Ärsyttääkö juhlatarjoiluissa jos tarjoilut tehty kaikille ns korvikkeita käyttäen vai onko parempi että sama tarjoilu käy kaikkiin erikoisruokavalioihin?
Samoihin juhliin saattaa tulla gluteenitonta syövä, keliakiaa sairastava, maitoallerginen, vegaani, hedelmäallerginen ja monia muita rajoitteita.
Kakkuja ja muita voi tehdä gluteenittomista jauhoista, maidotonta kerman ja rahkan kasviperäisistä korvikkeista, hedelmiä ja marjoja voi korvata esansseilla.
Onko parempi että kaikille tarjoillaan samaa, joka on tehty korvaavista raaka-aineista vai että on erikseen tarjolla yksi suurimmalle osalle sopiva ja lisäksi erikoisruokavaliotarjoilut?
Onko maussa eroa?
Kommentit (14)
Maussa on eroa. Suurin osa on kuitenkin "normaaleja", joten suurin osa tarjoiluista normaalisti ja loppuihin laput mitä missäkin on. Ei 90% vieraista tarvitse kärsiä siksi, että yksi vieras on vegaani jne.
Meillä oli noin 170 vieraan häät.
Tehtiin lämpimät ruoat ja kahvittelu niin, että oli kaikille samaa. Hyvin maistui kaikille ja oli onnistunut kattaus monipuolisesti, huomioitu kaikki rajoitteeet ja sen puitteissa valmistettu.
Jos on paljon syöjiä niin ruokaa täytyy joka tapauksessa olla paljon niin sama hankkia useampia sortteja.
Ei se juhlaruualta tunnu jos se on korvikkeista ja esansseista.
Vierailija kirjoitti:
Mieluiten söisi vähemmän prosessoitua ruokaa eli jos ei mitään syytä vaikka gluteenittomille jauhoilla niin normaalia ennemmin söisi.
Gluteeniton ei tarkoita prosessoitua.
Vierailija kirjoitti:
Mieluiten söisi vähemmän prosessoitua ruokaa eli jos ei mitään syytä vaikka gluteenittomille jauhoilla niin normaalia ennemmin söisi.
Gluteeniton ei tarkoita sitä, että ruoka on mahdollisimman paljon prosessoitua. Esimerkiksi mantelijauho ja peruna- ja maissijauho ovat gluteenittomia, ja noista kaikista voi tehdä täytekakkupohjan.
Vierailija kirjoitti:
Ei se juhlaruualta tunnu jos se on korvikkeista ja esansseista.
Eli sinusta vaikkapa maidoton- ja kasvisruoka on korvike- ja esanssiruokaa?
Se on taas keliakia- ja vegaanipalstahullu vauhdissa näköjään 🤣
Korvikkeistakin saa ihan hyviä KUNHAN ei yritä poistaa yhdestä ja samasta ihan kaikkea! Meillä on juhlissa paljon rajoitteita ja teen aina normaalit versiot ja sitten erikoiset erikseen. Esimerkiksi kaurapohjainen vaahto ei ole mitenkään verrattavissa kermavaahtoon makunsa puolesta!
Laktoositon, gluteeniton, vehnätön, viljaton, maidoton, munaton, pähkinätön, soijaton, ja vegaaninen. Ai niin sitten on vielä VHH, paleo- ja raakaruokavaliot joille pitää olla omat ruuat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei se juhlaruualta tunnu jos se on korvikkeista ja esansseista.
Eli sinusta vaikkapa maidoton- ja kasvisruoka on korvike- ja esanssiruokaa?
No jos kermakakku on tehty maidottomaksi niin korvikehan se on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mieluiten söisi vähemmän prosessoitua ruokaa eli jos ei mitään syytä vaikka gluteenittomille jauhoilla niin normaalia ennemmin söisi.
Gluteeniton ei tarkoita prosessoitua.
Luonnollisesti gluteeniton ei. Osa on hyvinkin.
Meillä on ns. lapputarjoilut eli jos Sirulla on laktoosi-intoleranssi ja pähkinäallergia, niin hänelle sopivat tarjottavat ovat erikseen omalla lautasellaan tuorekelmun alla nimilapulla varustettuna ja jos Leevi on vegaani, niin hänen tarjottavansa ovat vastaavasti siinä vierellä. Jos ei ole ruokarajoitteita, voi ottaa kaikkea, mitä pöydässä on. Jostain syystä olen nähnyt Leevin ottavan kääretorttua, vaikka siinä on kananmunaa, mutta se olkoot sitten Leevin oma valinta.
Mieluiten söisi vähemmän prosessoitua ruokaa eli jos ei mitään syytä vaikka gluteenittomille jauhoilla niin normaalia ennemmin söisi.