Jakakaas suosikki perunareseptinne?
Perunamuusia tulee tehtyä liian usein ja kaipaisin vaihtelua. Sen verran työläskin. Perunalastuista ja mäkkärin ranskanperunoista toki pidän. Täytyisi vain olla jotain ruokaisampaa. Lihaperunalaatikkoa olen ajoittain tehnyt. Samoin kinkkukiusausta. Jossain vaiheessa oli tapana syödä 2 keitettyä perunaa aamiaiseksi ruskean kastikkeen kera. Hieman epätavallinen tapa aloittaa aamu, mutta sanoisin perunan olevan lempiruokani. Nopea ja hyvä hiilihydraatti. Alan olemaan valmis uusille resepteille... :)
Kommentit (27)
Bombay potatoes
1 thumb-sized piece ginger, grated
2 large garlic cloves
6 large vine tomatoes, halved, deseeded and chopped
800g new potatoes, halved
3 tbsp sunflower oil
1 large onion, thinly sliced
2 green chillies, halved, deseeded and thinly sliced
1 tsp black mustard seeds
2 tsp ground coriander
½ tsp turmeric
1 tsp ground cumin
2 tsp garam masala
small bunch coriander, chopped
Method
STEP 1
Put the ginger, garlic and four tomatoes into a food processor and blitz until smooth. Set aside.
STEP 2
Put the potatoes in a large saucepan. Cover with cold water and bring to a simmer over a medium heat. Cook for 8-10 mins, or until just tender. Drain and leave to steam dry.
STEP 3
Meanwhile, heat the oil in a large non-stick frying pan over a medium heat. Add the onions and a large pinch of salt and fry for 15 mins, or until the onions are golden and sticky. Add the chillies, mustard seeds, ground coriander, turmeric, cumin and garam masala to the pan and fry for another 2 mins. Tip in the tomato mixture and bring to a gentle simmer, then carefully stir in the potatoes and remaining tomatoes. Season to taste. Gently simmer the Bombay potatoes for a few mins until everything is warmed through, then serve topped with the coriander.
Purjoperuna-keitto on hyvää. Mä tykkään karjalanpiirakoista (perunapiirakka) perunatäytteellä riisin sijasta.
Röstiperunat
Peruna on hyvää. Meillä tehdään usein uuniperunoita, pyöritellään perunan puolikkaan mausteisessa öljyssä ja uuniin. Muitakin juureksi voi laitaa samalla, esim. batattia, porkkanaa ym
Keitetyt perunat
-n. 1 1/2 litraa vettä
-5-6 perunaa
-1 tl suolaa
Laita vesi kattilaan. Lisää suola. Lisää perunat. Kuumenna kunnes vesi alkaa kuplia. Testaa välillä haarukalla ovatko perunat pehmeitä. Kun perunat ovat pehmeitä kaada vesi pois. Voit nauttia keitetyt perunat esimerkiksi jauhelihasta tehdyn kastikkeen kanssa.
Keitetyistä perunoista paistiperunoita sipulin kanssa. Voi laittaa mausteita mitä haluaa. Kananmunankin voi lisätä.
Osta pikkuperunoita. Myydään ihan sillä nimellä kilon pussissa. Huuhtele potut ja kulhoon öljyä, suolaa, haluamiasi mausteita. Pyörittele potut kulhossa ja kaada pellille. 250 astetta uunissa, n. 40 min. Ja valmista! Toimii seuraavina päivinä myös mikrotettuna tai paistettuna.
Perunalastuista saa ruokaisampia jos ottaa niiden kanssa dippikastiketta, esim. Estrellalla on monia hyviä dippijauheita.
Siivuta ohueksi perunat.Paista öjyssä, suoaa, pippuria, sipulia valkosipulia. Niin kauan että tulee rapeat. Suurin herkku. Provencale perunat. Aivan mainio kotitekoinen perunalastu .Voit tarjoilla kermaviilin kanssa, jauhelihakastikkeen tai vaikka tacojen sijasta .Paras resepti ikinä.
Uuniperunat. Perunat kuorineen tunniksi uuniin. Syödään vaikka kermaviilin ja suolan kanssa.
Hyvä täyte esim.tonnikala, kermaviili, sipuli, creme freiche, sitruunamehu, mustapippuri.
Valkosipuli-persilja lohkoperunat. Perunat kuorineen lohkoiksi, pyöräytä öljyssä ja mausta suolalla. Paista uunissa. Tee seos jossa valkosipulia, persiljasilppua ja öljyä, pyörittele paistetut lohkot siinä.
Keitä suolalla maustetussa vedessä kuoritut ja pieneksi kuutioiksi paloitellut perunat.
Kaada 23 min. kiehuneet perunat lävikköön ja siitä takaisin kattilaan.
Lisää tilliä, sekoita ja ruokakerma 2 dl.
Kääntele.
Näin saat nopeat tilli-kermaperunat nam.
Leipurinperunat
Ainekset:
n. 1kg perunoita
3 keskikokoista sipulia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
4-5 dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
Ohje:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Halkaise sipulit ja suikaloi ohuiksi siivuiksi. Pilko valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista perunat ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Öljyä vuoka ja kaada peruna-sipuliviipaleet vuokaan. Kaada lihaliemi perunoiden päälle ja paista uunissa n. 40 min.
Perunasta saa ihan juotavaa pontikkaa.
Irkkuperunamuusi eli Colcannon on hyvää
Lohkoperunat uunissa. Leikkaa pestyt perunat lohkoiksi. Kuivaa talouspaperilla vesi pois.
Öljyä, suolaa, halutessasi muita mausteita.
+225, 40-50min.
Janssonin kiusaus.
Hasselbackan perunat.
Vierailija kirjoitti:
Osta pikkuperunoita. Myydään ihan sillä nimellä kilon pussissa. Huuhtele potut ja kulhoon öljyä, suolaa, haluamiasi mausteita. Pyörittele potut kulhossa ja kaada pellille. 250 astetta uunissa, n. 40 min. Ja valmista! Toimii seuraavina päivinä myös mikrotettuna tai paistettuna.
Kuulostaa vielä työläämmältä kun toi muusi:/
Käytän paljon perunaa kun teen curryja. Ainekset esim. perunaa, tofua, kukkakaalia ja pinaattia, keitä paloitellut perunat ja kukkakaalit kookosmaidossa, lisää sekaan paistetut tofut ja pinaatti, mausta. Helpoiten saa maustettua jollain valmiilla currytahnalla, lopuksi pitää muistaa lisätä vielä vähän sokeria.
Se on se perunamuusi. Oletko siihen hakenut vaihtelua lisäämällä esim sipulia, porkkaan tai lanttua?
Työläs? Kuorit perunat, keität ja muusaat. Tosi työlästä. :D