Mitä tehdä "pilalle" sokeroiduista pakastemarjoista?
Sain monta rasiallista marjoja eräältä sukulaiselta. Huomasin, että rasiat on puolillaan hillosokeria. Vinkkejä, mihin vois käyttää, kun en tykkää syödä marjoja sokeriliemessä.
Kommentit (14)
No kiisseliä tietenkin, muuta kuin vettä sekaan ja porisemaan, seulot sitten kuoret pois ja valmista
Vierailija kirjoitti:
No kiisseliä tietenkin, muuta kuin vettä sekaan ja porisemaan, seulot sitten kuoret pois ja valmista
Miksi kuoret pois? Niistähän saa kuitua elimistöön.
Joo, pitää varmaan keittää kiisseliä. Ongelma on vaan se, että en tykkää oikein mistään makeasta (leivoksista yms.). Pitää varmaan kysyä, jos jollekin maistuisi.
Kiisseliä, mehua tai hilloa. Ostaa kaupasta marjoja ja sekoittaa niitä joukkoon, jos on ihan ylimakeita.
Tee joku marjapiirakka tai paistos
Ei tartte lisätä sokeria
Ja joo osa luulee että liika sokeroiti säilöö marjat
Tee smoothieita ja käytä vähän kerralla
Mitä teen? kirjoitti:
Joo, pitää varmaan keittää kiisseliä. Ongelma on vaan se, että en tykkää oikein mistään makeasta (leivoksista yms.). Pitää varmaan kysyä, jos jollekin maistuisi.
oletko erityisherkkä?
Sokerin saa suurinpiirtein otettua pois marjojen seasta kun on vielä jäässä
Katsopa ettei vaan osa marjojen seassa olevasta "sokerista" ole jäähilettä.
Etkö voi vaan antaa pois jollekin, joka arvostaisi? Ta jos jaksat valmista niistä hilloa/mehua ja vie vaikka tuliaisiksi sellaiselle,joka arvostaisi itse tehtyä hilloa/mehua?
Leivo marjapiirakoita tai tee rahkamössöjä ja vie vaikka töihin kahvin kanssa.
Mikä on myös hyvää, että haet Alkosta mahdollisimman vähäsokerista viinaa ja valmistat marjalikööriä. Mitä enemmän marjaa pullossa sen parempaa likööriä.
No laita siivilään ja irroittele marjat toisistaan jäisinä
Karistele sokeri pois. Yleensä tosin kyllä laitetaan vain pintaan se sokeri eli tuskin sitä on lusikallista enempää
Tuo tosiaan auttaa, että laitat jäisinä sellaiseen sihtiin, josta marjat eivät mene läpi mutta sokeri ja jäähile menee. Voit vaikka lorauttaa jääkylmää vettä niihin ennen kuin sulavat.
Keitä mehuksi tai hilloksi