Olen hyvä kokki mutta kompastuskivi on perunoiden keitto- perunani halkeilevat ja niistä irtoilee palasia!
Ihailen aina muiden keittämiä perunoita jotka kiinteitä ja napakoita kuin neidon pylly!
Hyvin vaikea arvioida sopivaa sisälämpötila vaikka käyttäisi paistolämpömittaria, perunan sisäiset jauhot tuntuvat vaikuttavan lopputulokseen vaikka sisälämpö olisi sama.
Kommentit (8)
Laita potut vasta kiehuvaan suolaveteen. Olen mies ja tällä konstilla minäkin onnistun.
Minulla oli sama ongelma, kunnes tajusin, ettei perunoita pidä keittää vedessä, vaan höyryttää! Hankin sellaisen silikonisen höyrytysalustan ja perunat onnistuivat täydellisesti. Nykyään höyrytän myös punajuuret, porkkanat, kukka- ja parsakaalit ja monet muutkin kasvikset.
Mulla taas keitinmunat pamahtelee keitinvedessä.
Tee sous de wide-tyylillä. Meillä loppui perunahuolet ja epämääräiset muussit kun laitettiin sous de wide- keitin.
Elikkä perunat tyhjiöpakataan vakuumiin vaikkapa valkosipulin, yrttien ja kerman kanssa ja laitetaan 30 minuutiksi 85 asteiseen veteen, jää peruna hieman al-dente, medium kypsäksi.
Vierailija kirjoitti:
Mulla taas keitinmunat pamahtelee keitinvedessä.
Tähän auttaa, kun teet kananmunan tylppään päähän nuppineulalla reiän ennen keittämistä.
Vierailija kirjoitti:
Mulla taas keitinmunat pamahtelee keitinvedessä.
Koska kiehuva vesi pompottelee munia ja kuori halkeaa kurmuutuksessa. Kokeile esimerkiksi laittaa pohjalle höyrykori, joita yleensä käytetään painekattiloissa.
Tulos riippuu perunalajikkeesta, eli valitse sellainen lajike joka ei hajoa keitettäessä.