Onko yleistä, että ruokaravintola ei myy viikonloppuisin annoksia mukaan?
Viikonloppuna olisimme ostaneet eräästä suositusta ruokaravintolasta annokset mukaan.
Arkisin kyllä myyvät mukaankin, mutta lauantaina tiskillä ilmoitettiinkin, ettei onnistu: eivät myy viikonloppuisin mukaan, koska ei ole siihen resursseja.
Tavallaan ymmärrän, vaikka toisaalta tuntuu silti vähän oudolta. Ravintolalla toki myös oikeus valita asiakkaansa. Mutta eikö näinä aikoina olisi hyväksi kaikki myynti? Ja onko se nyt niin enemmän resursseja vievää myydä laatikossa mukaan kuin pöytiin?
Kommentit (10)
Jos ravintolassa on tupa täynnä viikonloppuisin, niin onhan tuo ihan ymmärrettävää.
Vierailija kirjoitti:
Jos ravintolassa on tupa täynnä viikonloppuisin, niin onhan tuo ihan ymmärrettävää.
Tavallaan mut onhan se silti vähän hassua? Jos oltais menty pöytään, tilattu sinne ja oltais saatu ateriat, istuttu hetki, sit tarjoilalta pyydetty doggy bag "kun ei jaksa kaikkea", ni sit saisi mukaan?
Yritin ostaa michelin-ravintolasta uudet kumit autoon, mutta eivät myyneet ulos. Surkeaa palvelua.
Voiko maksaa antamalla puhelimen akusta virtaa? Henrin ravintoloissa on ainakin kova sähöpula.
Vierailija kirjoitti:
Yritin ostaa michelin-ravintolasta uudet kumit autoon, mutta eivät myyneet ulos. Surkeaa palvelua.
No ei nyt niin hieno ollut, vaan perustasoa, mut kuitenkin suosittu. Oluita enemmän myyvät viikonloppuisin.
Ulkomailla ainakin ihan tavallista jos on kiire. Keskittyvät "omiin" asiakkaisiinsa jotka syövät pöydissä. Heille siinä palvelu heikkenee jos jollekin wolttikuskille aletaan vääntää annoksia boksiin.
Vierailija kirjoitti:
Yritin ostaa michelin-ravintolasta uudet kumit autoon, mutta eivät myyneet ulos. Surkeaa palvelua.
No ei surkeaa, mut ihmettelen vaan, että on esim. Fat Lizardkin tosi suosittu ja viikonloppuiltaisin täynnä+jonoa, mut silti heillä vähemmän väkeä tiskin takana ja silti aina resursseja myydä mukaan toisin kuin näköjään Plevnalla, jossa tuolloin pyöri vaikka kuinka monta tarjoilijaa tiskin takana.
Miten on enemmän resursseja vievää lapata se ruoka laatikkoon kuin lautaselle?
No, ehkä mun täytyisi mennä ravintolaan kokeileen hommia. :D
Eikös Woltissa ravintola voi laittaa itsensä tilapäisesti "kiinni" jos on ruuhkaa ravintolan puolella? Ja sitten taas myyvät, kun on rauhallisempaa.
Vierailija kirjoitti:
Ulkomailla ainakin ihan tavallista jos on kiire. Keskittyvät "omiin" asiakkaisiinsa jotka syövät pöydissä. Heille siinä palvelu heikkenee jos jollekin wolttikuskille aletaan vääntää annoksia boksiin.
Tavallaan totta tämä pointti, mutta jos asiakaskuntaa kerran näyttäisi olevan, niin eikö silloin kannattaisi ravintolan kehittää niitä resursseja ja ottaa vastaan kaikki mahdollinen myyntipotentiaali?
Lisää kokkeja töihin?
Aika oudolta kuulostaa. Vissiin menee sit ravintola-alalla kuitenkin aika hyvin, kun ei raha kelpaa.