Miten teet jauhelihakastikkeen spagetille?
En oo pitkään aikaan tehnyt ja haluaisin onnistua.
Kommentit (13)
Kelpaisi minullekin hyvä resepti. Teen itse aina liian tomaattista...
Vierailija kirjoitti:
Kelpaisi minullekin hyvä resepti. Teen itse aina liian tomaattista...
Laita vähemmän tomaattia.
Teen ruskeakastikkeen voista ja jauhoista. Tätä aika pieni määrä. Sitten sekaan lihafondi ja tomaattisosetta. Pippuria ja muita mausteita.
Kastike!
Pilko sipulit ja ruskista kevyesti. Lisää 400g jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella ( oman maun mukaan).
Lisää vehnäjauhoja 4 ruokalusikallista ja sekoita/ ruskista. Lisää vettä 5-7 DL sekoita. Veden määrä riippuu miten notkeaa kastiketta haluat. Lisää oman maun mukaan ketsuppia. Sekoita ja keitä hiljalleen noin 10 min.
Teen valmiista spagettikastikejauheesta. Lisään kastikkeeseen aina sipulia, varsiselleriä ja porkkanaa. Lisään mausteita, esim. mustapippuria ja balsamicoa.
Alapeukuttajat kertokaa oma reseptinne
Ruskistan 400 g jauhelihaa kasarissa, lisään pilkotun sipulin ja annan hautua kypsäksi. Maustan suolalla, currylla, savupaprikalla ja chilijauheella. Toisinaan lisään myös valkosipulia, oreganoa, pizzamaustetta tms. Tölkillinen tomaattimurskaa (400-50 g) + tölkin huuhdevesi nesteeksi, kiehutus ja valmis. Päälle vielä tuoretta basilikaa, jos sattuu olemaan.
Sekaan voi halutessaan laittaa esimerkiksi porkkanaraastetta, nokkossilppua, pinaattia yms., ja osan jauhelihasta voi korvata soijarouheella. Vain mielikuvitus rajana.
Vierailija kirjoitti:
Tuo on ihan hyvä, mutta jos suomeksi haluaa ohjeen niin tässä:
https://liemessa.fi/2019/11/aito-italialainen-ragu-alla-bolognese/
Vierailija kirjoitti:
Kelpaisi minullekin hyvä resepti. Teen itse aina liian tomaattista...
Se on liian tomaattista, koska et hauduta sitä tarperksi pitkään. Siitä pitää haihtua nestettä, muuten se on vain tomaattista litkua koko kastike.
Puoli tuntia nyt alkuun sitä hauduttelua ja katselee kun sakenee (ei liian kuivaksi).
Paistan kattilassa öljytilkassa kypsäksi(tärkeää maun kannalta) ison ruokalusikallisen tomaattipyreetä. Varo polttamasta! Hiukka sokeria pintaan ja vettä.
Pannulla olen paistanut sipulia ja maustetun jauhelihan (jauhoja) ja lisään kattilaan.
Hauduta hetken aikaa.
Ruskista jauheliha. Lisää purkki tai kaksi tomaattipyrettä. Lisää ruokakermaa. Mausteeksi oregano ja suola. Simppeliä ja hyvää.
Porisutan kastiketta ja laitan spaketin päälle.