Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

"Lämmin" ruoka?

Vierailija
23.02.2023 |

Olisiko kenelläkään tietoa onko sillä ravinto-opillisesti mitään väliä syökö SAMAN ruuan kylmänä tai lämpimänä.
En nykyään lämmitä juuri mitään.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai sillä merkitystä ole. Moni ruoka vain maistuu paremmalta, kun sen lämmittää. Itselle ajatus esim. lohikeitosta on herkullinen, mutta kylmänä tuskin sitä saisin alas ollenkaan.

Vierailija
2/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielenkiintoinen kysymys. Tuskin sillä mitään suurempaa merkitystä ole, mutta toisaalta jos sen syö edes vähän lämmitettynä/huoneenlämpöisenä niin olisiko se ruoansulatukselle ystävällisempi?

Ainakin vettä ei kannata juoda kylmänä, vaan lorauttaa sinne tilkka kiehuvaa vettä niin on vatsaystävällisempää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, kypsentämätön ruoka sulaa selvästi huonommin, ja siitä saa vähemmän ravintoaineita irti. Myös ruuan huolellinen pureskelu auttaa asiaan.

Vierailija
4/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmän ruuan lämmittäminen ruuansulatuselimistössä vie energiaa. Eli jos syöt lämmintä ruokaa, ei elimistön tarvitse lämmittää sitä elimistön sisällä ennen sen sulatusta.

Mutta kai tuokin energian säästö on sen verran pieni, että ihan hyvin voi syödä ruuan kylmänäkin.

Vierailija
5/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulen keksiminen autoi ihmiskuntaa kehittymään. Kun ruoka kypsennettiin, niin siitä samasata määrästä ruokaa saatiin enemmän energiaa, ja aivojen kehittyminen vaatii energiaa. Jäi myös enemmän aikaa kehittää mm. työkaluja, kun kaikki aika ei mennyt ruuan keräilyyn.

Vierailija
6/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No, kypsentämätön ruoka sulaa selvästi huonommin, ja siitä saa vähemmän ravintoaineita irti. Myös ruuan huolellinen pureskelu auttaa asiaan.

Eihän kypsentämätön ja kylmä ruoka ole sama asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tulen keksiminen autoi ihmiskuntaa kehittymään. Kun ruoka kypsennettiin, niin siitä samasata määrästä ruokaa saatiin enemmän energiaa, ja aivojen kehittyminen vaatii energiaa. Jäi myös enemmän aikaa kehittää mm. työkaluja, kun kaikki aika ei mennyt ruuan keräilyyn.

Ja tämä liittyy ap:n kysymykseen miten? Hän kysyi kylmästä ruuasta. 

Vierailija
8/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka kärsii aina lämmittämisestä – keitossa ravintoaineet eivät karkaa lientä pidemmälle

Lämmittäminen vaikuttaa vähemmän hiilihydraatteihin ja proteiineihin kuin vaikkapa vitamiineihin. Keitto on uudelleen lämmitettävänä ruokana hyvä vaihtoehto, koska esimerkiksi kivennäisaineet liukenevat liemeen. Säilymisen kannalta tärkeää on nopea jäähdytys ja oikeanlainen säilytys.

https://yle.fi/a/3-8386388

Tuolla on jotain tietoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen aina miettinyt, että tarkoitetaanko lämpimällä ruualla kirjaimellisesti ruuan lämpötilaa, vai sitä että puhutaan oikeasta ateriasta, eikä esimerkiksi salaatista tai muusta välipalasta.

Vierailija
10/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salaatti oikein valmistettuna voi olla ruokaisampi, terveellisempi ja monipuolisempi kuin perushuono lämmin ateria. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tykkään syödä lämmintä ruokaa, koska palelen todella helposti ja varsinkin talvella kylmän ruuan syötyäni palelen vielä enemmän.

Vierailija
12/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämmin ruoka maistuu paremmalle. Mieluummin syön juuri paistetun mehukkaan kanfileen kasvisten kanssa kuin kylmän kanasalaatin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ostan kaupasta palan savulohta en jaksa uskoa että sillä on mitään merkitystä syönkö sen kylmänä vai lämmitettynä 

Vierailija
14/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lämmin ruoka maistuu paremmalle. Mieluummin syön juuri paistetun mehukkaan kanfileen kasvisten kanssa kuin kylmän kanasalaatin. 

Riippuu minusta vuodenajasta, lämpimänä kesäpäivänä söisin paljon mieluummin tuon kanasalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
23.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sillä ravintoarvojen duhteen ole merkitystä. Kun puhutaan lämpimästä ruoasta, pointti on siinä, että silloin mietitään (tai on ainakin tarkoitus miettiä) koko ateria tasapainoisena kokonaisuutena ravintoarvoineen ja makuineen alkuruoan ja vihannesten kautta jälkkäriin. Ja on tarkoitus istua alas syömään se. Ei vain hakea jääkaapista äkkiä jotain nopeaa vatsantäytettä. Koska silloin harvoin tulee mietittyä sitä syömisen kokonaisuutta, ravintoarvoineenkaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi kahdeksan