Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kysymys suolahullulta vähäsuolaisille

Vierailija
10.12.2022 |

Käytän suolaa ihan älyttömästi, siis varmasti liikaa. Välillä aina mietin, että pitäisikö oikeasti vähentää. Koskaan ei ole mitkään arvot olleet peffallaan, mutta jos jatkuu tätä tahtia, niin varmaan menevät.
Te, jotka olette vähäsuolaisella ruokavaliolla / ette lisää suolaa ikinä mihinkään, niin alkaako sitten tavalliset ruoat maistua jo tarpeeksi suolaisilta? Esim. olen hulluna sipseihin, mutta nykyään niitä on tylsää syödä, kun tuntuu ettei niissä ole koskaan tarpeeksi maustetta. Pelkät suolatut sipsitkään eivät ole tarpeeksi suolaisia. (.....) Tarkoituksena ei ole lopettaa suolankäyttöä kokonaan tietenkään, mutta vähentää radikaalisti. Ajattelin aloittaa mineraalisuolalla.
Mutta jos nyt vähennän, niin alkavatko normaalimäärällä suolatut asiat maistua jossain vaiheessa siltä, että "nam, onpa suolaista"? :D
Makean kanssa ainakin kävi noin, että nykyään kaikki tuntuu liian imelältä, mutta en ole sokerin perään koskaan sinänsä ollutkaan, koska suola on hyvää ja ongelmallista.

Tähän voi myös jakaa kokemuksia suolavieroittautumisesta.. :D

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja en nyt tarkoittanut, että sipsit ovat tavallista ruokaa. Huonosti muotoiltu. Mutta tarkoitin, että alkaako perus raaka-aineet ja ruoat maistua tarpeeksi suolaisilta sellaisina kuin ne ovat, ilman lisäämättä suolaa?

ap

Vierailija
2/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käy just noin, miten arvelit eli ruuat alkaa maistua kyllä jonkin ajan päästä suolan jättämisestä. Ei mitenkään super suolaisilta, mutta normaalilta ja hyvältä myös ilman lisättyä suolaa. Ainoa ruoka, jota en enää syö, on puuro, koska se ei maistu miltään ilman suolaa ja makeasta puurosta en tykkää. Joskus oon kokeillu puuroon sekoittaa sulatejuustoa ja se toimi jotenkin. Mä jätin sulan kerrasta poikki, eli en vieroittautunut mitenkään pikkuhiljaa. Näin oli mulle parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En lisää mihinkään suolaa. Kaurapuurokin suolattomana, lisään siihen vaan nokareen Oivariinia. Keittoihin vaan lihaliemikuution. Leipä- ja sämpylätaikinoihin en laita suolaa.

Vierailija
4/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Todellakin tottuu. Sipsit maistuu todella suolaisilta, melkeinpä epämiellyttävällä tavalla, kirvelee kieltä. Ruoan muita makuja alkaa aistia paremmin. Valkosipulilla, sitruunalla, etikoilla ja yrteillä saa paljon hyvää makua ruokiin. Omasta mielestäni ruoka on kiinnostavampaa kun pelkästään yksi maku ei hallitse koko ruokaa.

Vierailija
5/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän vähän suolaa ja helposti maistuu suolaiselta. Valmiisiin ruokiin en lisää suolaa paitsi jos joskus on uuniranskiksia,silloinkin riittää vähemmän. Hyvin maistuu vaikkei suolaa olekaan paljon.

Vierailija
6/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintolaruoka maistuu usein järkyttävän suolaiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaurapuuro on hyvää suolattomana, kun ei ajattele että sen pitäisi suolaista olla. Jugurttia ja marjoja sekaan. Sunnuntaisin jäätelöä. 

Vierailija
8/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis enemmänhån se ruoka maistuu ja paremmalta kun makuja ei hukuta suolaan. Toki mausteita tulee käytettyä enemmän mutta myös ne alkuperäisaineet maistuvat enemmän ja maut tulevat paremmin esiin.

Vähempi on enemmän. Mutta ei suolan käyttöä ihan kokonaan kannata lopettaa, vaan vähenttää reippaasti ja siirtyä tosiaan mineraalisuolaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hah, jo kolmessa päivässä suolan vähennykseen tottuu.

Kyse on omasta suolaisuudestasi johon muiden asioiden suolaisuutta vertaat.

Valtaosa suolaisuudestasi eli saltaatiostasi on peräisin ruokasjolasta NaCl ja merisuolasta CaCl- näitä suoloja elimistö voi ylivarastoida vain kolme päivää mikäli niiden yletön Santi lopetetaan.

Vanhastaan on tunnettua että syömällä keittoja ei voi syödä liikaa suolaa, liian suolaista nestettä ei voi paljon "syödä".

Siis hernekeittoa kolme päivää ja hedelmiä ja normaalisuolaista juustoa ja metwurstia niin saltaatiosi laskee tasolle jossa elimistössäsi ei ole ylimääräisiä puskurivarastoja suoloista- tällöin myös perunalastut alkavat jälleen maistua ja olet parantunut!

N34, biologi jonka lopputyö käsitteli erilaisia tapoja joilla merieliöt säätelevät suolaisuuttaan

Vierailija
10/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ravintolaruoka maistuu usein järkyttävän suolaiselta.

No sehän on sitä. Pitoisuus on nelinkertainen terveelliseen verrattuba

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
10.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käy just noin, miten arvelit eli ruuat alkaa maistua kyllä jonkin ajan päästä suolan jättämisestä. Ei mitenkään super suolaisilta, mutta normaalilta ja hyvältä myös ilman lisättyä suolaa. Ainoa ruoka, jota en enää syö, on puuro, koska se ei maistu miltään ilman suolaa ja makeasta puurosta en tykkää. Joskus oon kokeillu puuroon sekoittaa sulatejuustoa ja se toimi jotenkin. Mä jätin sulan kerrasta poikki, eli en vieroittautunut mitenkään pikkuhiljaa. Näin oli mulle parempi.

Mulla sama tuon puuron kanssa. Aina laitan puuroon suolaa (yllätys) en ikinä sokeria tai muita makeita juttuja kuten hedelmiä. Mutta kun koko elämäni olen ollut suolan perään, niin helpottava kuulla, että kuitenkin vähemmällä käytölläkin ruuat voi tuntua suolaisilta... kiitos vastauksista!

Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme yhdeksän