Muita, jotka vihaavat lasisia säilykepurkkeja jääkaapissa?
Hillonjämät, kurkkujen jämät.. eikä tietoa miltä vuodelta. Hyi!
Kommentit (9)
Heitän jämät hyvin herkästi pois. En pidänpitkään mitään tahnaa tai säilykettä avattuna jääkaapissa.. vaikka siitä olisi otettu vain lusikallinen.
Miten öljyvalkosipuli -lasipurkki pestään ilman että se valkosipulin tuoksu tarttuu kaikkialle? Ideoita?
Ota tavaksi kirjoittaa mustalla tussilla päivämäärä päälle aina kun avaat tuollaisen tölkin. Sitten on helppo heittää pois vanhaksi menevät.
Tarviiko niitä ostaa kymmentä sorttia yhdellä kertaa? Ostat yhden ja syöt pois ja niin edelleen. Minä vihaan lasin sijaan muovia. Lasisessa astiassa säilyy hyvin ja sen saa kunnolla puhdistettua. Muoviset kipot ja kapot ja pakkaukset taas ovat huokoisia ja niistä irtoaa ties mitä kemikaaleja ja muuta paskaa ruokiin. Hyvä vaan, jos muovi saadaan karsittua pois.
Ei tietoa milta vuodelta? Ei kai niitä kukaan vuosia siellä kaapissa säilö ja joku maustekurkkuäilyy liemessään kuukausia...
Vierailija kirjoitti:
Mulla on niissä päiväykset.
Jep. Normaalisti erilaisissa säilykkeissä kuten lasisissa hillopurkeissa näkee selkeästi parasta ennen päiväykset. Joissakin se löytyy etiketistä ja joissakin purkin kannesta.
Vierailija kirjoitti:
Miten öljyvalkosipuli -lasipurkki pestään ilman että se valkosipulin tuoksu tarttuu kaikkialle? Ideoita?
Myttää sanomalehteä purkin sisään ennen pesua ja pyöritä rasvat siihen. Tepsii muihinkin öljypurkkeihin.
Tapana ollut syödä avattujen purkkien sisältö, eikä säilyttää niitä jääkaapissa muuten vaan. Mutta kukin tavallaan. Avaamattomat purkit toki säilyvät heittämällä jääkaapissa vaikka miten pitkään.
Mulla on niissä päiväykset.