Miten saa kestäviä saippuakuplia?
Onko niksejä kotoa saatavista aineista tehtäviin saippuakupliin?
Vai tarvitaanko apteekkitavaraa?
Kommentit (6)
Oliko se että soodaa tai glyseriiniä!
Kaikki kuplantekijät eivät näköjään olekaan vielä nukkumassa.
Lisääkin reseptejä saa laittaa.
jos ottaa vettä, tiskiainetta ja glyseriinia.
20 litraa vettä
1 kg sokeria
50 g tapettiliisteriä
1,5 litraa nestemäistä saippuaa (neutraalia)
Sekoitetaan ja väännellään rautalangasta astian kokoinen iso muotti, kastetaan se nesteeseen ja juuuuuuuuoooostaaaaaaaaaaaaaaaaaaan! :)
Tein itse saippuakuplaseoksen kaverini kanssa. Sekoitimme pieneen purkkiin paljon Fairya, siirappia, vähän sokeria ja kokeiluksi hitusen leivinjauhetta ja tietysti myös vettä. Ainekset piti sekoittaa hyvin, niin että pohjalla ei näkynyt siirappi tai tiskiaine kerrosta. Ja leivinjauhetta ei saa laittaa paljon, sillä muuten koko litku pulppuaa ulos... Aluksi saippuakuplamme tuntuivat olevan huonoja. Parin päivän päästä kokeilin niitä uudestaan. Ne olivat paljon parempia. Siirappi teki saippuakuplista sitkeitä, ja ne eivät poksahtaneet heti maahan osuessaan, vaan jatkoivat pomppien maata vasten. Lisäksi huomasin oudon ilmiön: Saippuakuplan puhjetessa syntyi ohut ja herkkä "kalvo/kelmu." Näytti samalta kuin elmukelmu. Se ei ollut kovinkaan tahmeaa. Se oli läpinäkyvää. Kelmu hajosi heti, jos sitä hieman pyyhkäisi. Kelmu syntyi useammankin kerran. Kerran se syntyi kuplan osuessa puuhun, jolloin kelmu jäi leijumaan taivaalle. Kelmu saattoi johtua siirapin, sokerin ja leivinjauheen seoksesta.
Tavallisesta käsitiskiaineesta saa ihan ok saippuakuplaa, kun lisää vesi-tiskiaineseoksen joukkoon t-lusikallisen sokeria.