Joulukinkun sisälämpötila ÄÄNESTYS
Noniin.
Mikä on suosikkilämpötilasi?
Kommentit (19)
Kannatan ylikypsää oikein mureaa... kyllä maistuu hyvälle... :)
Vierailija kirjoitti:
Kannatan ylikypsää oikein mureaa... kyllä maistuu hyvälle... :)
Juu ylikypsä voi olla monessa suhteessa parempaa ja sopivan kuivakkaa
Sellainen oikein murea, jota voi syödä "repimällä"
Vierailija kirjoitti:
Sellainen oikein murea, jota voi syödä "repimällä"
Eli yli 83-asteinen?
Viimevuotinen kinkku oli 86 asteinen kun otettiin uunista, ja oli muuten helkkarin hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sellainen oikein murea, jota voi syödä "repimällä"
Eli yli 83-asteinen?
Kyllä - saa olla joku 87 helposti
Tänä jouluna paistan 112 asteiseksi, tykkään murean kuivahkosta.
Vuodelta 2020, onkohan kansan maku muuttunut?
https://www.vauva.fi/keskustelu/3982752/joko-kinkku-sulamassa-koska-uun…
78 kun kinkun ottaa pois uunista lämpötila nousee vielä parilla asteella -> 80
Vierailija kirjoitti:
78 kun kinkun ottaa pois uunista lämpötila nousee vielä parilla asteella -> 80
Raakaa!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
78 kun kinkun ottaa pois uunista lämpötila nousee vielä parilla asteella -> 80
Raakaa!
Valmiin kinkun sisälämpö on 70–80 astetta. Ota kinkku pois uunista alle 70 asteessa, eli noin 67-68 asteessa. Lämpötila nousee vielä uunista ottamisen jälkeen. Ylikypsää kinkkua haluavat voivat paistaa sen jopa 80 asteeseen.
Liian kuivaa murenevaa lihaa en kyl halua.
Vierailija kirjoitti:
Vuodelta 2020, onkohan kansan maku muuttunut?
https://www.vauva.fi/keskustelu/3982752/joko-kinkku-sulamassa-koska-uun…
No tuossahan on kysymys aseteltu muotoon: "Paljonko sisälämpötilan on oltava, että valmis?"
Eli porukka käsittänyt lienee, milloin kinkku ei ole enää raakaa...
Miten porukka syö raakana, tai palaneena kinkkua???
85-90,pitää olla erittäin mureaa.
Eikös ennen se uuni laitettu lukemille ihan joku 250? Anettiin kinkun muhii siellä jonkun aika.Ja lasketiin lämpö sitten 120 asteesen.Aamulla otetin ulos. Nahka pois.Korppujauho sinappi kuorutus ja uunin takaisin et saa ruskean kaunin värin?Mutta enen oli ennen kinkutkin aitoja,eli sijat söi luomu ruokaa.. Nyt ne on jollain rehulla syötetty ties mitä lääke aineita rehuissa mukana jotta nopeasti lihoisivat Joulu Kinkuiksi?Netistähän ohjeet löytyy.
Meillä tykätään 100-asteisesta kinkusta.
Vierailija kirjoitti:
Eikös ennen se uuni laitettu lukemille ihan joku 250? Anettiin kinkun muhii siellä jonkun aika.Ja lasketiin lämpö sitten 120 asteesen.Aamulla otetin ulos. Nahka pois.Korppujauho sinappi kuorutus ja uunin takaisin et saa ruskean kaunin värin?Mutta enen oli ennen kinkutkin aitoja,eli sijat söi luomu ruokaa.. Nyt ne on jollain rehulla syötetty ties mitä lääke aineita rehuissa mukana jotta nopeasti lihoisivat Joulu Kinkuiksi?Netistähän ohjeet löytyy.
Tarkoitat mitä? Siis kysymyksen asiayhteydessä.
Eikös seiskalla alkavat ole roiskeläppäkinkkuja, eli siivutettaessa leikkelettä ja yli kasikymppiset ylikypsää.
...Ylikypsän puolelle menee...