Miten kehittäisitte tätä jouluateriaa, onko se hyvä näin?
Alkuruuaksi keitettyjä perunoita ja silliä ja graavilohta
Pääruuaksi kinkkua, keitettykä perunoita, porkkanalaatikkoa, keitettyjä vihanneksia ja rosollia
Jälkiruuaksi glögiä tai kahvia ja joulupipareita
Kommentit (15)
Itse tehty lanttulaatikko valmiista soseesta. Nam.
Pääruoan jälkeen pieni kylmä vanukas tai pirtelö tai jotain raikasta ennen kahvia.
Graavilohesta voi saada toksoplasmoosin. Maailman vaarallisin parasiitti. Menee aivoihin ja muuttaa käytöstä. Kolmasosalla maailman ihmisistä on se.
Rosolli on kylmä ruoka, se siis alkupalapöytään.
Muuten tuo kelpaa ihan sellaisenaan, jos haluat pysytellä tai joudut pysyttelemään minimissä.
Vierailija kirjoitti:
Graavilohesta voi saada toksoplasmoosin. Maailman vaarallisin parasiitti. Menee aivoihin ja muuttaa käytöstä. Kolmasosalla maailman ihmisistä on se.
Että miten oli?
Saako lähdettä tähän?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Graavilohesta voi saada toksoplasmoosin. Maailman vaarallisin parasiitti. Menee aivoihin ja muuttaa käytöstä. Kolmasosalla maailman ihmisistä on se.
Että miten oli?
Saako lähdettä tähän?
Tokso on oikeasti vaarallinen, ja todellakin muuttaa ihmisen käyttäytymistä. Mutta todennäköisemmin sen saa raaoista kasviksista kuin kalasta. Graavilohessa voi lymyillä kylläkin listeria, mikä sekin on vaarallinen raskaana oleville ja muuten heikoille, ihan kuten toksokin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Graavilohesta voi saada toksoplasmoosin. Maailman vaarallisin parasiitti. Menee aivoihin ja muuttaa käytöstä. Kolmasosalla maailman ihmisistä on se.
Että miten oli?
Saako lähdettä tähän?
https://www.fda.gov/food/people-risk-foodborne-illness/toxoplasma-food-…
Vierailija kirjoitti:
Graavilohesta voi saada toksoplasmoosin. Maailman vaarallisin parasiitti. Menee aivoihin ja muuttaa käytöstä. Kolmasosalla maailman ihmisistä on se.
Siksipä ei kannata suolassa säästellä. Minä laitan graaviloheen vielä rutkasti giniä niin tulee mukavan raikas ja katajainen maku. Itiöeläimetkin saa kunnon hiprakan.
Jos ruuat ovat noin yksinkertaisia, laittaisin se seisovaan pöytään tarjolle. Lisäksi pitäisi olla meillä lanttulaatikkoa, ja keitettyjen perunoiden sijaan muusia.
Tuoresalaatti puuttuisi, ja etikkasäilykkeitä.
Graavilohesta on lähinnä listeriariski, jos ostaa sen valmiina vakuumipakkauksessa. Toksoplasma on eri asia.
"Listerioosin suhteen riskielintarvikkeita ovat graavi tai kylmäsavustettu kala, pastöroimattomat maitotuotteet, kuten pastöroimattomat tuorejuustot."
"Äiti voi saada hankinnaisen toksoplasmoosin huonosti kypsennetystä punaisesta lihasta, mutta myös kissan ulosteista ja niiden saastuttamasta maaperästä, kasviksista ja vedestä. Toksoplasmaa ei nykyään valvota elintarvikkeista."
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Graavilohesta voi saada toksoplasmoosin. Maailman vaarallisin parasiitti. Menee aivoihin ja muuttaa käytöstä. Kolmasosalla maailman ihmisistä on se.
Että miten oli?
Saako lähdettä tähän?Tokso on oikeasti vaarallinen, ja todellakin muuttaa ihmisen käyttäytymistä. Mutta todennäköisemmin sen saa raaoista kasviksista kuin kalasta. Graavilohessa voi lymyillä kylläkin listeria, mikä sekin on vaarallinen raskaana oleville ja muuten heikoille, ihan kuten toksokin.
Itse olen miettinyt tuota asiaa kun nyt tuntuu olevan hirmuinen sushi buumi ja niissä se lohi ei ole edes suolattua? Kasvisten peseminen on todellakin tärkeänpi asia kuin kalan pelkääminen.
Jokin makea aterian päätös voisi olla glögin tilalla, ja kaksi kertaa keitetyt perunat on vähän tylsä, jotta pääruokana niitä ei enää ja kinkulle muuta särvintä, muutoin varsin kelpoinen.
Vierailija kirjoitti:
Graavilohesta on lähinnä listeriariski, jos ostaa sen valmiina vakuumipakkauksessa. Toksoplasma on eri asia.
"Listerioosin suhteen riskielintarvikkeita ovat graavi tai kylmäsavustettu kala, pastöroimattomat maitotuotteet, kuten pastöroimattomat tuorejuustot."
"Äiti voi saada hankinnaisen toksoplasmoosin huonosti kypsennetystä punaisesta lihasta, mutta myös kissan ulosteista ja niiden saastuttamasta maaperästä, kasviksista ja vedestä. Toksoplasmaa ei nykyään valvota elintarvikkeista."
Parasiitti linkittyy itsemurhiin, skitsofreniaan ja väkivaltaiseen käytökseen.
https://blogs.scientificamerican.com/science-sushi/toxoplasmas-dark-sid…
https://www.aaha.org/publications/newstat/articles/2016-03/toxoplasmosi…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Graavilohesta voi saada toksoplasmoosin. Maailman vaarallisin parasiitti. Menee aivoihin ja muuttaa käytöstä. Kolmasosalla maailman ihmisistä on se.
Että miten oli?
Saako lähdettä tähän?Tokso on oikeasti vaarallinen, ja todellakin muuttaa ihmisen käyttäytymistä. Mutta todennäköisemmin sen saa raaoista kasviksista kuin kalasta. Graavilohessa voi lymyillä kylläkin listeria, mikä sekin on vaarallinen raskaana oleville ja muuten heikoille, ihan kuten toksokin.
Itse olen miettinyt tuota asiaa kun nyt tuntuu olevan hirmuinen sushi buumi ja niissä se lohi ei ole edes suolattua? Kasvisten peseminen on todellakin tärkeänpi asia kuin kalan pelkääminen.
Tutkijat ovat eri mieltä kanssasi.
https://www.webmd.com/food-recipes/food-poisoning/news/20170512/sushi-l…
rosolli syödään alkuruoaksi sillin kanssa