Aargh tämän palstan terveysintoilijoita!
Meillä ainakin on arkisin aivan pakko tehdä ruokia puolivalmisteista ja syntisistä eineksistäkin! Eihän aika riitä muuten mihinkään. On aivan eria asia, jos ollaan kokopäiväisesti kotona (kotiäidit, työttömät), silloin toki aikaa on paremmin terveellisten alusta loppuun itse valmistettujen ruokien tekemiseen; näin myös viikonloppuina tai muina vapaapäivinä.
Me olemme koko kesän syöneet vain yhden "oikean" lämpimän aterian päivässä, lounas on korvattu esim. puurolla tai voileivillä ja kunnon ateria syöty sitten siinä kolmen-neljän korvilla. Lapset ovat pärjänneet mainiosti.
Nyt, kun arki taas alkaa pyöriä, lapset menevät päivähoitoon/kouluun ja aikuiset tekevät töitä, meillä tulee väistämättä syötyä mm. einesliha/broilerpyöryköitä, hernekeittoa, nugetteja, makkararuokia (hyi!), pata-aineksista tehtyjä ruokia (esim. italianpata jauhelihalla) jne. Toki on viikkoja, jolloin tehdään keittoja, kiusauksia, laatikoita ym., joita sitten syödään kahtena päivänä peräkkäin.
En voi käsittää, miksi tämänkin asian on oltava niin mustavalkoinen!
ei niiden ruokien tekemiseen kauaa mene, ja einekset ovat epäterveellisiä. Puolessa tunnissa valmistuu lihapullat ja pasta itse tehden. Vielä pikaisempi on vaikka pinaattipastaa (tuorepastaa), purkillinen paseerattua tomaattia ja raejuustoa. Pasta keitetään ja loput heitetään sekaan lämpenemään. Raejuuston voi vaihtaa paistettuun jauhelihaan jolloin menee pari minuuttia pidempään.
Lihapulliakin voi tehdä kerralla niin paljon että tulee toinen satsi pakkaseen odottamaan, tai osa jää jääkaappiin seuraavaa päivää varten.
Melkein kaikki ruoat mitä laitan valmistuvat 15-30min. ja enkä käytä eineksiä. Pakastekasviksia kylläkin, mutta en mitään valmisruokia tms.