakeli muuttuu mjössöksi.
Vierailija kirjoitti:
Miksi söisin ulkomaista paskavadelmaa kun löytyy kotimaistakin?
Hinnan takia. Ruokakaupoista ei sitä paitsi ole nyt löytynyt suomalaista pakastevadelmaa, vain ulkomaista.
Ulkomaiset pakastemarjat kannattaa kyllä kuumentaa, koska muuten niistä voi saada myös salmonellatartunnan.
Pelotellaan ihmisiä, että ostaisivat kotimaista. Itse syön pakaste parsakaalitkin ilman kuumentamista ja mitään ongelmia ei ole tullut ja jos saan noron tai salmonella tartunnan selviän hengissä ja immuunijärjestelmäni on sen jälkeen vahvempi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi söisin ulkomaista paskavadelmaa kun löytyy kotimaistakin?
Hinnan takia. Ruokakaupoista ei sitä paitsi ole nyt löytynyt suomalaista pakastevadelmaa, vain ulkomaista.
Hinnan takia? En ikinä katsele hintoja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi söisin ulkomaista paskavadelmaa kun löytyy kotimaistakin?
Hinnan takia. Ruokakaupoista ei sitä paitsi ole nyt löytynyt suomalaista pakastevadelmaa, vain ulkomaista.
Täältä löytyy.
https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-parhaat-vadelma-175g-suomala…
https://tuoremyyntipitkanen.fi/t/suomalainen-pakaste-vadelma-400gr/
Olen mä vadelmajogurttia yhä syönyt. Suoraan purkista ja kuumentamatta.
Mahdollinen norovirus kuolee kuumentamalla yli 2 min yli 90 asteeseen. Eli siitä vaan kun kiehauttaq. (Hygieniapassitietoutta).
Kunnolla kuumennettuna .